Спешно проверяват плажа на къмпинг "Черноморец"

Достъпът до плажа вчера е бил блокиран
10 юли 2016 17:58, Анисия Иванова
14
Спешно проверяват плажа на къмпинг "Черноморец"
Снимка: Булфото, архив

Започва спешна проверка на къмпинг "Черноморец" заради блокиран достъп до плажа. Това съобщи пред Нова тв министърът на туризма Николина Ангелкова.

Проверката е по сигнал, че вчера камион и няколко яки момчета блокирали достъпа до плажа. Заградили паркинга и не допускали автомобили на него. Стигнало се е и до намесата на полицията. Според новите наематели проблемът вероятно идва от бивш техен съдружник, който купил 5 декара от територията на къмпинга.

От Министерството на туризма /МТ/ съобщиха, че достъпът до плажа на къмпинг "Черноморец" (Черноморец-Изток) към днешна дата е свободен и безпрепятствен за туристите. В проверката, разпоредено от министър Ангелкова, са се включили представители на Областна администрация Бургас и на Министерството на туризма. Инспекцията е показала, че е налице юридически спор между наемателя на плажа и собственика на земята до него.

Двете страни са се ангажирали той да бъде решен по съдебен път и да не се създават пречки за свободния достъп на туристите до морския бряг. Министерството на туризма е в готовност да реагира при всякакви сигнали за нередности на морските плажове, като е създаден и специален телефон +359 2 90 46 833 и e-mail: control@tourism.government.bg, където граждани могат да подават сигнали при нарушения, посочиха от МТ.

Вече са започнали и регулярните проверки на Министерството на туризма, като към днешна дата са инспектирани 96 плажа. Най-честите нарушения, които се установяват, са недостатъчен брой спасители; липса на указателни табели; както и единични случаи на заемане на допълнителна търговска площ извън одобрените схеми. На всички проверени плажове е обезопасена прилежащата акватория; осигурено е санитарно-хигиенното поддържане; налице е свободен и безплатен пешеходен достъп до плажовете. При проверките работните групи са съставили констативни протоколи. Следва писмо със срок (съгласно различните договори) за отстраняване на неизпълненията. При констатиране на същите неизпълнения при следваща проверка ще бъдат налагани неустойки, посочиха от министерството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
9
 
! Отговори
Отвратен от батките преди 7 години
До POZNATOДобре си го написал, затова ти сложих плюс, но е силно преувеличено! Проблема на морето ни основно са "нацепените бургаски батки", с дебели златни ланци и анцузи на Адидас. Блъскат се в теб по улицата и те питат с мяучещия си диалект "Ко *** буташ бйее, да ти *** мамата???"
10
0
 
26
 
! Отговори
POZNATO преди 7 години
Черноморието прилича на Сирия - военни кораби на САЩ и Русия , нелегални паравоенни роти с бойци . България трудно ще си върне контрола върху тази зона .
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Гърция няма мутри - затова ходя там.
8
0
 
18
 
! Отговори
+ преди 7 години
А в Гърция камиони няма...
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Астрологът да не си е разширил ятака, докато ни отвличаше вниманието с простотии..
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой нормален човек ходи ли още при тези татуирани църули? Та и пари да им дава.
5
1
 
30
 
! Отговори
Грую преди 7 години
До 2The sphereВ Турция или Гърция за тези пари. В БГ с чадър, шезлонг, паркинг и лекарства ще ти излезе златна.
4
1
 
18
 
! Отговори
The sphere преди 7 години
Аз не копая аз кося. Къде е туй лози и колко е квъртирата?
3
1
 
21
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Ила уназ.Ши копами заедну лозито и ши прайми плаш!
2
4
 
33
 
! Отговори
The sphere преди 7 години
Продадох балите и сега съм събрал 450 лв. Къде мога да утида на муре най евтино тази гудина?
1
1
 
7
 
! Отговори
Park rosen преди 7 години
Kade - na chernia plaj li?:-)