Facebook акция: Дарете кръв за Цвети!

Състоянието на Цветелина Стоянова все още е много тежко
18 юни 2016 07:44,
44
Facebook акция: Дарете кръв за Цвети!
Снимка: Булфото

Съобщение, че от "Пирогов" призовават да се дари кръв за световната шампионка по художествена гимнастика Цветелина Стоянова, чието състояние все още е много тежко, веднага активира българите, стискащи палци за златното ни момиче, съобщава "24 часа".

Официално обаче такъв призив не е отправен директно от "Пирогов" или от семейството на Цвети. 

Още по темата

Във Facebook обаче вече е набрал популярност следният призив:

"Цветелина Йорданова Стоянова, болница "Пирогов", травматология, се нуждае от кръв. Няма значение от кръвната група. Няма краен срок. Това е нашето златно момиче Цвети, което претърпя инцидент преди няколко дни. Моля, заявявайте се!!! Моля ви и да споделяте, защото е нужна кръв!"

След множество запитвания, на официалната Facebook страница на Българската федерация по художествена гимнастика се появи и информация за стандартната процедура по кръводаряване в София, която потвърждава, че Цвети се нуждае от кръводарители: "Зад второ районно до хотел "Принцес". Дава се кръв, взима се бележка на нейно име и се носи в "Пирогов".

Междувременно Христина Тодорова, едно от "златните момичета" направи емоционално обръщение, след като грациите ни изиграха две съчетания с огромна тъга в очите, за да покажат подкрепата си към Цветелина Стоянова. Българките завършиха пети в многобоя на европейското първенство в Израел, но в сълзите им след края имаше златен отблясък, много по-ценен от медалите на шампионата.

"Много искам да изкажа благодарност към цяла България, въпреки, че не всички ни подкрепят. Благодарим на хората, които въпреки всичко, не спряха да вярват в нас и да ни вдъхват кураж, благодарим на семействата ни и на нашите приятели, благодарим на нашите треньори и на целия екип, който работи с нас, за това, че и за секунда не са ни оставили сами в този момент, и които се борят да ни учат да се изправяме след всяко падане. Благодарим на цял свят за подкрепата към Цвети, на всички отбори тук в Израел, на руския отбор, който всеки ден идва при нас и пита за новини за Цвети, на Италия, че постоянно ни показват тяхната подкрепа и плачат заедно с нас, на Беларус, които ни станаха на крака след състезанието, и които всеки ден качват снимки на Цвети в социалните мрежи, на Испания и на Израел, които казаха, че ние сме им пример и техни идоли... Благодарим на още толкова много хора...но най-вече благодарим на хората, които се обърнаха срещу нас и по този начин ни показаха колко всъщност сме силни, когато сме заедно и колко ще постигнем с тази наша сила, която имаме като отбор и като едно цяло... Играхме за Цвети, в неделя пак ще играем за нея и вярвам, че по този начин нашата енергия стига до нея и й помага все повече и повече", написа Християна Тодорова.

Българските момичета се класираха и за двата финала - с пет ленти и с бухалки и обръчи, в неделя. Но след играта им в Израел в петък вечерта те бяха победителките за всички - гимнастичките на Беларус станаха на крака и аплодираха българките след изиграването на ленти. Италианките крещяха "давайте, давайте", а зад кулисите златните ни момичета бяха изчакани от руския отбор, който ги посрещна с прегръдка и сълзи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде да видим колко дариха за Митьо и колко ще дарят за това дете. Колко лекари ще пропътуват през цяла България за да го спасят и върнат към нормален живот...
35
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До 23. Явно се лъже нарочно, защото принципно кръводаряването е слабо и сега искат да провокират у хората съжаление и да съберат кръв. Кръв давам само ако близките на нуждаещия се лично ме помолят и знам за кого иде реч. Такива арта-хурта, ай молА висе. Да даде Москов и министрите
34
0
 
8
 
! Отговори
Shark преди 7 години
За Митьо престъпника не апелирахте обществото да дава кръв, как се намериха 100 банки, а сега не може да се намерят.
33
0
 
