Страх ме е, че Родопа планина вече не е българска

Васил Михайлов пред Bulgaria ON AIR: Европа не се справя
Обновена: 24 май 2016 15:42 | 23 май 2016 13:41, Камелия Цветанова
265
Страх ме е, че Родопа планина вече не е българска
Снимка: Булфото, архив

Европа не може да се справи с бежанската криза. Тя в момента е осиротяла, няма войска, България няма войска - такава, каквато би могла да върши работа. Това каза в Сутрешен блок на Bulgaria ON AIR големият актьор Васил Михайлов.

"Струва ми се, че политическата конюнктура повече раздрънква оръжията", посочи той.
Според  него лошото е, че на религиозна почва нещата са непоправими.
 
"Разбирам, когато са бежанци, но когато са бегълци никак не го приемам", допълни Михайлов.

"Хора, които бягат от някъде поради това, че не могат да се реализират, бедно живеят или са свикнали да воюват, за да печелят, не мога да ги приема така", категоричен е той.

"Мен ме е страх, че Родопа планина вече не е българска", каза още Михайлов.

"Седем пъти са сменяни имената на българо-мохамеданите. Как се живее така? И те вече са склонни да скачат срещу всеки, който ги засегне по някакъв начин. Търсят идентичността си. Чувам как дядо казва на внука си: "Ще ти купя колело, ако се запишеш в ДПС". Ние почти вече нямаме партии с чисти идеи", заяви актьорът.

Според него политиката не е работа на хората на изкуството, но истината е, че политиците трябва да идват в театъра и да сравняват прогнозите си в политиката с мечтите на артистите.

Васил Михайлов смята, че има два много големи проблема - въпросът за земята ни, която я изкупуват с поставени лица и циганите, които вече ги правят мюсюлмани.

По думите му винаги ставаме жертва на това да си мерят шапките големите сили. Той призна, че е тръгнал да вярва на "сегашния водач" - Бойко Борисов, но на въпрос кое го е отказало от вярата, Михайлов обяви: "Зодията".

"Трябва лидер като Стамболов - и с едните, и с другите, така че България да има интерес", категоричен е той.

На въпрос как е станал такъв родолюбец, Михайлов разказа, че баща му е бежанец от Гръцко, фамилията му всъщност е Чинаров.

"Баща ми и една моя леля остават в Стара Загора още през 1913 година. Там са си построили къщи. След това се жени, жена му почива, има двама сина, след това се жени за новозагорка, моята майка", разказва в ефир големият актьор.

"Двамата ми братя умряха в казармата през две години - 1946 и 1948 година. Буйни бяха, единият отива да се къпе в Марица, скача от високо и се забива долу в пясъка. Живя няколко месеца парализиран и почина. Другият ни казаха, че се е самоубил, но той е ударен в корема. Заклевахме се с един приятел да открием кой го е самоубил, но не ми стигна един живот да го намеря", сподели той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още по темата: Васил МихайловBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
7
 
5
 
! Отговори
Sozopolis преди 7 години
I v Irakli sa strahuvat...ot bulgari...
42
5
 
3
 
! Отговори
Molova kuria преди 7 години
Za kvo ta e strah? Dvata aslana, kumluka, nadejda, bunardjika, hadji dimitar, zaimov, bakardjika, chamkuria, faculteto, stolipinovo strah li gi e?!:-)
41
15
 
39
 
! Отговори
Бургазлия преди 7 години
Колкото повече руснаци купуват имоти, толкова по-добре. Мен ме истрах от ИСЛЯМИЗАЦИЯ, а не от православните братя. Малозмниците не могат да проумят, че само с помоща на Руснаците България може да се запази.
40
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петко войводата е много прав, че нашите дедовци са дали кръвта си за да пазят българската земя и жените си, а сега европолитиците ги подаряват на турците и ромите.
39
5
 
5
 
! Отговори
черния петко преди 7 години
Човечеца казал че държава няма , за чий *** ние държавна сигурност като няма държава , за какво ние генерал като нямаме войска , за какво ние театър като няма народ , даже и собствена валута нямаме, та какво се опитва да каже да гледаме руски *** филми ....... или турски сериали ....или
38
2
 
33
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Чета коментарите и ми става някак жално, че вече не гледаме български филми. Последният епизод на "Капитан Петко войвода" имаше един много силен момент, как развява знаме с надпис "Те продадоха България" преди да го убият. Идеше реч за тогавашните политици, важи със същата сила за сегашните!
37
15
 
6
 
! Отговори
Българска преди 7 години
Родопа планина не е била българска 150 милиона години. Нищо няма да и стане ако пак не е. Може би ще я секат по-малко.
36
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само Родопа планина - България вече не е българска г-н Михайлов !
35
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ отчитат фиктивен икономически растеж, но той идва от печатниците на ЕС и се източва като печалба към германски и американски банки и корпорации за аутсорсинк, а населението обеднява и измира.
34
5
 
22
 
! Отговори
Лъвско Сърце__ преди 7 години
Родопа е най-изстрадалата част от България, помаците сигорно не знаят защо са станали помаци.... Това се дължи на факта, че турците тях за да си проминят вярата са ги клали най-много и за това родопа се ислямизира.
33
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя от хайдутин игра в една продукция на давид варод терорист джихадист. та не виждам тоя продажник какво се чуди
32
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е този *** на снимката?
31
4
 
6
 
! Отговори
цирк go to hell преди 7 години
Че от кога Черноморието е българско бре , българи почиват ли там не и що щото е скъпо , даже и български пчелен мед не може да ядем щото е скъп , войска нямаме имаме мутри деето са си мъртво родени като цялата ни политическа интелагенция барабар с олигарсите , добрата новина е че няма да го бъде и за едните и за другите , опита свърши зле , като гледам какъв bg културен елит имаме какви историци има ме .......................
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше предложение кметовете в Родопите и София да се избират с национален вот само от цялата страна без чужбина и така да паднат монополите на ГЕРБ и ДПС, но ГЕРБ и ДПС са против.
29
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ + ДПС = родопска коалиция
28
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро страната ще бъде разкъсана на парчета пица от САЩ, ЕС и Турция.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ami izbroyte ot Haskovo prez Kardjali do Blagoevgrad kolko balgari ima i e imalo
26
1
 
1
 
! Отговори
Va gonche air преди 7 години
Tam vseki den ima chujdestranni vzrivove i garmiat - ot mnogo godini e taka....podzemni sa vzrivovete i garmenite...tuk-tam uluchvat i nekoi minior...fabrikadjia...kostenurki, ohluvi, pepelanki i usoinici obache hich ne se oplakvat ot starkeli, pelikani, lebedi, egypetski leshoiadi, sokoli, orlici...:-)
25
25
 
6
 
! Отговори
Rodoplu преди 7 години
Rodopite sa izkonna teritoriq na musulmanite, niama znachenie ot kakav etnos, nie sme bratia.
24
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така става, защото кметовете и депутатите в Родопите се избират от чужбина и Турция, но Плевнелиев и ГЕРБ не искат да забранят изборите от чужбина, защото в България гласовете им спадат.