Дълга казарма за неграмотните!? Кубинки и за жените!?

Наборникът щял да е евтин за държавата – 400 лева на месец
Обновена: 7 юли 2016 10:04 | 7 юли 2016 10:00,
199
Дълга казарма за неграмотните!? Кубинки и за жените!?
Снимка: архив, Bulphoto

ВМРО ще внесе законопроекта си за връщане на задължителната казарма. В него се предвижда службата да продължава 6 месеца.

Двойно по-продължителна ще бъде казармата за младежи, които имат някакви религиозни съображения и не могат да носят оръжие или са неграмотни, обясни още Красимир Каракачанов.

Той допълни, че в казармата ще могат да влизат и жени – на доброволен принцип.

Още по темата

"Наборната служба ще излезе много по-евтино от поддържането на професионална армия. Един наборник ще струва на държавата 400 лева, а в момента, за професионален войник, се отделят около 1200 лева", пресметна още председателят на ВМРО.

Вчера стана ясно, че от воеводите искат да се раздели да се раздели военната служба на "наборна" като задължение на гражданите за участие в отбраната на страната и "професионална", изпълнявана на основата на договор.

Промените в законите предвиждат различни хипотези за изпълнение на задължителната военна служба, като базовата е за срок от 6 месеца за младежите, навършили 19 години и има варианти за алтернативна гражданска служба за период от една година.

Отделно воеводите искат началната военна подготовка да стане задължителна в средните училища, а тези които пропускат занятията там, да посещават специални курсове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КрайНяма омраза, нещата такива каквито са, абсолютно неутрално - умираща ***, най-вече заради такива милиардери, които споменаваш, точно за такива праета говорех, които се кефят на ***, която създават, живеещи си в техен си измислен свят, където всичко е толкова розово и хубаво - цветенца, усмихнати хора, реално около тях смрад, ла%на и кал. Без въобще да осъзнават, че това скоро няма да може да се случва, защото страната е умираща ***, както споменах няколко пъти, не заради мен
100
1
 
1
 
! Отговори
До 110 преди 7 години
Хора,Тук има и жени, обяснявайте неясните понятия!Какво е това КЕЧ?
99
1
 
14
 
! Отговори
777 преди 7 години
Само се чудя къде ще ги съберат тези неграмотни, защото са много!
98
1
 
19
 
! Отговори
Край преди 7 години
Обаче най-много убива народа ни Втълпяването от 20 г. от всички медии че по-лоша от нашата държава няма, че по-лош от народа ни няма. Такава българоомраза се лее от всякъде да се начудиш как още ни има. Даже богати и успяли хора мразят държавата и Пеевски ако го питате и той мрази държавата дето на 30г. милиардер го направи.А последите години се надигна и фатализъм - българите изчезват България загива. С такава пропаганда не е изключено.
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма как хем високоплатен кадър хем тотално неграмотен
96
1
 
2
 
! Отговори
Край преди 7 години
Съгласен111
95
1
 
4
 
! Отговори
LOL преди 7 години
Това малко с референдумите от типа - дай да гласуваме тия дето сме повече срещу тия дето са по-малко ще доведе точно до ситуация ала Великобритания. То да направим реферндум и да пратим по-тъмно сините в Белене, аз съм сигурен че резултата ще е позитивен. Факт е че трябва да се впрегнат малограмотните в трудовата система, но дали това е начина чрез трудова повинност? Не би ли било добре, някак си да ги обучим да могат да правят нещо и да са високоплатени кадри, а не да носят кофите с цимент?
94
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КрайТесногръдието, невежеството, егоизма, крайният материализъм, плиткото мислене, безхаберието, те са тези, които убиват страната.
93
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Братя , да върнем КЕЧ-а /който знае и помни какво е това/ мЪнг Алите бяха кротки кат овчици по негово време, не смееха да шукнат!
92
1
 
12
 
! Отговори
gtf преди 7 години
До Един българин 107едно време имаше строителни войски - нямаш си на идея колко нещо са построили. Да не мислиш, че все вишисти там са влизали а, идеята е да получат занаят неграмотните и да не пречат на останалите.
91
3
 
6
 
! Отговори
Край преди 7 години
Явно живеем в различни Българии. Ако някой мисли че България загива да хваща пушката и да трепе тези дето я убиват. Това е умното решение ако някой убива стараната ти.
90
2
 
9
 
! Отговори
Не ми е ясно преди 7 години
Защо не се проведе референдум, щом като някои са смутени от предложението за Строителни войски за неграмотните и малограмотните?ТРИ години Строителни войски за всеки, който няма основно образование - това ще бъде от полза за самите малограмотни младежи /ограмотяване, получаване на професия и създаване на трудови навици/, а ще облекчи и държавата /още преди да навършат 21 г., повечето от тези момчета са вече бащи на по няколко деца; никой няма право да ни изнудва да носим цели тумби на гърба си/
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КрайБългария не се възстановява, тя загива, ако не го забелязвате, ще останете мн неприятно изненадани, както казах скоро.
88
3
 
4
 
! Отговори
Край преди 7 години
До отчаяния 100 - Българския народ 89 г. претърпя разпад на системата за която беше настроена да работи цялата му икономика. Загубихме всичките си пазари а после и голяма час от младото си население и България се възстановява трудно. Обаче със всичките си проблеми знайте че има и по-лошо и нашата страна е желана от други народи. А това за заемите не го толко мисли - гърците са го измислили...
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В крайна сметка за това сме в НАТО,можем да си минаваме метър,на мен ми е по-добре за стотина милиона да имаме смешна армия от дебелог.зи хрантутници,отколкото да имаме,долу горе боеспособна армия,която обаче,ще струва милиярди.
86
2
 
4
 
! Отговори
LOL преди 7 години
България не беше длъжна да изпраща и един войник нито в Камбоджа, Афганистан или Ирак. България там работа НЯМА. Финансови интереси и далавери на такива като Симеонов ги изпратиха там нашите батальони, неподготвени и без екипировка. Добре че поляците ни пазеха от патрули и обезвреждане на сгради да не дадем повече жертви. Дори сам си отговори на въпроса, защо през 2003-та в армията се подписаха допълнителни анекси, че войниците са съгласни да участват в мисии по назначение от МО.
85
1
 
4
 
! Отговори
az tam преди 7 години
Ихаа, какви нови обществени поръчки ще се зададат :)А за 400 лева разкладка или заплата става въпрос.
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До легионерАз съм от хората, които се опитват да правят нещо тук, да се задържат и да останат в страната, да ама навсякъде се сблъсквам с простотия, остарял начин на мислене и повярвай, абсолютна безперспективност за развитие, и това ще се отрази и на вас, живеещите в по-големите градове, които си мислите, че в момента се прави нещо смислено за развитието на държавата, една и съща простотия с години, в момента тя функционира благодарение на заеми, които няма да има кой да ги връща.
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До LOL Аз СЪМ европеец льольо, ако не ти е известно, България се намира географски в Европа, Сърбия също, стига сте говорили глупости гъзомийци такива. А сърбите колко отдавна пътуват свободно и работят по цял свят ти идея си нямаш. Сигурно си копал тиквите си на село обут с *** *** смотан заспал, "европеецо".
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно съгласни сме! Неграмотните в окопа! Тези които могат да си напишат името само с една правописна грешка, да им се даде пушка, останалите с две и повече веднага в трудови войски, да почват да правят магистрали, пътища, канали, язовири и да строят хотели по черноморието за една коричка хляб и канче чешмяна вода!