Българите се друсат все повече с екстази

15 души са починали след употреба на дрога през 2015 г. у нас
2 юни 2016 07:58, Анисия Иванова
15
Българите се друсат все повече с екстази
Снимка: Булфото, архив

Екстазито се завръща силно в Европа и вече се употребява извън обичайната си ниша - дискотеки и клубове. Това сочи годишният доклад на Европейския център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите, цитиран от Ройтерс. Според него този вид дрога се употребява най-много от младите.

България е една от страните в ЕС, където тази тенденция е трайна през последните години. Според документа освен това през 2005 г. метамфетамини са ползвали 1% от българите на възраст 15-34 години, а през 2012 г. този дял се е увеличил до 3%.

1530 зависими от хероин и метадон са постъпили на лечение у нас през миналата година, сочи докладът. 15 души са починали след употреба на наркотици в България през 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
капитан Силвър преди 7 години
"Окупатора САЩ и предателя Бойко Борисов ни тровят и убиват"В България през 2015 г. от употреба на наркотици са починали 15 души.А в Русия под мъдрото ръководство на вожда и учителя тавариш Путин - 7 500 !!!Та такива ми ти работи !
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално, екстазито си е мега яко, за съжаление...
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко пияни загинаха и убиха невинни хора в катастрофи? !!!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 11Кое точно не разбра. Алкохолът предизвиква психическа и физическа зависимост, екстазито в най-лошия случай психическа. Алкохолът предизвиква кардиотоксични, невротоксични, хепатотоксични eфекти. Шансът за смърт от употреба на алкохол е около 1:10000 при оценки до около 1:50000 при MDMA. Това, което казвам, е че приказки от рода пийте ракия, оставете дрогата е същото като оставете кокаина, гълтайте екстази.
7
2
 
1
 
! Отговори
До №9 преди 7 години
Е ти нищо не каза. По логиката на списанието, което си прочел чаша вода всяка вечер със сигурност има много повече здравни последствия от екстазито. Погледни гробищата, всички покойници приживе са пили вода.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6Принципно алкохолът се води доррга наравно с екстазито във всички учебници по медицина и психиатрия. Ако отвориш почти всяко научно списание, ще видиш, че не една, но 4-5 гроздови всяка вечер със сигурност имат повече здравни последствия от едно екстази веднъж в месеца. Затова най-добре надалеч от всяка дрога - цигари, алкохол, опиати, амфетамини и производни...
5
1
 
2
 
! Отговори
Г.М.Енчев преди 7 години
Скучаещи заднuцu,правещи се на модерни !
4
1
 
9
 
! Отговори
Тъжно преди 7 години
Бог да прости всички хора починали от наркотици. Много, ще кажат, че са избрали сами изхода след употребата на наркотици. Всеки ден около 250-300 души умират от болести причинени от пушене. Цигарите също са наркотик и 300 за един ден е повече от 15 за цяла година? Всеки ден новините трябва да започват с такава информация. Днес още 300 българи умряха, защото пушиха цига. Това са фактите, ако искате ги приемете и се събодете, ако ли не ми теглете една. Със здраве!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашенеца се занимава с глупости, вместо да си пие вечер по една гроздова или сливова. Кви са тия наркотици, кви са тия простотии.
2
3
 
11
 
! Отговори
Ицо преди 7 години
И после Ганъо ходи всяки петък и събота и се прави на щайга с фалшив алкохол и цигарен дим в чалготеките. Но не, той не бутва екстази, тва не е здравословно, само наркоманите го правят... и пляска като заловят поредния 15 годишен безкрупулен престъпник с 1 цигара марихуана. Айде Марешки президент, Трифонов премиер, за вас *** глави.
1
6
 
5
 
! Отговори
ICo преди 7 години
"бетер анадолските диваци" ? Там има ислям, не екстази, ами алкохол не бутват, какъв е тоя пример? Точно обратното в западна европа вземат доста, защото там има свободен избор и информирано общество. Тук все още не се прави разлика между трева, екстази и хероин например.