КЗП пуска "Наръчник на мама"

Комисията открива приемна за Деня на детето
Обновена: 31 май 2016 14:02 | 31 май 2016 11:55, Анисия Иванова
1
КЗП пуска "Наръчник на мама"
Снимка: КЗП

По повод Деня на детето, 1 юни, Комисията за защита на потребителите организира специална приемна и разпространява електронен "Наръчник на мама".

В него са представени най-често забраняваните от контролния орган опасни детски облекла и продукти, свързани с отглеждането на подрастващите.

Поставен е акцент върху произтичащите от употребата на тези изделия рискове. Поместени са и експертни съвети към майките как да избегнат покупката на вредни продукти. Наръчникът може да бъде изтеглен от официалната интернет страница на комисията, съобщават от институцията.

На 1 юни всеки родител би могъл да се срещне с експерти на КЗП от отдел "Безопасност на стоките" в изнесена приемна на пл. "Славейков" в София. Приемната ще бъде открита в 10.00 ч. от председателя на Комисията Димитър Маргаритов и членовете на КЗП Константин Арабаджиев и Константин Райков.

При провеждането на приемната гражданите ще могат да разгледат някои от последните забранени от КЗП опасни детски стоки. 

Информация за всички спрени от продажба в Европейския съюз вредни продукти е налична в специалния регистър на опасните стоки в Европа, публикуван на сайта на КЗП на адрес: https://www.kzp.bg/opasni-stoki-v-evropa.

 


1
Още по темата: КЗПНаръчник на мама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
преписвачи преди 5 години
КЗК пуска "Наръчник на мама"КЗК или КЗП?