Бащата на Яна за Чеци: Ако го пуснат, ще го открия и...

Семейството на убитото момиче – откровено пред Bulgaria ON AIR
6 юли 2016 10:52, Анисия Иванова
40
Бащата на Яна за Чеци: Ако го пуснат, ще го открия и...
Снимка: Bulgaria On Air

Върховният касационен съд отмени присъдата на Николай Русинов-Чеци за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Делото бе върнато зa преразглеждане и това разбуни духовете.

Екип на Bulgaria ON AIR се срещна с почерненото семейство на Яна в село Хърлец, както и с техния адвокат Григор Вълков. Те категорично ще настояват за доживотен затвор за Николай Русинов и няма да се задоволят с по-малка присъда.

Още по темата

"Ние подадохме жалба за преразглеждане на делото и се радваме, че ВКС я уважи. Мотивите за сваляне на доживотната присъда до 19 години затвор е, че смъртта не е настъпила по особено жесток начин. Съдебните лекари подскочиха, когато чуха това. Тя беше смазана, като я взехме от съдебна медицина. Този човек е жалък... да посегнеш на едно дете посред нощ. Не може да се нарече и човек. Искаме връщане на смъртната присъда в България", разказа бащата на убитото момиче Явор.

Той изрази увереност, че това няма да е окончателната присъда. "Ние сме за смъртна присъда. Утеха няма да намерим, детето ни няма да се върне. Искаме обществото да бъде предпазено от такива паразити и убийци", каза още почерненият баща и се закани на Николай Русинов:  "Ако го пуснат на свобода, ще си сменим ролите и аз ще съм подсъдим. Ще го открия, има механизми, няма къде да се скрие. Но няма да го пуснат, магистратите са мислещи хора".

Пред камерата на телевизията бащата на погубеното момиче призна, че около 25-26 пъти се е срещал в съда с Николай Русинов, който нито веднъж не е посмял да го погледне в очите. 

"В затвора трябва да работи и да си изкарва прехраната. Данъкоплатците му плащаме издръжката в затвора. Да му плащам за това, че е убил дъщеря ми... Искам да цепи дърва и да носи камъни, но да си изкарва прехраната. Няма да го оставя докато съм жив, никога няма да се откажа", категоричен бе Явор.

Росица, майката на Яна, недоумява как след 5 години ходене по съдебни зали, съдът е решил, че Русинов е виновен, но "убийството не било извършено по достатъчно жесток начин".

"Той е по-скоро нагъл, отколкото гузен. Не може да влизаш в съдебната палата с гордо вдигната глава, а ние потърпевшите влизаме с наведени глави. Той иска да изкара, че нашата дъщеря се е самоубила. Няма лек за тази болка", жалва се майката на Яна.

Авдокатът на семейството Григор Вълков пък е убеден, че четвъртият съдебен състав по процеса ще стигне до извода, че единственият извършител на убийството е подсъдимият Русинов.

"Апелативният съд не е анализирал всички доказателства. Той не е взел под внимание наличие на доказателства, като множеството кръв по дрехите и телефона на Яна, множеството наранявания, които тя е получила приживе. Намерена е салфетка с кръв и биологичен материал от Русинов, което доказва вината му", обясни авдокатът пред Bulgaria ON AIR.

"Едва след задържането на невинния свидетел Николай Русинов се върна от Турция и започна да развива своята версия, че е имало полов акт, но със съгласието на Яна. Единственото справедливо наказание е доживотен затвор, наказанието от първа инстанция на СГС. Това е един жесток човек. Стигам до извода, че той е съдист", каза още Григор Вълков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
Таню преди 7 години
Досега разбрахме, че садиите не го на,мират за съдист. Друго?
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, я помислете, ако нещо се случи на вашето дете, какво ще правите и ще говорите! Много сте силни във форума, а ако изнасилят или убият детето ви - какво? Всеки баща е длъжен да защити детето и семейството си! Това е задължение на съпруга и бащата. Я малко помислете, ако сте мъже! Нещо като "чест"и "достойнство" не ви ли идва на ум!
30
2
 
5
 
! Отговори
Nikta преди 7 години
Каквото и да стане има поговорка.От затвор се излиза от гроб никога..
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са българските независими съдии...
28
1
 
7
 
! Отговори
Да те питам аз преди 7 години
До Анонимен - А ти как точно реши, че няма неопровержими доказателства? Откъде знаеш какви са доказателствата? Откъде знаеш какво е било поведението на убитото момиче? Това, че си приятел на убиеца и говориш глупости под сянката на анонимноста не те прави велик и умен...
27
1
 
