Калин Терзийски "скъса" с издателството си

Оплюха ме, че съм живял с една от най-красивите българки
Обновена: 14 юни 2016 17:20 | 14 юни 2016 16:21, Петя Славова
46
Калин Терзийски "скъса" с издателството си
Снимка: архив, Булфото

Калин Терзийски скъса партньорството си с издателство Сиела. Ето какво авторът на „Алкохол” написа на страницата си във Facebook.

„Аз издадох двайсет книги в издателство Сиела. направих доста за тях, работих упорито и ми се струва че създадох част от престижа на това издателство както и на българската литература въобще може и да греша, не знам може би трябва да решават други.”

В поста писателят обяснява още, че „Завистта и злобата са националния спорт на България”.

После допълва: „Но ето какво стана. Тези, за които работих така усилено в издателство Сиела, за които работих като миньор и като поет - обикалях страната и се опитвах да създам престиж на тая пуста българска култура... Сега се случи така, че когато им се обаждам - на директора Косьо, който смятах за приятел. На главния редактор Захари Карабашлиев, когото смятах за писател хаха на редакторчетата, които нещо там си бачкат, но не им пука за никаква литература, а за изкарването на парички от биографии на Наско Сираков... Те не искат да издават новите ми книги, те искат да печелят пари. И да бълват бездарни комерсиални плевели. Явно е така. Преди бяха сервилни и мили с мене, преди да ме оплюят медиите, което се случи, защото съм заживял с една от най-красивите българки”...

Още по темата

 Преди няколко месеца около връзката на Калин и Елен Колева се изписа много. Писателят напусна семейството си и заживя с актрисата, както и се отдаде на стария си порок – алкохола.

В същото време от издателството също излязоха с официална позиция.

"През последните няколко дни поредица от неприятни телефонни разговори с автора Калин Терзийски преминаха всякакви допустими граници и наложиха на екипа да преосмисли изцяло професионалните си отношения и ангажименти с него... Както и преди, опитите на отговорния му редактор Мария Найденова и на главния редактор Захари Карабашлиев за неформална комуникация и личен контакт не само че не помогнаха за преодоляване на проблемите, а доведоха до необосновани, нецензурни и агресивни лични нападки срещу всички в екипа на издателството."

Поводът за това отношение, според издателството е отказ да издаде последното предложение за книга на Калин Терзийски. "Текстовете, които той предложи, както и други предишни, за които сме правили компромис в името на общата работа, са вече публикувани и препубликувани в известно онлайн издание и са на разположение на всеки, който има достъп до интернет, а това съвсем естествено понижава и читателския интерес към техния книжен вариант.“.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алкохола не прощава.
35
0
 
3
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Не зная с какво толкова е допринесъл. Досега нито един негов текст не ме е грабнал. И не бих дал и стотинка за негова книга. Не че, аз съм някакъв съдник. Подразни ме самочувствието му на Големия Неразбран Интелектуалец. Един негов колега беше писал, че великите хора остват неразбрани, но това не прави от неразбраните велики. Така, че....НАЗДРАВЕ Калине!
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-скоро е "Издателството скъса с Терзийски"
33
5
 
1
 
! Отговори
dp преди 7 години
32 - rusnak - злобни и завистливи хора навсякъде, но в БГ хората са далеч по-малко завистливии злобни отколкото на други, много по-развити места из Европа, където съм живял.Знам, че звучи изненадващо за човек неживял навън но е факт, от първа ръка.
32
4
 
9
 
! Отговори
а.... преди 7 години
Клоун някакъв. Пффффф
31
3
 
11
 
! Отговори
teo преди 7 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ПЛАТЕНИТЕ ЖУРНАЛИСТЧЕТА ДА СПРАТ ДА ЗАНИМАВАТ ХОРАТА С ПИЕНДЕТА, КАТО ТОЗИ КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ И С ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО МИТЬО ОЧИТЕ, ???
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Умен човек в екзистенциална криза, с която ни занимава вече доста време. Досадно е.
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Алкохол" е една толкова "смислена" книга-"шедьовър", че направо този човек е Ван Гог в литературата.Мяза обаче на Ван Гог само по лудостта му.
28
11
 
5
 
! Отговори
rusnak преди 7 години
В това че сте злибни и завистливи е прав, факт!
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Попаднеш ли под ударите на ОБЩЕСТВЕНОТО мнение, изпята ти е песента.Даже и Пеевски го разбра
26
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунисти, чалга, прости хора със зли души.
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой бил Калин, а вие кои сте?или като винаги вие сте тези, дето плюят Гришо, Цвети, всеки успял Българин?Да плюете можете, нещо друго?
24
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека за мащабите на България е гений, но тук няма кой да я каже тази думичка, защото просто българинът е скъп на комплименти за другите и щедър на самохвалство. Издадели по света бол. Даже му се чудя, все пак той вече е име. А иначе явно се опитват да го вкарат в някакви рамки, но човека си е той.
23
3
 
19
 
! Отговори
:) преди 7 години
България не мЪ обичЪ, пЪ аз съм Ибати пичЪ :)
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз па кой е
21
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България 90% е матрял и 10% мутри. Интелигенцията никога няма да бъде уважавана.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 16Де, ама не съм. Просто калинкаджийския матрял ме дразни.
19
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не зная кой е този човек.Но от прочетеното в статията останах с впечатление, че е неприятен и нахален.
18
1
 
23
 
! Отговори
Des преди 7 години
Не Калин Терзийски скъса с издателството си, а точно обратното.
17
7
 
15
 
! Отговори
Ханк Руум преди 7 години
А кой, по дяволите, е тоя Калин?!