Страх ме е, че Родопа планина вече не е българска

Васил Михайлов пред Bulgaria ON AIR: Европа не се справя
Обновена: 24 май 2016 15:42 | 23 май 2016 13:41, Камелия Цветанова
265
Страх ме е, че Родопа планина вече не е българска
Снимка: Булфото, архив

Европа не може да се справи с бежанската криза. Тя в момента е осиротяла, няма войска, България няма войска - такава, каквато би могла да върши работа. Това каза в Сутрешен блок на Bulgaria ON AIR големият актьор Васил Михайлов.

"Струва ми се, че политическата конюнктура повече раздрънква оръжията", посочи той.
Според  него лошото е, че на религиозна почва нещата са непоправими.
 
"Разбирам, когато са бежанци, но когато са бегълци никак не го приемам", допълни Михайлов.

"Хора, които бягат от някъде поради това, че не могат да се реализират, бедно живеят или са свикнали да воюват, за да печелят, не мога да ги приема така", категоричен е той.

"Мен ме е страх, че Родопа планина вече не е българска", каза още Михайлов.

"Седем пъти са сменяни имената на българо-мохамеданите. Как се живее така? И те вече са склонни да скачат срещу всеки, който ги засегне по някакъв начин. Търсят идентичността си. Чувам как дядо казва на внука си: "Ще ти купя колело, ако се запишеш в ДПС". Ние почти вече нямаме партии с чисти идеи", заяви актьорът.

Според него политиката не е работа на хората на изкуството, но истината е, че политиците трябва да идват в театъра и да сравняват прогнозите си в политиката с мечтите на артистите.

Васил Михайлов смята, че има два много големи проблема - въпросът за земята ни, която я изкупуват с поставени лица и циганите, които вече ги правят мюсюлмани.

По думите му винаги ставаме жертва на това да си мерят шапките големите сили. Той призна, че е тръгнал да вярва на "сегашния водач" - Бойко Борисов, но на въпрос кое го е отказало от вярата, Михайлов обяви: "Зодията".

"Трябва лидер като Стамболов - и с едните, и с другите, така че България да има интерес", категоричен е той.

На въпрос как е станал такъв родолюбец, Михайлов разказа, че баща му е бежанец от Гръцко, фамилията му всъщност е Чинаров.

"Баща ми и една моя леля остават в Стара Загора още през 1913 година. Там са си построили къщи. След това се жени, жена му почива, има двама сина, след това се жени за новозагорка, моята майка", разказва в ефир големият актьор.

"Двамата ми братя умряха в казармата през две години - 1946 и 1948 година. Буйни бяха, единият отива да се къпе в Марица, скача от високо и се забива долу в пясъка. Живя няколко месеца парализиран и почина. Другият ни казаха, че се е самоубил, но той е ударен в корема. Заклевахме се с един приятел да открием кой го е самоубил, но не ми стигна един живот да го намеря", сподели той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още по темата: Васил МихайловBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
40
 
10
 
! Отговори
777 преди 7 години
Лъжеш се скъпи,Родопите са били, са и ще бъдат в бъдеще люлка и съкровище на Исляма и винаги там ще се чува гласът на Мюезина. Осте по-вече в годините когато камбанния иван бавно отеква и се отдалечава и в християнските храмове оставян единствено папазите ви...Бъдещето е наше, ако щете да е азиатско, ако щете да е анадолско, бъдещето нa тези земи е в ръцете на турците...И гласът на Мюезина вечно ще оглася полегатите сколонове на Родопа планина, въпреки 100 годишната асимилация и геноцид...Всеки там ще се кълне и ще повтаря "Колко съм горд да се наричам Турчин"...Ще бъде!!!!
102
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен182;Лъжеш се скъпи,Родопите са били, са и ще бъдат в бъдеще люлка и съкровище на Исляма и винаги там ще се чува гласът на Мюезина. Осте по-вече в годините когато камбанния иван бавно отеква и се отдалечава и в християнските храмове оставян единствено папазите ви...Бъдещето е наше, ако щете да е азиатско, ако щете да е анадолско, бъдещето нa тези земи е в ръцете на турците...И гласът на Мюезина вечно ще оглася полегатите сколонове на Родопа планина, въпреки 100 годишната асимилация и геноцид...Всеки там ще се кълне и ще повтаря "Колко съм горд да се наричам Турчин"...Ще бъде!!!!
101
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Родопа няма да бъде ново Косово, колкото и да се меракландисвате и Местан няма да успее да ви я хариже!
100
13
 
11
 
! Отговори
Васил/Васви преди 7 години
Как няма да уважаваш турците? За разлика от българите никога не са се подигравали с помашкото население. Никога не е имало напрежение в селата и не случайно тука има много столетници. 85 годишни баби могат да тичат с кофи, в коя част на България го има това разбирателство и този спокоен живот?
99
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако "великите сили" съдействат за създаване на кюрдка държава, компенсацията НЯМА ДА БЪДЕ за сметка на НАШИТЕ ЗЕМИ!!! Родопа е БЪЛГАРСКА! Планината на Орфей няма да се гърчи под воя на мюезин!
98
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Родопа е най българската част от България, за Родопа съм готов кръв да лея! Колкото развалините на Ефес са турски, Света София, маслините, посадени от гърците, които и до днес берат турците, толкова е турска и Родопа! Но те все за чуждо ламтят, от времето на османците са свикнали да грабят, лицемерят, колят и наглеят. Затова и българите мохамедани в Родопа са подложени в момента на нечуван натиск да се припознаят за турци!!
97
16
 
