Голямо сърце: Баба гледа внуци, правнуци, че и болни...

Баба Недка е отгледала 23 наследници, грижи се и за стари хора
26 май 2016 13:44,
17
Голямо сърце: Баба гледа внуци, правнуци, че и болни...
Снимка: bTV

Прегърбена от работа и свита в нелеките си спомени - това е тя, баба Недка, жената, през чиито ръце са преминали 22-ма наследници. На 75 години прави място в сърцето си и за 23-ия. Правнукът й Светослав е почти на 5 месеца.

"Всяко ми е мило и всяко ми е на очи. Не мога да откажа, нито от едно не мога да се откажа. Всяко бяга при мене", категорична е баба Недка пред bTV.

Възрастната жена сама отгледала четирите си деца. После поела грижите за децата на дъщеря си, която починала млада. Точно като им дала в хляба в ръцете, се появили внуци и правнуци.

Сега под един покрив живеят 10 души, а сигурният доход е само пенсията й от 150 лева. Връща и заем, който взела за дърва, готви на малка печка, пере на обикновена стара пералня, а хладилник нямат.

Баба Недка обаче доработва към пенсията. В селото от години й поверяват стари и болни хора - срещу 2 лева на час.

Домакинската работа край няма: "Искам почивка, ама къде я тази почивка? Ей я, почивката, как сме наредени като шишенца".

Сега тревогата й е неплатеният ток и страхът, че ще останат и без него. "Кой да ми дава сила? Сама се утешавам, всичко сама правя", допълва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: наследницибаба Недка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ДНЕС"БРАВО ЗА ВСЯКО МЪНИЧЕ- "СТОПЛИ ЕДНО СЪРЦЕ"- ЗА ДОБРОТО НЕ СА НУЖНИ МНОГО ДУМИ. ОМРЪЗНАХА НИ ФАЛШИВИ ПОЛИТИЦИ, НЕГРАМОТНИ ЛИДЕРИ, СЛАБОГРАМОТНИ ПЪРВЕНЮТА, КОИТО НЕ ИСКАТ ВЕЧЕ С КАРУЧКАТА А С ЛЕТЯЩИ ЧИНИИ, ТАКИВА ДЕТО НЕ ИСКАТ ДА СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ДРОГА И АЛКОХОЛ НО СА РЕДОВНИ ПОТРЕБИТЕЛИ, ТАКИВА ДЕТО ПЕРАТ ПАРИ В ОФШОРКИ А ТУК ЛЕВ ДАНЪК КЪМ ОБЩЕСТВОТО НЕ ПЛАЩАТ, ДОДЕЯ НИ ОТ ЛИЦЕМЕРНИ МИЛИОНЕРИ БОРЕЩИ СЕ ЗА СОЦИАЛНОТО РАВЕНСТВО НА БЕДНИТЕ РАБОТНИЦИ- ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА СТАРИТЕ И БЕДНИТЕ
14
1
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Евала на баба Недка и да е жива и здрава още дълги години, НО на лошо е нау4ила 'наследниците' си - на голям мързел! Видели са 4е могат да лежат на гърба на старицата и ей го на...пари за ток нямат! Хубаво е това дето прави, работна жена....но трябва да им спре дажбите на тия търтей и да се хващат на работа...срамота!!!
13
1
 
4
 
! Отговори
русенка преди 7 години
Не плюйте по жената ,а се преклонете и кой с каквото може- помогнете!35262
12
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
как не ги е срам няма работа защото не са ходили на училище а бьрзат да се женятда вьрвят в испания да берат ягоди или в гьрция сега започва сезонасрамота
11
2
 
10
 
! Отговори
Анелия преди 7 години
До ?Дори не искам и да знам пълната им история. Просто виждам очевадното - 22-*** наследници лежат на гърба на 75-годишна жена.
10
2
 
6
 
! Отговори
? преди 7 години
И престанете да плюете, никой от вас не им знае пълната история. Нищо няма да ви стане ако изпратите един колет със стари дреги и обувки....ПОНЕ ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ ДЕЦА ТАМ
9
0
 
7
 
! Отговори
? преди 7 години
Къде живеят тези хора? Дайте поне селото или телефонен номер?
8
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 7 години
Живеят 10 човека и от които 9 са с ръце в дупе*то....
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а тия младите покрай нея не ги ли е срам се питам? Да е 1-2 да речеш няма ли са късмет в живота, ама всичките да лежат и да чакат на тая възрастна жена е направо срамно
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо не е наред в цялата работа. Примерно, бабата сам е отгледала четирите си деца, едното, от които е починало. Пита се как ги е възпитала и защо те не работят, ако са при нея? После появили са се внуци, които вече имат деца - тях как ги е възпитала, какво работят, поне тези, които са при нея. Да не би и в този случай деца да раждат деца. Не мога да й кажа браво, щом отгледаните и възпитани от нея деца и внуци, лежат на гърба й. Вината за това е нейна.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на жената, това е инстинкта за оцеляване, ако беше някоя грамотна информирана, щеше да се депресира, да се поболее и да е непълноценно, ако имаше кой да се грижи за нея същото
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на бабата да е жива и здрава.... а къде са младите как само чакат тя да ги нахрани с нейната малка пенсия да помислят малко и за нея.Другия месец като вземат пенсийката да я водят на почивка, а утре вдругиден много ще съжелават
3
1
 
39
 
! Отговори
Анелия преди 7 години
Млади хора чакат на 75-годишната си баба... срамота. А сега ще чакат на подаянията на читателите, които ще се трогнат от съдбата на клетата жена. Как допускат баба им да се грижи за стари хора, вместо да го правят те.
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на бабата. Само че искам и една статия за моите съседи Асен и Карамфила,които нямат четиридесет години, а са с двадесет и три деца,петнадесет внука и четири правнука. Докато станат на седемдесет и пет години, вероятно броят им ще достигне, този на средноголямо село.
1
1
 
45
 
! Отговори
Милена преди 7 години
Това се казва сила. Евала на жената, да е жива и здрава. Нека бъде пример за всички нас. А някакви координати на жената все пак да помогнем кой с каквото може?