Утеха за смъртта! Семейството на убития Георги с рожба

Повече от година след убийството – няма задържан, няма заподозрян
11 юли 2016 09:14,
38
Утеха за смъртта! Семейството на убития Георги с рожба
Убитият Георги. Снимка: Facebook

Майката и бащата на Георги Игнатов - ученикът, който бе убит с нож в Борисовата градина преди година, получиха от съдбата малка утеха за страданията си.

В края на април, в семейството на Валентин и Албена, се родило момиченце, пише "24 часа", като се позовава на близки до семейството.

Още по темата

Това е четвъртото им дете. Двамата са женени от 1999 г., когато е роден Георги. Живеят в столичния кв. "Зона Б 5". Бащата развива дребен бизнес с мебели от 2010 г. насам.

Няколко години след раждането на Георги родителите му имат още един син. После се ражда и първата им дъщеричка. След убийството на първородния им син през юни 2015 г. те се решили на още едно дете.

Повече от година след убийството на Георги все още не е открит младежът с раницата и сините маратонки, заснет да бяга от две камери в района на престъплението на 2 юни.

Лошо стечение на обстоятелствата, липса на свидетели и пасивност на хората, присъствали в района на инцидента, са сред причините случаят все още да не е разплетен.

Основната версия е инцидентен конфликт на заподозрения с Георги, след който убиецът го е пробол с нож. Очевидци на престъплението няма и досега никой не е разпознал издирвания въпреки проверката на над 50 сигнала от граждани след разпространението на кадрите от МВР.

Шансът убийството на Георги да бъде разкрито, е извършителят да бъде задържан за друго престъпление и сам да си признае, твърдят запознати с разследването. Затова криминалисти от София и страната внимателно следят за момчета с профила на издирвания, които попадат в полезрението им.

Разследващите твърдят, че ниското качество на кадрите със заподозрения са една от пречките пред разплитането на престъплението, освен липсата на очевидци.

Първата камера, която снима бягащия младеж малко преди 12 часа на 2 юни 2015 г., е монтирана на дърво по бул. "Драган Цанков", на около 20 м от местопрестъплението. Устройството гледа към паркинга на БНР и засича движението му за няколко секунди. Обектът се движи и нито за момент не застава на едно място, което още повече влошава качеството на картината.

Издирваният не е тръгнал по алеята към метростанцията или стадиона, където има много хора, а избрал да побегне между дърветата към паркинга, където по принцип няма минувачи.

Следващата камера, която снима заподозрения, е на охранителна фирма, която пази автокъща по бул. "Драган Цанков". Тя също не дава ясен образ на младежа, който се оттегля от местопрестъплението.

Досега няколко момчета са били притискани да признаят участието си в убийството на Георги. Никой не го направил, а тест с детектор на лъжата потвърдил, че казват истината. Случаят с убийството на Георги Игнатов е на специален отчет, а директори в полицията периодично искат доклади за свършеното по него.

На 2 юни 2015 г. малко преди воя на сирените в чест на Христо Ботев и загиналите за свободата на България 16-годишният Георги Игнатов се обажда на майка си.

"Мамо, наръгаха ме", казва момчето. Преди това успява да се свърже и с приятелката си Лора, която се обажда на тел. 112. В нито един от разговорите Георги не посочва име или описание на човека, който го е намушкал с нож.

Инцидентът се случва в оживен район до метростанцията на стадион "Васил Левски". Пейката, на която е открит мъртъв ученикът от Търговско-банковата гимназия, обаче е на глухо място с дървета и храсти, встрани от алеята, която минава покрай конната база.

Днес там има скулптура на ангел в памет на Георги и градинка с цветя около него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ново детенце - нова надежда! Да им е живо и здраво бебчето!
25
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възможно е бягащия да е бягал и натам и насам по трасето преследван от бягащи като него,но стигнал до някъде и обърнал като объркал другите и насреща се оказало момчето и по някаква причина като уплаха от преследвачите в бързината го наръгал щом като не му е взел нищо,но е бил обучен за да точно го улучи,но може и той да го нема след като само си е оставил номера на обувките,шарките на подметката или нешо да е испуснал,в такива моменти все се испуска по нещо някоя опаковка,нещо падне от джоба.
24
0
 
