Страх ме е, че Родопа планина вече не е българска

Васил Михайлов пред Bulgaria ON AIR: Европа не се справя
Обновена: 24 май 2016 15:42 | 23 май 2016 13:41, Камелия Цветанова
265
Страх ме е, че Родопа планина вече не е българска
Снимка: Булфото, архив

Европа не може да се справи с бежанската криза. Тя в момента е осиротяла, няма войска, България няма войска - такава, каквато би могла да върши работа. Това каза в Сутрешен блок на Bulgaria ON AIR големият актьор Васил Михайлов.

"Струва ми се, че политическата конюнктура повече раздрънква оръжията", посочи той.
Според  него лошото е, че на религиозна почва нещата са непоправими.
 
"Разбирам, когато са бежанци, но когато са бегълци никак не го приемам", допълни Михайлов.

"Хора, които бягат от някъде поради това, че не могат да се реализират, бедно живеят или са свикнали да воюват, за да печелят, не мога да ги приема така", категоричен е той.

"Мен ме е страх, че Родопа планина вече не е българска", каза още Михайлов.

"Седем пъти са сменяни имената на българо-мохамеданите. Как се живее така? И те вече са склонни да скачат срещу всеки, който ги засегне по някакъв начин. Търсят идентичността си. Чувам как дядо казва на внука си: "Ще ти купя колело, ако се запишеш в ДПС". Ние почти вече нямаме партии с чисти идеи", заяви актьорът.

Според него политиката не е работа на хората на изкуството, но истината е, че политиците трябва да идват в театъра и да сравняват прогнозите си в политиката с мечтите на артистите.

Васил Михайлов смята, че има два много големи проблема - въпросът за земята ни, която я изкупуват с поставени лица и циганите, които вече ги правят мюсюлмани.

По думите му винаги ставаме жертва на това да си мерят шапките големите сили. Той призна, че е тръгнал да вярва на "сегашния водач" - Бойко Борисов, но на въпрос кое го е отказало от вярата, Михайлов обяви: "Зодията".

"Трябва лидер като Стамболов - и с едните, и с другите, така че България да има интерес", категоричен е той.

На въпрос как е станал такъв родолюбец, Михайлов разказа, че баща му е бежанец от Гръцко, фамилията му всъщност е Чинаров.

"Баща ми и една моя леля остават в Стара Загора още през 1913 година. Там са си построили къщи. След това се жени, жена му почива, има двама сина, след това се жени за новозагорка, моята майка", разказва в ефир големият актьор.

"Двамата ми братя умряха в казармата през две години - 1946 и 1948 година. Буйни бяха, единият отива да се къпе в Марица, скача от високо и се забива долу в пясъка. Живя няколко месеца парализиран и почина. Другият ни казаха, че се е самоубил, но той е ударен в корема. Заклевахме се с един приятел да открием кой го е самоубил, но не ми стигна един живот да го намеря", сподели той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още по темата: Васил МихайловBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДРАГИ МИ ВАСИЛЕ,СКЪПИ МИ МИХАЛЕ,ТОЧНО ТВОЯТА ПАРТИЯ БСП Е ВИНОВНА ЗА ТУРЦИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.ПРЕЗ 1990 ГОДИНА СЪЗДАДЕ АНТИБЪЛГАРСКАТА ПАРТИЯ ДПС.
122
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз започвам да отписвам южна България.
121
0
 
3
 
! Отговори
до 214 преди 7 години
Брато. че ние тогава сме в 2060г.
120
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българомохамеданите се пишат българи, само когато трябва да кандидатстват за евросубсидии или като пътуват из Европа.
119
1
 
11
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 7 години
"Страх ме е, че Родопа планина вече не е българска".а мен ме е страх, че скоро цяла България няма да е българска !!! Според прогнозите, не само наши, а и чужди, след 2050 ще бъдем малцинство.Замислете се...
118
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме е страх! Само София е важна!!!
117
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РОССИЯРусия от Съединението до днес е най-големият душманин на Бъл гария и всичко българско.
116
5
 
8
 
! Отговори
Как така преди 7 години
Българите си продават земята и къщите в Родопите и после се оплакват,че Родопа не е българска.
115
3
 
