Няма опасност за българските ученици в Трабзон

Градът е спокоен, спортистите ни са завоювали бронз
Обновена: 16 юли 2016 14:59 | 16 юли 2016 14:52, Анисия Иванова
0
Няма опасност за българските ученици в Трабзон
Снимка: БТА

Няма опасност за сигурността на българските ученици, участници в Спортна Гимназиада в Трабзон, Турция, съобщава Министерството на младежта и спорта.

Нашата група е от 19 ученици и седем ръководители, начело с председателя на Българската асоциация спорт за учащи Юлия Боянова. Тя е в непрестанна връзка с българското посолство в Турция, с Министерството на младежта и спорта и с министерството на образованието. Родителите също са в постоянна връзка с децата си.

Обстановката в града е спокойна и състезанието не е прекратено, като българските ученици са спечелили бронзов медал в отборната надпревара по аеробика. В Гимназиадата участват над 2500 деца от цял свят, а официалното й закриване е утре вечерта.

Тази сутрин е проведена оперативка на място, на която са присъствали президентът на международната федерация за ученически спорт Лоран Петринка, генералният секретар на централата Ян Кулен, президентът на европейската федерация Никос Мегалемос, президентът на турската федерация Омер Каракулукчу, началниците на военното поделение и полицията в града и представители на общината, се посочва в съобщението.

На заседанието ръководителите на делегации са получили уверение, че сигурността им е гарантирана и за тях няма опасност. Учениците се извозват под засилена охрана от военни и полиция.

В момента се проучват вариантите българската група да се прибере по маршрут, който да избегне Истанбул.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари