Отпуснаха още милиони за оградата по границата с Турция

Кабинетът дава 200 хил. лв. на прокуратурата за микробуси
24
Отпуснаха още милиони за оградата по границата с Турция
Снимка: архив, БулФото

Правителството отпуска още пари за оградата по границата с Турция, която е мярка срещу нелегалното влизане на бежанци у нас.

Още по темата
За доизграждането на временното възпрепятстващо съоръжение с дължина 61 км и за изграждане на прилежащия към този участък полеви път са осигурените допълнителни средства по бюджета на Министерския съвет в размер до 44 млн. лв., съобщиха от правителствената пресслужба.

Одобряват се и допълнителни разходи по бюджета на съдебната власт в размер на 200 000 лв. за нуждите на прокуратурата. Средствата са необходими за закупуване на микробуси, които след осигуряването на подходящо оборудване ще действат като мобилни центрове за разследване.

Средства в размер на 3 млн. лв. се предоставят по бюджета на Министерството на младежта и спорта за строително-монтажни работи за затревяване и осветление на футболни терени, разпределени на стадион „Тича“ във Варна, градския стадион в Русе и градския стадион в Горна Оряховица. Така в посочените спортни обекти ще бъдат извършени необходимите дейности за привеждането им в съответствие с изискванията за провеждане на спортни прояви.

По бюджета на община Казанлък са разчетени общо 409 630 лв. От тях 384 630 лв. са за довършване на Музея на розата в Казанлък, чието изграждане започна през 2015 г., и 25 000 лв. за подобряване на инфраструктурата на гр. Шипка, което да позволи развитие на условията за туризъм и достъп до уникалните исторически забележителности в региона.

На община Сърница се предоставят допълнително до 90 хил. лв. за придобиване на част от сграда, необходима за нормалното функциониране на най-новата общинска администрация в страната, а по бюджета на община Златарица са разчетени 40 700 лв. за възнаграждения и осигурителни вноски на петима кметски наместници в общинската администрация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
1
 
! Отговори
@@@@@@@@@@ преди 7 години
Явно още не сте разбрали политика на САЩ! Понеже не могат да се справят със целия Свят, те подклаждат конфликти между страни , при което поддържат и двете страни и в дадения момент, в зависимост от прословутите им интереси , везните се накланят в едната посока...И това го правят от десетилетия, има много книги издадени по този случай и пак хората не могат да стоплят....
15
4
 
1
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Реално погледнато , тез години бяха златна възможност български производители (малкото останали) да се завърнат на необятния руски пазар! ЕС се простреля в крака, но защо трябваше да го правим и ние! Видяхме вече, че ЕС е една пошла организация, в която всеки от големите си гледа интереса, само малките като нас са лъгани...Пък и сега ни въвличат във военен конфликт...Русия още много дълго време ще е на мястото си (близко до нас, съсед по море) до като US изтребителите днес са тук, утре ги няма
14
2
 
6
 
! Отговори
Дик преди 7 години
То май 1км.ограда вече струва 1милион лв,направо е златна.
13
2
 
7
 
! Отговори
кино преди 7 години
При правителството на Орешарски един километър от оградата струваше 235 х лева а при бати Бойко 1 милион. Не им стигат и още искат.
12
2
 
10
 
! Отговори
инженер преди 7 години
Временна ограда за 721 лв на метър. Евала!Кради, народе възродени!От пенсийте на бабите кради!Кради, парите са слънце,което вдушите на бездушните грей!Евала Бойко, Евала Държава.
11
3
 
10
 
! Отговори
1 преди 7 години
слънцето послуша балевски,и милионите,тръгнаха по сметките им,тази ограда ,от злато да беше,нямаше,да бъде толкова скъпа,задава се още един заем от 16милиарда.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като ремонта на 1(един!) км ремонт на Аспарухов мост ще струва 21 млн лева , то какво пречи 60 км мрежа и горски път да струват 6 млн лева.Не е луд който яде баницата,а този който му я дава-сиреч целия български народ
9
3
 
12
 
! Отговори
аз преди 7 години
за 61 км - 44млн лева. Това идва по 721 лв на метър ограда. Това си е Кражба на държавни средства.
8
2
 
10
 
! Отговори
Факт преди 7 години
"Отпуснаха още милиони за оградата по границата с Турция"Тази ограда първоначално бе построена за да спре вноса на развалено свинско. ХаХА. Каква ирония на съдбата.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От паз ще позная кой ще " спечели "обществената поръчка...:)
6
2
 
15
 
! Отговори
mery преди 7 години
Тези милиони хвърчат сякаш строим Китайската стена , а ограда!
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази ограда не струва 10% от изхарченото
4
2
 
17
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Вие шегувате ли се?3 метра телена ограда унгарците я вдигнаха за няколко месеца.За това, че беше в пъти по-евтина дори няма да споменавам.!
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тея пари ако оградата не е 3 метра железобетон, то народа да лови сопи, мотики, ножове, пушки и пистолети и да направи лютеница в парламента
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога ще стоварите и пуснете единия блок на АЕЦ Козлодуй по таз мрежичка питам аз !
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре. "Ще строим ограда, ограда на живота. С яки телени стени." - е казал поетът.