12
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
както винаги руснаците са виновни не се признават грешките българите че продадохте ни страната на турците и сащ.какви са тези неща турското правителство ще даде няколко милиона за подържване на училища в българия за ислямизиране имено в турските мохамеданите и *** раиони .след като правителсвот си плюе на народа си турците ги грабнаха.првител. разреши да се регистрира партия дост подържана от турция.вие се правите че сте сляпи нахлухте против русия.очи имате не виждате уши имате не чувате
114
4
 
9
 
! Отговори
мкхб;киу преди 7 години
Няколко стотин хиляди българи мислещи се за турци (имам познат истински турчин който ми каза че истинските турци си заминават с турските войски след рускотурската война ) имат претенции по големи от 7 милиона българи .
113
3
 
5
 
! Отговори
hgkhgck преди 7 години
пишат се такива статии да се насажда етническа омраза ,вчера се върнах от там хората са спокойни и няма такива глупости
112
5
 
5
 
! Отговори
До 210 преди 7 години
Твърде си ***, за да можеш да схванеш една геополитическа обстановка. Колко са православните държави в света? Ако Русия не освободи православните християни, за да има приятели и съюзници, загива самата тя, католиците ги мразят отпреди да са станали държава, мюсюлманите не спират да ги нападат и да завладяват християнски земи, Великобритания е маша на Ватикана, а Освобождението на Константинопол от мюсюлманите е Свещена война в полза на ортодоксалното християнство. Много ти разбира главата.
111
15
 
5
 
! Отговори
123 преди 7 години
Никога не е била българскаСвобода за Лудогорие !
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде спрете се заради една Македония да затрием цяла България, с частите и в другите държави. Да, важна е, но вие никога няма да станете наясно защо това се е направило. Щото са гадна Коминтерна, и толкоз. Задайте си въпроса защо, нещата са много по-дълбоки от една Коминтерна. Освен това освен Македония има и останалата част на България, която също е важна, а тя беше много добре преди 90 те. Днес я губим!
109
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами целувай турски, брюкселски и краварски зад ници.От началото на преврата през 89 само в това се изразява патриотизма ви!Я спрете за малко целувките си и се изправете (ако не са се схванали коленете ви) огледайте се и вижте докъде докарахте България.Нищо няма да видите, ослепели сте от блясъка на "слънцата" които целувате!Некадърници, престъпници, далавераджии, крадци, мошенници от кол и въже, пап лач която тормози народа организирано вече 27 години!
108
9
 
9
 
! Отговори
VALL преди 7 години
Емисарите на БСП, тръгнаха по телевизиите!
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за 777И като се събудиш - пак си спал отвит на течение. А и хапчетата си забравил да си изпиеш, но сестрата ще ти напомни. Нали знаеш-дава ти ги и не мърда, докато не си ги изпиеш. Останалите си виждания можеш да изложиш на сутрешната визитация на лекуващият те лекар.
106
9
 
6
 
! Отговори
777 преди 7 години
Искаме, можем и ще го направим. Без Местан и подобни, с кадрите на тези които са били създатели на Западно тракийската Турска Република. Само ще разширим границите до това на Източно румелийския вилает на юг и Силистра, Добрич, Шумен, Разград и Търговище на североизток..Така ще изглежа в бъдеще ***. И вие сами ще си дойте, пасете, кравите, козите, овцете, сами ще орете, сеете, копате, жанете всичко с което се храните....Така ще бъде, без турците ще е животът ви за да не се оплаквате по-вече ,че те ви пречат. Така ще сте спокойни и ще грабите собствената си държава по-спокойно. Турците
105
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъдещето е азиатско, да. Но дали на китайците или на руснаците, само времето ще покаже. Турците никъде не се предвиждат да ги бъде. Нито при Нострадамус, нито при Кейси, нито при Паравичини.... и още и още... Фигурирате само като повод за военни действия и разрушения, след което измъченото от военния конфликт човечество ще поживее известно време в добруване.
104
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш - писа един велик българин родопчанин. А вие чакайте Местан да ви поднесе на тепсия Родопа, чакайте си.