6
 
! Отговори
777 преди 7 години
Пожелавам на момичето да оздравее! Но в момента вместо кръв да се дарява за хора, които наистина имат заболяване и чакат за кръв с месеци, се търсят дарители за някой който е решил, че нещо му е криво и се е метнал от блока, без да мисли какво следва за него, близките му , обществото, и за някой който е тръгнал с пистолети да сее наркотици и проституция!
32
1
 
5
 
! Отговори
ю-ту преди 7 години
Кръв ще дам само като почне войната с Турция. Раева да да-дее и мутресата. Превърнали са момичетат в зомбита. Раева ти си мутра.
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма кръв, всичката я ползвали за митьо дзъркела, ценен ресурс на партията с приоритет за спасяване.
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ми е на база на какво продължават да говорят за опит за самоубийство - млада, хубава, известна - не виждам момичето да е имало действителен проблем.Каква е вероятността да е паднала без да иска, опитвайки се да си направи някое шантаво селфи как прави опасна гимнастика на терасата - сред младите тая кр***ста е често срещана, че и фаталните инциденти покрай нея също.
29
3
 
5
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Бих дал цялата си кръв за това нежно създание...целият живот те първа е пред нея!
28
1
 
2
 
! Отговори
Osteoste преди 7 години
Sportnia ministar i sportnoto ministerstvo, federaciata po gymnastika, olimpiiskia komitet, levski, slavia, cska, botev, lokomotiv, cherno more, beroe, carska bistrica, arena, dupnica, krasno selo, bankia, shipka, carevo, sokola, orela, lavovete, rakovski, pazarjik - sigurno sa parvi v kravodariavaneto?! Pa moje i ot Izrael nekoi ot 50 chlennata grupa na sastezatelkite da iska da dari i prati s polet ottam topla sveja?
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 24"Москов, защо няма кръв?"- Комунистите я изпиха.
26
3
 
25
 
! Отговори
??? преди 7 години
100 банки кръв и лекари от цялата страна за убиеца и търговец на смърт - Митюю Легените VERSUSДарете кръв за Цвети , национален състезател , жертвал години на упорити тренировки за да слави родината.Да си е... обществото , няма такава държава ...
25
2
 
19
 
! Отговори
Лала преди 7 години
Никъде не прочетох дарете кръв за Митьо очите. За нея защо няма,......?
24
3
 
29
 
! Отговори
ами да преди 7 години
Как няма да има липса на кръв . За Митьо очите отидоха 100 банки
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оф, Аз ли нещо не съм в ред, или цялата ни ши.ба.на държава се движи и крепи на написаното във фейсбук?
22
2
 
6
 
! Отговори
валентина преди 7 години
до 27в италия имат светец с името Падре Пио,та този светец е бил много много богат,как и от къде не се знае,но един ден той така се променил,че всичките си пари ги раздал за добри неща и дела..а ДАНО с очичките така стане-да му се е явил някой да му налее малко акъл в главата ..а дано ама надали!а това дете Цвети дай Боже се оправи!
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано,Дано това момиче се оправи,и продължи живота си,и дано се намери някой истински мъж за нея..иначе ми идва сценарий за филм последните дни-очите в болница,цвети и тя,и в един момент си сменят душите за един ден..какво ли би станало ?най малко парите на очите ще идат за спорт и благотворителност..
20
2
 
13
 
! Отговори
борис преди 7 години
Много интересно ще стане, ако някой разчупи табутата около художествена гимнастика и вземе та напише истинската, реалната история на този спорт в България.Тогава ще разберем, колко дечица са били съсипани още на 8 - 10 години, колко момичета са били изстискани като лимон и изхвърлени брутално, колко хиляди съдби на красиви и талантливи момичета са били унищожени преди да навършат 20 г.Достатъчно е да видите злокобните физиономии на двете ч у м и, управлявали този спорт през последните 50 г.
19
3
 
14
 
! Отговори
ххх преди 7 години
Процедурата с даряването е супер тромава и глупава...първо ходиш в кръвния център и от там взимаш БЕЛЕЖКА!!! която трябва да разнасяш през целия град, абсолютно безумие!
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москов, защо няма кръв?
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как нямате срам да пишете ,че детето се нуждае от кръв.Кой *** написа това .Официално Цвети не се нуждае от кръв това го заявиха по телевизията от Израел.