Билетчето с нова цена. Всеки трети – с кола!

20% готови да пътуват гратис, 11 на сто се мятат на колело
14 юни 2016 17:30, Красимир Ангелов
52
Билетчето с нова цена. Всеки трети – с кола!
Снимка: Dnes.bg

1.60 лева струва билетчето за градски транспорт в столицата от 1 юни. Въпреки организираните протести, цената вече е факт и столичани пътуват на нова тарифа.

Още по темата
За тяхно успокоение поне цената на картите засега остава същата, а от ЦГМ с радост съобщаваха в първите дни, че броят на продадените карти расте с пълна сила.

Дали обаче новата цена е справедлива и ще се справи ли тя с гратисчиите? По традиция екипът на Dnes.bg реши да се допита до своите читатели какво очакват от скока на билетчето в традиционната ни анкета, в която участие взеха точно 2312 души. Билетчето скочи. А сега?

Оказа се, че близо всеки трети наш читател (31%) признава, че пътува с кола и е категоричен, че ще продължава да го прави, защото пътуването с автомобил е доста по-бързо, по-удобно и вече доста по-евтино, отколкото пътуването с градски транспорт.

Всеки пети пък (точно 20%) посочва, че смята при всяка възможност да пътува гратис и да дупчи билет само в присъствието на контрола заради новите цени.

8% от анкетираните посочват, че ще продължават да си купуват билети и талони, въпреки новите им по-високи цени, а други 9% смятат вече да минават от билетчета на карти, защото така пътуването излиза по-евтино.

13% от отговорилите признават, че промяната в цената не ги касае особено, защото те така или иначе пътуват с абонаментни карти от доста време. Други 8% също не изглеждат особено притеснени от промяната, защото отчитат, че от доста време пътуват без да плащат билет и ще продължават да го правят, без значение цената и глобите.

Любопитно е, че новата цена на билетчето кара все повече хора да се замислят и за най-екологичния транспорт – велосипеда. Цели 11% отчитат, че карат или възнамеряват в най-скоро време да минат на колело и така да се предвижват из града, при това напълно безплатно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
30
 
! Отговори
Боколенд :) преди 7 години
Рядко пътувам в транспорта и откакто смениха цената съм го ползвал 2 пъти. Наблюдения:- няма контрола и пак има гратисчии- пак е мръсно и мирише лошо- от 2 возения, в едното имаше някакъв клошар, който смърдеше на умряла *** - направи ми впечатление, че по линията, която използвам са махнали почти всички нови коли и са пуснали стари. Най-вероятно са преместили новите по друга линия, за да си мислят горките нещастници, че Фандъка е вдигнал цените, защото имат нови коли.
3
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората просто бягат от скъпотията, затова повишаването на цената на билета носи само негативи за софиянци. Гласувайте пак за учителката
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Принципно ако имаше вело алеите бяха направени като хората, на никой нямаше да му дреме за билетчето в градския.
1
0
 
49
 
! Отговори
Експертно становище преди 7 години
Глупостта,крадливостта и гьонсуратлъка на герберите нанесе екологични и морални щети на столичаните - факт