КАТ с нови тестове, ще хваща дрогирани шофьори веднага

Досега в цялата страна имаше 10 уреда за полеви тест
8 юни 2016 21:50,
20
КАТ с нови тестове, ще хваща дрогирани шофьори веднага
Снимка: кадър Нова тв

Нощни емоции. Алкохол и наркотици. А след това, без притеснение, зад волана. Ситуация, която все по-често се повтаря. На пътя се разпознават лесно, а изходът често е фатален.

Контролът обаче се затяга. Катаджиите разполагат с полеви тестове, които позволяват няколко екипа едновременно да проверяват шофьорите.
 
След като пътните полицаи отчетат положителна проба за наркотици, следва повторен тест в токсикохимичната лаборатория на ВМА. Кръвната проба на шофьорите в 90 % от случаите потвърждава показанията на дрегерите. Най-често изследванията показват употреба на марихуана и амфетамини. Често, примесени и с алкохол.

"Той се пренася в един негов свят, в който губи ориентация за време, за пространство и това може да е много опасно и да доведе до тежки пътни инциденти”, коментира пред "Нова тв"  Николай Крушарски от КАТ – София.
 
Досега контролът се осъществяваше трудно, защото уредите бяха малко – 10 за цялата страна.
 
"Всички патрулни екипи ще разполагат с такива полеви тестове и в най-различни точки на София ще извършваме проверки за употреба на наркотици”, заяви комисар Тенчо Тенев, началник на КАТ – София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А-у, колко страшно! Сигурно затова вчера, към 16 ч., на светофара "София- север" - изключително натоварено кръстовище, с едно училище непосредствено до светофара, а другото - на 150 метра от него, някакъв "прелетя" с поне 120 км скорост, а двама селски рокери, вдигайки здравословен шум, също прелетяха, но на задни колела - джигити. Та...вярно е страшно!
12
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Контролът на КАТ се бил затягал!!! Как се затяга нещо, което го няма?! Има шанс за безопасността на движението само ако КАТ се закрие.
11
1
 
7
 
! Отговори
фсб преди 7 години
ееее, сега и да пафкам ли няма да мога беее
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си каква корупция ще стане!
9
3
 
3
 
! Отговори
Xexe преди 7 години
Батееее, любимо ми е да си карам напафкан до козирката през нощта :)
8
0
 
4
 
! Отговори
безнаказаност преди 7 години
X 3872 BX що за наг.л.и тип.ов.е живеят по тези ширини? Ужас е.
7
0
 
4
 
! Отговори
не знам преди 7 години
какво ще хваща. Но нямат край нахалниците. Вчера шофъор на автомобил с номер X 3872 BX ме нарече селска мутра, защото преминавах на зелен светофар за пешеходец и на пешеходна пътека, пък той явно не е свикнал да се съобразява с пътните знаци и нагрубява хората, които ги спазват. Действието се развиваше на пешеходната пътека пред Студентска поликлиника, около 18.30 часа. Няма да коментирам, защото ме е срам.
6
0
 
10
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
Да почнат от Парламента !
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той се пренася в един негов свят, в който губи ориентация за време, за пространство и това може да е много опасно и да доведе до тежки пътни инциденти, коментира пред "Нова тв" Николай Крушарски от КАТ София.От личен опит казва Ники
4
5
 
0
 
! Отговори
Maika bi преди 7 години
Mnogo e iako da karash drusan
3
5
 
12
 
! Отговори
haha преди 7 години
карал съм всеки ден напофен и нямам нито едно птп даже съм мега внимателен и спокоен и за никъде не бързам...
2
2
 
5
 
! Отговори
gost преди 7 години
До ЗориПак ще те глобят защото тревата остава поне 14 дена в организма. Ако си редовен пушач може да даваш положителни тестове и месеци след като си я спрял изцяло.
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Всички патрулни екипи ще разполагат с такива полеви тестове и в най-различни точки на София ще извършваме проверки за употреба на наркотици, заяви комисар Тенчо Тенев, началник на КАТ София.София не е България бе ***. Я елате по южното черноморие да направите малко проверки на дрогираните шопски камикадзета, че ми писва от "богоизбрани" крадци и техните отрочета.