Море на кредит: Трупаме дългове, докато си почиваме…

Теглим средно по 700 лева, за да отидем във ваканция
Обновена: 24 юли 2016 15:03 | 24 юли 2016 15:01,
27
Море на кредит: Трупаме дългове, докато си почиваме…
Снимка: Булфото

Българите масово теглят кредит, за да могат да си позволят почивка през лятото.

Това са изводите, които правят фирми за бързи кредити и колекторски агенции. Техните данни показват, че през лятото се трупат разходи, които усещаме чак наесен.

Актуални данни сочат, че хората теглят средно по 700 лева, за да си позволят почивка или ремонт, информира "Нова телевизия".

Още по темата
Агенциите за събиране на вземания отчитат, че миналото лято, само за три месеца, банки, мобилни оператори и други търговци са поискали от тях да съберат просрочия на клиенти за почти 1 млрд. лева.

Междувременно министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че се очаква 10-процентен ръст на туристите това лято. Прогнозите на министерството й са за около 4,6 млн. туристи само за лятото. Миналата година те са били 4,2 милиона.

С 20-30% се е повишил броят на почиващите у нас руснаци, 20% ръст има и на туристите от Германия и Франция, а от Великобритания – с 10%, съобщи Ангелкова пред bTV.

На българите, които са си резервирали почивка в Турция, Ангелкова препоръча да следват стриктно указанията на външното ни министерство.

Тя отбеляза, че обстановката там е динамична и посъветва българите да се регистрират на сайта на МВнР, за да се знае във всеки един момент къде има наши сънародници.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: кредитпочивкадългове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
6
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Сега ревеш, ама кога яде кифтетата не рева...Взимат заем за почивка, па после нямали пари!?Който няма акъл, няма и пари..
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хората са на ръба, работят, за да идат на почивка, която не могат да си позволят дори веднъж в годината. боко и сие, целият парламент, които се правят, че се делят на управляващи и опозиция ( а всъщност заедно си почиват без кредити) опропастиха всичко.
17
1
 
2
 
! Отговори
дебел депутат преди 7 години
Това е много хубава новина,показва че с една дума българина повече от минималната заплата не трябва да взема-420 лв.
16
0
 
12
 
! Отговори
joe преди 7 години
До Анонименоще по тъпо е да не си събрал никакви пари, и да теглиш кредит за да идеш да го изпиеш до някой солен гьол :D ама хора всякакви..
15
0
 
13
 
! Отговори
някой преди 7 години
То пак добре, ами ако нямахме излаз на море...
14
1
 
23
 
! Отговори
v преди 7 години
без почивка за мен това лято, не ми се ходи по българските плажове да гледам селски тарикати и *** кифли. Предпочитам на есен да си ида на 'цивилизовано' море. Кеф ти Марбея кеф ти Фаро и то излиза малко повече отколкото в Бг и ако поработиш по-здраво не трябва да се тегли кредит даже представи си
13
4
 
35
 
! Отговори
лу ферино преди 7 години
Унижението дойде не от българо-съветската дружба, а от другарите назначени за демократи и милионери. Същите тези с фалшивата демокрация, които си присвоиха всеки сектор от икономиката. Нужно ли е да напомням, че държави като Чехия, Полша и Словения също имаха съветска дружба, но къде са те сега, къде сме ние? Докато народа ни не се осъзнае, не почне да чете и гледа по-далече от личния си кеф, може и да има положителна промяна. До тогава кредити ала Бойко.
12
21
 
4
 
! Отговори
silver rider преди 7 години
Ходенето на море е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за моето дете, за мен е пожелателно и е без значение дали имам пари или не - щом трябва ще тегля, здравето преди всичко, а и само да смениш за няколко дни въздуха е препоръчително. Така, че бърз кредит, от приятели или от банка - без значение е, намалете стреса.
11
26
 
11
 
! Отговори
NewYorker преди 7 години
до това ни доведе българо-съветската дружба - унижение, глад, мизерия .. на фона на безумно богати червени феодали и добре заплатените им слуги ... а роба си работи и работи ....
10
4
 
25
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
Българинът има пари ,но тегли потребителски кредити , защото няма спестовна култура. Имам познати ,които в България печелеха повече ,от колкото аз в чужбина и на края на месеца нямат за кафе и затънаха в разни смешни заеми с големи лихви. Отидоха в Англия - големи пари по бригадите и имаше случаи на някой да му пращат пари за се върне.
9
29
 
11
 
! Отговори
Turkis Force преди 7 години
350? kredit...smeshni pari...jalki hora!
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре са, сутринта по тв-то ни убеждаваха, че сме натрупали рекордна сума депозити в банките!
7
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
че то половин българия живее на кредит а иначе самочуствие до небесата
6
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че на нас целия ни живот е на кредит справка Тиквата
5
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нa Aнтaлия нaистинa могaт дa ви рaзмaжaт нa бойко приятелите aкбaррите
4
16
 
27
 
! Отговори
София преди 7 години
Не теглим кредит. По 200 лв на месец си отделяме в продължение на 9 месеца и трима души за 9 дни се размазване от удоволствие в Анталия.
3
4
 
51
 
! Отговори
Пулен преди 7 години
За 500-600 лева 7 нощувки с ядене и транспорта в Албания. Километри плаж, не се плаща за чадъри и шезлонги. Верно 4-звезден хотел, но пък храната е уникааална!! И винаги прясна. Ракийка с бирица - 3-4 лв. Твърдия алкохол не влиза в цената. И след 10-11 ч. вечерта е тишина!!!!!!!!!! Обслужването - чупки в кръста и глезотене яко. Хората ги могат нещата просто.
2
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм луд да тегля кредит да ида на почивка??? Простирам се според чергата си - ако имам пари отивам на море, ако нямам пари, почивам си вкъщи!
1
9
 
3
 
! Отговори
SYBSidiiiiii преди 7 години
DA NA KOITO MY DAVAT KREDIT SHTE SI POCHIVA...KOITO RABOTIM SHTE STAVAME PRIJATELI SAS TALIBANITE...