6
 
! Отговори
777 преди 7 години
Да те е*ба и професора, та претендираш за земя която, исторически нигога не е била твоя. И няма да бъде в бъдеще, защото населението което живее там знае погромите , гладните години, годините 1912-1914 , години на глад и изтребление, години от които се учи после Сталин за сломяването на Украинския народ. Години на геноцид за които дори и изпратените да покръстват български свещеници се възмущават и протестират. Буlgarite са най-кръвожаднотоpleme на географията което си взе земите с масовото изтребление на невинно население. Именно за това сега БОГ наказва българите и те са пред изчезване...Сла
96
19
 
5
 
! Отговори
777 преди 7 години
Родопите никога не е на били български. Това е една пропагадна машина на булгарския шовенизам . Както на света няма понятието българо-християнин или арабо-мюслюманин така няма и понятието българо-мохамеданин. Такова животно под слънцето няма. Ако вашата болка са Родопите, те никога не са били български и са разграбени през 1912 година с много кръв и насилия. Вече няма да са ваши, от там ще започне свободата на "българомохамеданите" но без столицата да е София. Столицата ще е Кърджали. Скоро, до около 5 години ще е така...
95
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страх ме е, че Родопа планина вече не е българска. Това е точна дума на великият актьор, но дреме ли им на управниците ни вече 25 - 26 години за майка България. НЕ!НЕ! НЕ!
94
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите създали мякедонската нация. А тези, който сега напъват да турцизират българско население, чии слуги са?
93
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Религия и етнос не еедно и също, както непрекъснато се спекулира от южната ни съседка.., която има голяма изгода да набеждава всички мюсюлмани тук за турско население, за да може ефикасно да навлиза в икономиката и плавно да ни турцизира чрез заблудените овце. Някой вярва ли, че мащехата ще го обгрижва по добре от майка му? Ще стане тук "турско" и ще заживее по добре? Че ако мисли така, защо не отиде в Турция, ей я на къде е! Ама тя не ви иска там, а тук в ролята на маши!!!
92
16
 
10
 
! Отговори
Помак Васил/Васви преди 7 години
Турците и помаците са като нокът и кожа..нераздлени докато Всевисшият Аллах ни раздели..макар и бедни супер си живеем, християни да не идват
91
2
 
5
 
! Отговори
ан преди 7 години
Останаха много малко заблудените като този дядо и то заради матеп.риални облагии *** го правят за пари и запомнете когато си гладен не мислиш за религии и щом някой ти дава 300лв да преживяваш ще нахлузиш бурка и там каквото еТова пък дето разказа МИХАЙЛОВза КАТЕТО И БОМБАТА е доста нереалистично и говори ,че не познавате родопчани и за сведение 99 процента си биха дали залъка за да ви нахранят,а камо ли да ви бомбятнякой си е направил шега ,а вие го казвате в смисъл на
90
1
 
1
 
! Отговори
До 159 преди 7 години
Голям си ам!
89
5
 
4
 
! Отговори
ан преди 7 години
каквито и грешки да имаше бай тошо все пак възродителния процес в по голямата част от родопите изигра положителна роля ,че освободи младите макар и насилствено от опеката на старите с религиозните заблудимладите се образоваха и с удоволствие си приеха новите имена,а съвсем новите не знаят какво значи помаци и се реализираха по цял свят ,тъй като са научени на трудолюбие и нямаше реститути и дядо владика и забравиха за насилията от турци ,българи и тнОстанаха много малко забл
88
6
 
8
 
! Отговори
Исмаил преди 7 години
Г-.н Мехайлов,дано прочетете коментара ми. Религията не прави националноста . Ние сме по-българи от много християни. Исляма е българска религия от векове и е грешно да се пише "турска вяра"!!!Не е вярно за ДПС. Кога в Смолян например е имало кмет на ДПС? Тука вече говорите глупости. И стига спекулирайте с българите мюсюлмани(не мохамедани). Това има ефект на турцизация . Така да знаете!
87
1
 
7
 
! Отговори
име преди 7 години
Говорим за съседско вмешателство в български работи,но на еничарите не им пука.Вятър ги вее на бела кобила.Даже се кефят и изпадат в екстаз.Явно за толкова векове изнасилване съставът на населението е променен
86
2
 
6
 
! Отговори
до 148 преди 7 години
А защо само Родопите?!
85
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самия факт че си се кръстил славянин, означава че мразиш всичко българско
84
3
 
14
 
! Отговори
Лъвско Сърце__ преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯ ЧЕ ДА НЕ БИ НАСИЛА ДА ГИ ПРАВЯТ МЮСЮЛМАНИ ?!Точно насила са ги правили мюсюлмани, както вече писах Родопа са най-изстрадалата част на България. А помаците са били клани от турците за да им се промени вярата.