Стъки: Клише е, че ММА е опасен спорт!

Председателят на родната федерация пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 14 юли 2016 13:54 | 14 юли 2016 13:37, Анисия Иванова
19
Стъки: Клише е, че ММА е опасен спорт!
Снимка: Bulgaria On Air

Българските бойци завоюваха четири медала на провелото се в Лас Вегас световно първенство по ММА. Националите ни спечелиха 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал, които ни изведоха на трето място в света в отборната класация.

Председателят на Българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки гостува на Bulgaria ON AIR, където разказа интересни подробности за спорта, който набира все по-голяма популярност у нас.

"Очакван успех, знаейки как работим с клубовете по места. Тръгнахме за световното в Лас Вегас с много надежди, дори очаквах малко повече. Това е огромен успех за българския спорт - 3-то място сред 53 държави в най-голямото състезание по ММА, провеждано някога в света", разказа Стъки за първенството в Лас Вегас.

Той обясни, че в България спортът навлиза едва през 2005 г., докато по света става популярен 12-13 години по-рано. Въпреки краткия период можем да се похвалим с големи успехи и имаме световни шампиони.

"В началото се гледаше скептично на този спорт. Има си правила и съдии. Не съм виждал тежка контузия на състезание за толкова години. Имаме деца на по 10-12 години и те тренират съвсем спокойно. Здрави са, клише е, че спортът е опасен", добави председателят на федерацията, която съществува официално от година и половина.

"За този кратък период донесохме 9 медала от големи първенства. Министър Кралев ни даде оценка, че сме най-бързо развиващата се федерация. Увеличихме повече от 3 пъти броя на нашите клубове. Хората искат да бъдат част от този успех", коментира още Стъки, който се оплака от незаконните битки, които продължават да бъдат организирани.

Той подчерта, че хората, които не искат да се съобразяват с правилата, са много малко и според него не е това пътят на успеха. От федерацията често подават сигнали в институциите срещу незаконните боеве.

"Парите никога не стигат за нищо. Няма как да отречем помощта на Министерството на спорта, помагат ни и спонсори. В днешно време трудно се намират хора, които да дават пари за спорт", завърши един от най-известните ни ММА бойци.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега сериозно - нито стотинка държавна пара не бих дал на професионален спортист.
16
1
 
2
 
! Отговори
Е преди 7 години
Вярно, това не е спорт. Спортът е за здраве, а не за причиняване вреда на другите.
15
1
 
1
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
Прави си, но това е в България. Тук всяко бичме уж тренира. Само дето реален професионален ринг тук няма и повечето през основното си време са охранители на мутри или биячи. Не, че по принцип ПРОФЕСИОНАЛНО като начин на прехрана с каквито и да е спортове, не само бойни, не се занимават особено интелигентни типове. Който има акъл за друго си работи нещо или учи, а практикува като хоби спортове за развиване на характера и физиката.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същото може да се каже и за операциите на ставите на "пенсиониралите" се лекоатлети или пък скиори.Няма професионален спортист без болежки от спорта, а в моторните спортове можеш и да умреш. Дори в уж не силов спорт като фигурното пързаляне, Плюшченко е със страшни травми на гръбнака и болки въпреки сложните операции.В ММА и аматьорския бокс ударите далеч не са толкова силни като в професионалния тежка категори, риск за мозъка си съществува, но не е толкова висок.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБойните спортове се практикуват доброволно. Това са мъжки спортове.----------------- А после на стари години като почнеш да се тресеш като *** и да гледаш в безкрая, женчовците ти плащат лекарствата от Алцхаймер, та *** в умника.
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧикънНе, вече съм на 55 и каквото е имало да докажа съм го направил. Вълнувам се от поколението на децата ми. Явно съм старомоден, но според мен, ако скаш да се докажеш като боец е по-добре да го направиш с боксови ръкавици, отколкото с клавиатура и мишка.
11
0
 
0
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
до 5Мисля, че нещо си се вманиачил на тема мъжкарство.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борбата е един от най-старите спортове. Боксът има много сериозна традиция и през 19в се е практикувал в Оксфорд и от аристокрацията. Аматьорският(0лимпиския) бокс, няма почти нищо общо с професионалния и не е толкова опасен. Аз пък харесвам в ММА боят на земя и хватките за предаване. Но явно вече всички станаха добри и по-рядко се случва да се стигне до предавне. Повече се бият в стойка, а май и това се харесва повече. Но това обезмисля ММА. Има си кик бокс вериги по к1правила за бой в стойка.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно е клише и че с ММА се занимават най=големите мутри, криминални елементи и селяни, които освен за бой, за друго не стават.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До А, по-добре ли е да се ожени за 18 годишна сервитьорка, която не може да си напише името без грешка !? Да съпругата му е по-възрастна от него, но освен, че за годините си изглежда отлично има нещо между ушите. Семейните знаят, че след някоя друга година не ти пука как изглежда жена ти. Важното е да имаш приятел и партньор в къщи.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тва този дето се ожени за "майка' си бившата депутатка ли е? Я, издигнал се е в административната йерархия!
6
2
 
8
 
! Отговори
бг преди 7 години
този освен вреден метан да отделя в атмосферата за друго не става
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойните спортове се практикуват доброволно. Това са мъжки спортове. Когато сгрешиш болката е не само психическа, че си пропуснал удар на съперника, а и физическа. Защото боли, ама наистина боли когато ти набият десен прав в носа. Биткта е реална, а не с мишка и клавиатура. Критикарите на тези спортове са основно женчовци, които потни вода не са пили. Да, дразнят се от мъжете, които не се страхуват от болката. Обикновенно след битка съперниците се прегръщат приятелски. Това е наистина мъжко.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
MMA е гадна долна мода, куцо и сакато ходи там да се прави на интересно. Да лежиш по гръб с вдигнати крака - това не е за мъже с достойнство. Само К1 признавам.
3
2
 
2
 
! Отговори
чоека преди 7 години
Не е приятна гледка някви мъжаги да се гушкат на тепиха. Не ми харесва. К1 си беше екстра. Да възстановят К1!
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спорт ли ,бой до припадък дори смърт това не е спорт
1
2
 
12
 
! Отговори
KPETEHA преди 7 години
Всички тези фул контакт спортове разбиват тялото, а ударите по главата са си травми за цял живот.Трябва да се забранят спортовете с целенасочени удари. Бокса да се махне от олимпийската програма.А който иска нека си тренира.