18
 
! Отговори
Бобобо преди 7 години
Абе чудя се как престъпници като Чеци лежали в затвора с години са затлъстели или са си останали тлъсти. Затворите да не са станали кочини за угояване на прасета. Я вижте затворниците в Освиенцим, Бухенвалд и ГУЛАГ какви са манекени - само кожа и кости...
26
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се, кой е умствено по-ограничен, коментар 18 или всички тези, които са му дали "плюс". Яна, лека й пръст, отговаря на всички критерии за лека жена. Отделно й се чудя, какво е видяла в този Чеци, но под влияние на алкохол и опати всичко е възможно. Но нали трябва да лайкваме без да сме поне малко информирани! А баща й ако да я беше възпитал правилно, трагедията едва ли щеше да се случи. Реално, няма неопровержими доказателства, че този е убиецът.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхотна съдебна система имаме :)..Първо някакъв друг тип го държат 4 месеца в ареста, без присъда и накрая го пускат поради липса на всякакви доказателства. Това, че лежал - здраве да е. После СГС решава, че Чеци е убил и изнасилил Яна с още двама НЕИЗВЕСТНИ. Него го осъдили, ама тях въобще не са ги търсили. Следващият съд решава, че изнасилване и две други лица е нямало?!? Ами много ясно, че най-горният съд ще им тегли една майна и ще ги накара да си свършат работата.
24
22
 
3
 
! Отговори
урко преди 7 години
Празни приказки от страна на татенцето. Ако го пуснат ще направя еди какво си... Ами той ако искаше да направи нещо досега не виждам кой му е прачил. По-добре да обясни как така е възпитал дъщеря си, че забърсва първия срещнат, още повече този с потресаващ външен вид като тоя, излиза навън от заведението и си вдига крата в храсталаците, като първата ***....ка. После изнасилили я били,. Айде моля ви се. Като си търсиш белята да се натиска с такива, сега трябва малко и в себе си за търси вина
23
9
 
7
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
Не си запознат с делото, мой човек. Не само, че му е пуснала доброволно, ами и тя го е накарала да правят секс. Става въпрос за убийство след пожелан и ДОБРОВОЛЕН секс, а не за изнасилване! И кой го е извършил, защо.. има и втори човек, и т.н. Този тип го съдят за убийство, не за изнасилване. Не случайно бащата не казва: 'Яна беше изнасилена' - защото си я знае. Това не оневинява убиеца ни най-малко.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хайде още един грамотник:)...нито прИбиваш, нито прИтрепваш. прИсметни колкУ уроци по български си изпуснал в училищИ.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом по телефона са намерели нейна кръв значи с него се е отбранявала и е искала да се обади за помощ от някого,ако телефона е бил в чянтата или захвърлен настрани нямало да е в кърви,а пък и тоз наглец дето я извел от концерта и завел настрани в храстите като пусто място,междувпрочем щом концерта е бил на стадиона,където за последно е видяна,а не там дето има концертна плошадка с оградка или конюшната с 3 коня имало е камери тук-таме,тоя ползвал салфетка от собствената си кръв,а покапала по нея.
20
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРИТРЕПВАЙ го тоя,ако излезе,ама хитро,подготви си алиби,направи го като хората,мисли,а не после да лежиш по затворите заради един изнасилвач и убиец.
19
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е бащата, такива трябва да бъдат унищожавани. Колко рецидивисти вилнеят в България и се чувстват спокойни, че няма да са наказани справедливо за злодеянията си. Щом си признаят и им дават някакви смешни присъди. Ненормална съдебна система от която страда народа.
18
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на този мазен тип само като му погледнеш физиономията е ясно, че няма жена, която да му пусне доброволно. Но нали е племенник на един господин от властта! Ако го оправдаят след всичките доказателства, които има срещу него, по-добре да закриваме държавата!
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мани човек, нивото толкова е паднало в тази държава, като гледам какви ги наемат за "журналисти" - не знаят дори да пишат на родния си език. То навсякъде е така. Журналист да не знае как да пише - абсурдно просто.*** - тези хора като идват на интервю минават ли тест за правопис и граматика, или ги избирате по други критерии?Жалка картинка...
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дА го изпратят в белене бял ден няма да види
15
1
 
19
 
! Отговори
Неграмотници преди 7 години
Пише се сАдист, не сЪдист - маркиз дьо Сад, ако сте чували...
14
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отгледали дъщеря пияница да си раздава болестите по градинките.Като говорим за пари.Ами ти ми върни парите на човека, дето е хвърлил за почерпки на дъщеря ти.възпитал *** и тя срещнала подобен.
13
1
 
17
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Направо не искам да коментирам случая...Към автора на статията искам да задам един въпрос:В следващото изречение има грешка, къде е тя?:"Стигам до извода, че той е съдист."