Крадат ти колата, полицията я намира. А после?

Българин не може да докаже, че краден автомобил е негов
16 юни 2016 11:02,
47
Крадат ти колата, полицията я намира. А после?
Васил и автомобилът. Снимка: BTV

Пореден абсурд с марка "Made in Bulgaria". Полицията открива откраднат автомобил, но собственикът му не може да докаже, че е негов, въпреки че разполага с всички документи за това.

Историята започва още преди 3 години. Тогава 37-годишният Васил Василев си купува лека кола от Германия. Кара я едва няколко месеца, след което тя изчезва.  "Отидох на работа и след като си тръгнах -  видях, че колата не е на обичайното място, където я спирам. Подадох сигнал в полицията и се оказа, съответно, че колата е открадната", разказва той пред BTV.

Васил си взима друг автомобил, защото не вярва, че откраднатият някога ще бъде открит. Изненадата идва през месец май 2015 г. Полицията открива автомобила, но изненадата не е точно приятна.

"След година и половина, за мой късмет, колата е намерена. Но пък до ден днешен, цяла година след намирането на автомобила, не мога да я взема, тъй като няма достатъчно доказателства, че тази кола е моя собственост", разказва Васил.

Той предоставя всички необходими документи, доказващи, че автомобилът е негов. Дори посочва външни белези по колата, които съвпадат с белезите по открития автомобил. Оказва се, че идентификационният номер на колата съвсем съзнателно е заличен. Най-вероятно от крадците. А според полицията - това е единственото доказателство за собственост.

От полицията потвърдиха, че не могат да върнат автомобила на Васил, докато не разчетат заличения номер. Трябвало да се извърши специална експертиза.

"Това не означава, че господин Василев няма да си върне автомобила никога. Може да си получи автомобила, след като бъде извършена една експертиза за идентичност -  скрити номера... Номера, поставени от завода, за които ние все още не знаем", обяснява началникът на 5РПУ комисар Николай Василев.

От полицията са изпратили официално запитване към производителя на автомобила в Германия. Кога ще отговорят от там - никой не знае. В това число – и шефът на районното: "Поне аз лично не мога да Ви кажа кога ще бъде предоставена тази информация. Не бих могъл да Ви отговоря какво ще стане с тази кола. Надявам се всичко да завърши нормално. Да се установи идентичност и г-н Василев да си получи автомобила".

На това се надява и Васил, който първоначално очаквал всичко да приключи в рамките на 2-3 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
аььаьаь преди 7 години
А най-якото е ,че докато полицията докаже на кой е колата. полицията може да я позлва .
29
0
 
0
 
! Отговори
Edin trol преди 7 години
Айде стига..........номерата на двигатела и на шасито, не са ли по- големи доказателства от насраната табела?!!!!
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цитат:"Крадат ти колата, полицията я намира. А после?"----Е, за това трябва висше образование, не полицейско.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правят намерената кола служебна! Такава им е игратй на полицията с всички нови читави коли. Всеки е виждал полиц. Ауди ТТ,Порше кабрио,SL
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извода какъв е ???Купувайте си кон и каруца и тръгвайте да си берете каквото ви хареса.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Булгарская - Примитивская !! Пост 13 от Наблюдател го каза абсолютно точно. Плащаме заплати на хора които работят против нас.
24
3
 
4
 
! Отговори
Йори преди 7 години
Не е само нежелание и мудност у полицаите. Просто схемите на измами с коли са толкова много, че те наистина са принудени да спазват процедури. Примерно се сещам за хипотезата за застрахователна измама? Имам случай със служебна кола, закупена преди година от официалния вносител на марката, спряна на границата, защото някъде си в чужбина я обявили за открадната. Трябваше да идват от Интерпол и експерт на производителя да доказват, че тази е оригинала, а не клонинга. 3 месеца събира прах на граница
23
2
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
Съседът ти е БУНА.К! След като има ОФИЦИАЛНА ЖАЛБА, тогава НЯМА КАК ДА НЕ ДОЙДАТ НА ОГЛЕД!!! Защоо после можеш да ДОКАЖЕШ, че си подал сигнал. И така няколко пъти и ако съседът ти реши да ескалира ситуацията, тогава има ДОКАЗАТЕЛСТВА!!! Ама той българина никога не е мислил. Казват му, дай ми 5 бона, че синът е катастрофирал и той дава пари.
22
1
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
До съветНе вярвам на всичко, което чета в медиите, но на милицията вярвам още по-малко.
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"От полицията са изпратили официално запитване към производителя на автомобила в Германия."Това, че го е купил на старо от Германия, не означава, че е произведен там!!! Това на снимката не е ли Пежо 406?
20
1
 
3
 
! Отговори
съвет преди 7 години
Не вярвайте на всичко, което четете в медиите. Истината винаги има три страни - моята, твоята и обективната!
19
3
 
3
 
! Отговори
N1 преди 7 години
До N1, от Германия си е взел кола, не от рашанкистан. Те товарищите също от гледат да си вземат. от запада де. Не само коли гледат, всичко бленуват да им е от там, собственото за нищо не става-НИЩО! Айде, честити да са ти копейките които си "заработи" с това коментарче написано на неруски компютър или тилифоньчик- също не руски. Гледай си на неруската плазмичка европейското.
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Верочтно идеята е МВР да позлват колата за лични цели на служителите, докато намерят собственика, т.е. докато колата става за употреба.
17
1
 
30
 
! Отговори
До 23 преди 7 години
И аз това питам? Защо МВР са го уведомили, че колата му е открита, след като МВР не знае кой е собственика на колата?
16
1
 
5
 
! Отговори
йух преди 7 години
щом се равят на ударени най-вероятно ще стане собственост на полицията , която ще я продаде на някой служител. Откъде знаят че е открадната щом не е на сабственика й.
15
0
 
8
 
! Отговори
lolek преди 7 години
До онбашията Не е негова, моя е.....честна дума.
14
1
 
3
 
! Отговори
edin преди 7 години
Мой,пази си новата!Старата я отпиши!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хаха, а защо изобщо са се обадили на човека, след като не е ясно дали той е собственика?!какви са тия скрити от производителя номера, глупостинякои от модулите по колата имат собствен сериен номер, който може да се проследи на коя кола по ВИН са поставени в завода.
12
3
 
4
 
! Отговори
за 18 преди 7 години
Крадеца ако може да докаже, че колата е негова значи не е крадец, а предполагаемата жертва, всъщност е един измамник и какво точно те притеснява. Може да си от бабите дето хвърлят хилядарки по измамниците за твое сведение дори МВР не е виновно че законите са такива законите се измислят у парламенто. А умниците у парламенто ти си ги избираш.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1 заработи няколко копейки. Молодец!