Млада жена с рак даде живот, отказвайки се от своя

Лекарите я съветвали да прекъсне бременността, тя отказала
65
Млада жена с рак даде живот, отказвайки се от своя
Снимка: архив, БулФото

32-годишна жена с диагноза рак на гърдата даде живот на момченце с цената на собствения си живот.

Тя е родила по спешност в шестия месец в столичната АГ болница "Майчин дом", съобщиха от здравното заведение.

Още докато бременността е била в ранен срок, пациентката е диагностицирана и оперирана.

Лекарите я съветват да я прекъсне, но тъй като рожбата е била много желана, жената отказва аборт, както и последващата лъчетерапия и химиотерапия.

За съжаление болестта бързо напредва и при приемането й в "Майчин дом" тя вече е с метастази в костите, гръбначния стълб и белия дроб.

Освен това е и с редица придружаващи заболявания като множествена склероза, високо кръвно налягане, нисък хемоглобин и голяма загуба на тегло.

С цезарово сечение тя е родила момченце с тегло 910 грама във видимо добро състояние.

В момента то е в интензивно отделение и се полагат грижи да бъде стабилизирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така като ги знам нашите журналисти, накрая ще се окаже, че жената не е болна от рак, а има гестационен диабет, че не е родила в 6 месец, а 6 дни преждевременно и че изобщо това си е една съвсем нормална бременност, ама нали трябва да се пише за нещо...
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последно жената жива ли е или не? Щото джурналята май пак ги е напекло слънцето и понеже не намерили нищо интересно за писане взели, че съчинили сапунка с цел да разплачат народа.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дай боже да стане чудо и мама и бебе да се гушкат
42
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жената е жива, хора! В момента продължава да се бори с рака. Знам нейната история от приятел, който я познава лично. Още преди Пресата да започне да се храни от човешката болка! В България журналисти няма, има клеветници! Детето е живо също. Незнам що за злобен народ живее в България! Не съди ближния си! Не сте ли чували за това! Не знаете историята на живота на тази жена и нямате право да я съдите!
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалък, долен, злобен народ. И в този акт ли прозряхте егоизъм?!
40
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички сте супер емоционални, но не мислите какво бъдеще го очаква това дете. Има шанс да е сериозно болно. Е, цял живот болка не звучи като щастлив живот! Съжалявам, ама това е доста реално. Майка му никой няма да я помни след 70 години, ама той може още да е жив и да вегетира в количка!
39
35
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За мен това не е геройство, а егоизъм! Била е толкова болна, но не се е поколебала да рискува детето да остане увредено до живот! И то защо? Защото нямала търпение да изчака да се излекува или поне да се подобри преди да забременее! Някой мислили за детето? Какъв ще е животът му? Не, нали. А, че може фа остане инвалид" Неее! Важото, че го е родила!
38
6
 
33
 
! Отговори
АКО ИСКАТЕ....... преди 7 години
ДНЕШНАТА МЕДИЦИНА Е БИЗНЕС А НЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ!НЕМУ ВЯРВАЙТЕ...........ЗА ЛЕКАРИТЕ ВИЕ СТЕ ДОЙНИ КРАВИ А НЕ ХОРА!А ЛЕКАРСТВАТА СА ОТРОВИ СЪЗДАДЕНИ ДА ВИ ДОУБИВАТ НО ДА СИ ПЛАЩАТЕ ЗА ДА ХРАНИТЕ ФАРМАЦ.МОНОПОЛИ!ТОВА Е!
37
0
 
34
 
! Отговори
vivian преди 7 години
Дано да има кой да се погрижи за детето!
36
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жената е дала живота си, за този на детето си, ама дали някой я разбира? Коментаторите казват- "е па таа много е проста "Ама вие сте прости, бе!!!Прости и лишени от чувства.
35
16
 
19
 
! Отговори
?? преди 7 години
Моите уважения и искрено съчувствие към жената, но с толкова тежки и сериозни заболявания, повечето и генетично предаващи се, колко здраво ще бъде това дете???
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 40Жената е починала!!! За какви билки говориш?!
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТебе па кой те пита ....трай си и бегай храни кравите
32
6
 
16
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До АнонименТези стъпки ги пии ти. И Стив Джобс се лекува с такива простотии и отрова от скорпион, *** от *** и след 9 месеца не стигна много далеко. За съжаление химио и лъчетерапията са единствено доказаните неща в момента които дават практичен резултат. За останалите е гадаене.
31
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ти кажат, че без лечение ще умреш и че има реална опасност и за детето и въпреки всичко да проявиш инат да задържиш детето... за мен това не е геройство, а простотия! ОК, животът си е твой, но детето ти няма вина. Ами ако не успеят да го спасят? Ами ако остане с тежки увреждания? Да не говорим, че ще живее без майка...Всеки иска да остави гените си, но това вече е прекалено!
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ferdyМисля, че майката е починала, а в момента се борят да стабилизират бебето. Така, че е късно за всякакви чудеса поне за нея.
29
10
 
24
 
! Отговори
ferdy преди 7 години
Аз се надявам на чудо. Надявам се това момиче като си види бебето, организмът и психиката и да се мобилизират, да включат програмата "оцеляване" и рязко да обърнат руля в посока оздравяване. Това ще е равносилно на чудо, защото и секциото е натоварило организма и то яко. Това е операция, която буквално ще изправи и без това изтормозената имунна система на ръба. Теоретично, жената може да се оправи и от двете заболявания, но това е много, много трудно и иска изключителна воля за живот и сили.
28
6
 
71
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
Едно е да забременееш, знаейки че си болен и нямаш голям шанс, друго е да си вече носител на нов живот, и да разбереш, че твоя вече е към края си. Тогава да жертваш своя живот за да дадеш шанс на детето си е благородно и смело. Дано е живо и здраво детенцето и да има своите шансове. Никой не знае докога ще е на този свят, важното е да живее тук и сега и да прави добро. Поклон пред смелата жена!!!
27
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като не е на нашите глави лесно пишем. Я идете питайте таткото какво му е, жена му в гроба, детето вероятно в ковьоз и то се бори милото. Бог да му даде сили.
26
2
 
36
 
! Отговори
osho преди 7 години
Човешкото тяло е забележително. При такъв огромен товар върху имунната система, както и върху органите в следствие на онкологичното заболяване и множествената склероза - две много тежки заболявания сами по себе си, организмът е намерил сили и ресурси да формира и износи здрав плод. Не е ли уникално това? Тялото може да изпълни биохимически едновременно волята за живот и волята за смърт.