Слука! Хванаха 60-килограмов сом в язовир Берсин

Рибата била дълга 2 метра, а главата й тежала 9 кг
4 юли 2016 14:07,
19
Слука! Хванаха 60-килограмов сом в язовир Берсин
Снимка: "Дарик"

Кюстендилец извади 60-килограмов сом от язовир Берсин след едночасова борба.

Рибата е дълга 2,1 метра и е най-голямата риба вадена досега в язовира, съобщи "Дарик".

За големия улов се преборил д-р Станислав Кръстев, който уловил сома с лодка навътре в язовира.

"Това е един трофей, който доста трудно се хваща.Само главата му тежеше 9 кг", разказа рибарят. Той чул рано сутринта, че звънецът на едната от въдиците в язовира дрънчи.

"Вдигнах въдицата и почнах да обирам, но сомът за броени секунди отмота 20-30 м влакно. Влязох с лодката в язовира. В крайна сметка рибата влезе във водораслите. Повиках моя приятел Пламен и успяхме да го извадим", разказа Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: язовирсомрибаулов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 години
Големи защитници се извъдихте нещи, ама като отидете в ресторанта не питате гл.готвач дали е драл рибата или как е хваната...аре мОлА ви се без драми
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 17Рибар съм, но не уважавам ловдийте. Отивам с две пръчки на водоема, каквото даде и на никой не преча и никой не застрашавам.Кукичката е във водата, каквото се хване. Такъмите са ми такива, че не може да се хване нито маломерен, нито трофеет екземпляр. Вие грабвате едни пушки, обсебвате гората и пукате на поразия. А, ако по това време на това място има семейсто на излет...Освен това, хищника убива най-слабото животно за да се нахрани, а вие убивате най-силното за да се фукате.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз като застрелям едно прасе не го хвърлям на екерисажа а нося на доктора проба и на наденицитака че колеги рибари разбирам много добре разбирам дедототова си е трофеи и като му дойдат гости да почерпи какво лично е хванал
14
12
 
6
 
! Отговори
No name преди 7 години
Да се задави дано.
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 14Е, друго си е да хапнеш ГМО-блойлер, който от излюпването до клането е преживял само 28 дни. След това е замразен, после размразен, шприцован с химийка, после понамазан с друга химийка, щото вече понамирисва...друго си е. Да ти е сладко. Пък аз щото съм *** ще си хапвам прясна рибка, която сам съм си наловил.
12
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко години са били нужни, за да стане толкова голям тоя сом. Сега за броени часове ще го изплюскат това уникално животно!!! Аман от лакоми пр.остаци!
11
9
 
8
 
! Отговори
Шерлок преди 7 години
До 12Очевидни са нараняванията около главата и гръдните перки от мрежата ! Алчния чичка даже се е епилирал за да изглежда фешън на фофото.
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако рибата е уловена законно и легитимно, не виждам нищо лошо. Вярно е, че повечето едри риби не се ловят със законни методи, но не виждам защо трябва да се обвинява човека за направения улов, след като от статията не става ясно каква нередност има/вярно за часа на улов остават съмнения/. А за тези, които апелират за пускане - това е риба на години, а не млад сом, който тепърва ще расте, с 2 думи идеална за бира ;) Жив и здрав да е колегата, ако уловът е законен, ако ли не - да не му е сладко :)
9
0
 
9
 
! Отговори
рибар преди 7 години
До 9Сома е хищник. Храни се с червеи, насекоми,жаби, основно с риба. По едрите екземпляри хапват и водоплаващи птици. Бъркаш го с толстолопа, който основно се храни с фитопланктон, демек тиня. Някой беше писал, че големите сомове са прекалино тлъсти за консумация. Да тлъсти са, но с подходяща обработка и техника на готвене всяка риба може да е невероятно вкусна, дори и толстолопа.
8
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива екземпляри се ловят обикновенно на "волейбол". Никой рибар не ползва такъми за толкова големи риби. Като се мръкне пускат мрежите си жулят ракийка. Призори вадят улова. Ако има едър екземпляр се снимат и започват едни лакърдии в стил Хитър Петър и Настрадин Ходжа.Аз пък обичам да си метна две дънни, ей така ако клъвне нещо до две три кила и после си цъкам на перо дребосък да си начеша крастата.Другото е лакомия и бракониерствно.
7
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отдолу под мене виждам пет лисици, които не стигат гроздето, а разправят че било кисело.И изобщо не е мас сома, а месо.Браво на късметлията!
6
9
 
10
 
! Отговори
Николай преди 7 години
От написаното на мен ми става ясно, че сома се е хванал през нощта, когато риболова е забранен...! Не мога да повярвам, че го е взел! Чак и главата му теглил ...
5
11
 
26
 
! Отговори
Сом преди 7 години
Докторът не е рибар а МЕСАР. Такъв трофеен сом за България трябва отново да се върнр във водите. Но Цървулът-доктор гладен ....
4
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 1к'ви буркани те гонят, бе- сом над 10 кила вече е пълен с мас и не става за ядене. Е, става, ако си *** само мас да ядеш. Такива големи риби даже от големите рибари се пускат на свобода.
3
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябваше да го пусне обратно и след време няко пак ще го хване още по-голям.
2
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АХАХАХАХХХААААА .... Ей, браво! Пъхай у буркани за зимата... МАЛИИИ
1
13
 
14
 
! Отговори
Спиро преди 7 години
Ей, браво! Пъхай у буркани за зимата...