Телеком все ни свързва, телеком не ще ни дели!

Развеждаме се с мобилните компании и предсрочно
Обновена: 6 юли 2016 09:49 | 6 юли 2016 09:14,
30
Телеком все ни свързва, телеком не ще ни дели!
Снимка: архив, Ройтерс

От 1 юли два от телекомите у нас официално нямат право да ни искат пари за всички такси до края на договора, ако решим да го прекратим безсторчно.

Ако се откажем от услугите им, вече дължим само до 3 такси, пише в. "Телеграф", позовавайки се на Комисията за защита на потребителите.

Това споразумение важи и за стари, и за нови клиенти. Само един от телекомите, които оперират в страната, е отказал да спази новите условия и заради това срещу него се води колективен иск. Ако не се постигне извънсъдебно споразумение, думата ще има съдът, казва Димитър Маргаритов, председател на комисията, призовавайки хората да си търсят правата.

Решението на комисията за прекратяване на договорите с обезщетение не повече от 2 до 3 месеца се обсъжда с телекомите от началото на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Некъф лудне става, брато! щом си лапнал рушвет, трябва да си траеш!
26
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 7 години
Абре що не ги направят без договор плащаш ко искаш ко не искаш няма ни сърдити ни псувни ни нищо и те доволни и ние всеки месец променяи като не тие кеф върви на които ти е кеф простотия са нвустоики ядове тичане место да се забавляваме да се ядосваме що има две неща плащаш получаваш не плащаш няма това е
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и в Германия договорите са по 2 години, лошото е, че дори ако забравиш да ги информираш автоматично го удължават с още 1 и чак тогава, можеш вече да го прекратиш, когато искаш. Според мен с коректност се печелят клиенти в дългосрочна перспектива, с тарикатлъци за кратко и скачаш на следващият тарикат.
24
0
 
9
 
! Отговори
последният Мохикан преди 7 години
Отдавна съм казвал, че изтече ли срочният договор, никакво преподписване - оставя се безсрочен , така че във всеки момент да можеш да се окачиш!
23
0
 
5
 
! Отговори
Спиро преди 7 години
Това трябва да важи и за кредитите и за ипотеките: с прибирането на апартаментчето (или залога, който баМката е сама е приела) - всичко трябва да приключва! Това е здравата морална логика! Не може да търсиш бъдещи доходи за несъстояло се време!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма сила която да ме накара да подпиша договор с телеком
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сключвам с Мен-тел нов договор и ми казват : трябва да подпишете и тук .Казвам им : благодаря ,но на мен роуминг не ми е нужен .Не може трябва да подпишете.И като ми кипна ,викам му на младежа : заври си го тоя договор на някое сенчесто и топло място ,отивам при друг оператор .Веднага се обърна ,в някои случаи не било задължително,но било препоръчително....Немам думи уникални са ,а интернета им е под всякаква критика ...
20
0
 
34
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Само в България някакви си телекомчета и тем подобни могат да поставят една цяла държава на колене и да се съобразяват с тях. Ама единия телеком не искал да се съобрази с новите правила! Като не иска държавата да му взема лиценза и да си ходят на майка си в .........
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ...17тиВиваком първи въведоха прекратяването на договора с неустойка от 3 месеца. Това е вписано в общите им условия от май 2015г., може да прочетеш. Не знам кои са тези, които се дърпат, но са доста мизерни.
18
0
 
28
 
! Отговори
Сперо преди 7 години
До АнонименТе затова така им викат...Мен-Тел; Теле-Мор; Свива-Ком, че да е ясно за кво иде реч в цялата работа!
17
16
 
6
 
! Отговори
... преди 7 години
Според мен са Виваком, тези където се дърпат!
16
0
 
6
 
! Отговори
freedom преди 7 години
До това еДа..да, ама-НЕ! Променят си условията постоянно и скубят яко, като ни изнудват да плащаме непоискани, ненужни услуги в рамките на 3 месеца! Накрая ще го изхвърля тоя бирник и ще строша оковите на робството! КЗП..ала-бала! Нямало безлатен обяд...да ама тарикати колкото щеш, щото баламите са повече! Aбе всички са безскрупулни гадове, ама едни от тях са най...и другите се учат от тях!
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия оператори са като банковите пирамиди. Накрадат се и си сменят, името , сливат се, разделят се. Така е защото държавността я няма.
14
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
любимия ми Мтел, дето едва се отърах от него ги прави тия мизерии
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ууу за Теленор, ако са тея тарикати!
12
0
 
44
 
! Отговори
това е преди 7 години
Всеки телеком който се държи честно с своите абонати не трябва да се опасява от бягащи клиенти.
11
0
 
9
 
! Отговори
скоро преди 7 години
До МетоЩе го свалят от моста няма мърдане,само трябва време.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, сериозно ли бе? Таман исках да прекратя два номера, идеално. Вярна ли е информацията?
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Теленор ако не го приемат ще имат много здраве но за сега няма причина да ги сменям
8
0
 
43
 
! Отговори
Мето преди 7 години
Бтк и Мтел са приели споразумението. Теленор се дърпат, като магаре на мост.