8
 
! Отговори
иво преди 7 години
Не е редно, че са го убили, дори и да е съгрешило нещо момчето, чак да го убият е прекалено. РИП
23
2
 
0
 
! Отговори
Macarena преди 7 години
Адаш?
22
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
едва ли е утеха,изгубеното е изгубено,не се заменя.ами да си хващат дечицата и да се махат от тая държава.
21
5
 
27
 
! Отговори
Gruio преди 7 години
Като чета някои не дотам добронамерени коментари, стигам до следният извод: в радостта си злобеем един срещу друг, в мъката си пак злобеем един срещу друг, единни сме в безразличието си. Жалъки сме българите. Нищо друго не мога да кажа.
20
0
 
26
 
! Отговори
не преди 7 години
Чудя се дали проблемът не е в мен, че чета. Абсолютно ненормално заглавие, написано от робот, надявам се, защото не мога да допусна, човек да измисли такова заглавие и статия. Оставете хората на мира и сменете професията, например нещо по-неангажиращо мисълта.
19
1
 
6
 
! Отговори
Фиорентина преди 7 години
На мене тази снимка която са я подбрали ми действа психо. Като си спомня ,че и аз съм бил такова момче и тетраподите и морето -направо настръхвам.
18
1
 
35
 
! Отговори
13:13 преди 7 години
Що за малоумно заглавие е това???? Кой реши, че има утеха за смъртта? Че бебето (да им е живо и здраво) може да замени загубеното дете?? Това не е счупена чаша, която заменаш с нова!
17
0
 
23
 
! Отговори
Неа преди 7 години
От къде знаете че бебето е планувано или пък може да не е планувано ? Не ви разбирам и не искам да ви разбирам . Даже не допрочетох коментарите , дано и детето да не го направи някой ден когато родителите решат да му разкажат за Георги ..... Просто поклон пред силата на духа имат тези хора от мен ..
16
3
 
26
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Вие с коментарите как са могли да направят бебе , 2 месеца след смърта на сина си ? Случайно да ви хрумва ама само така да допускате , че хората се обичат , че болката преоткрива , че поражда доверие , нежност . Случайно да допускате че са правили любов , че са се утешавали взаимно , че по някакъв начин са искали да дишат по леко ? И от къде сте сигурно че ако Георги не са го убили са нямали да си направят това бебе ?
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До щърбНе си правят труда да работят защото заплатата им не зависи от работата. И работливите и мързеливите получават заплата на една дата.
14
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
13, братче какво общо има твойта леля с раждането на това дете?
13
6
 
53
 
! Отговори
щърб преди 7 години
основната причина за неразкритото убийство е некадърността на родната милиция.
12
1
 
23
 
! Отговори
? преди 7 години
До 19Никой не е наивен,за да си мисли, че лесно и бързо ще се разкрият убийстата , но...у нас те са ежедневие , а процесите по разкриването им продължават докато минат в забвение.И това умишлено,защото на никого не му се работи.Що се отнася до филмите - не обичам криминални.
11
1
 
32
 
! Отговори
!! преди 7 години
До ?Пич, трагичното е, че няма ценностна система и децата ни се избиват без дори да изпитват някаква емоция от стореното. Ако имаш данни, че извън България всички убийства са разкрити, кажи си. Защо съдим полицията, че убийствата са неразкрити? Ако видиш това да се случва пред очите ти, как щв постъпиш? Не ми казвай! Ще е смело, знам, но истината е, че не знаеш, дали няма да "онемееш". Много филми гледаш. Само Хорейшо Кейн може да залови престъпник, по полъха на вятъра и после да открие доказа
10
3
 
65
 
! Отговори
? преди 7 години
В България кое убийство е разкрито ? На Белнийски , на Бирата или кое ? Всеки може да убива без да носи отговорност.Няма държава , няма закони.
9
1
 
0
 
! Отговори
от 13 преди 7 години
до 11 исках да кажа.
8
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1, съмнявам се да си имаха, а и не е въпроса дали ще му кажат, а в това, че запълват емоционални празнини за сметка на друг. Твоя случай няма нищо общо.
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това, че са го написали по този начин, не означава, че е вярно. Може и иначе да бяха се решили на четвърто дете, откъде знаеш???