Когато болестта не е пречка: До Мусала в ръцете на татко

Един баща сбъдва мечтите на болната си дъщеричка
5 авг 2016 12:22,
12
Когато болестта не е пречка: До Мусала в ръцете на татко
Снимка: bTV

В опит да сбъдне най-съкровените мечти на дъщеря си един баща изкачва връх Мусала с нея на ръце. Това е една по-различна история за любовта, любовта на един баща и докъде е способен да стигне, за да види усмивката на детето си.

Криси е на 13. Слънчевата й усмивка по нищо не издава, че за крехката си възраст е преживяла много драматични премеждия.

"Криси е родена с неоформен гръбначен стълб - Спина Бифида. Впоследствие е установена и хидроцефалия", разказва майката Виктория Недялкова.

В повечето случаи Спина Бифида води до пълно обездвижване. Криси е сред малкото извадили късмета да ходи с патерици. Може би се питате как е изкачила връх Мусала? Това е един по-различен бащин подарък – Захари подарява на дъщеря си всяка година изкачване до върха, носейки я на ръце.

"Предишните години аз изцяло я носех на гръб, сега продължавам, но вече ми е доста по-трудно, защото тя расте и може би аз ставам на повече години", посочва бащата пред bTV.

"Но пък от друга страна, Криси полага усилия, тя и в годините ги е полагала, и този път може би най-много ходи самичка", изтъква майката.

"Не се качваме само на Мусала. Обикаляме по цяла Рила и не само Рила. Криси е ходила на всички хижи в Рила и всички заслони, няма място в Рила на което да не е била въпреки нейните така затруднения в придвижването", допълва бащата.

Пътят до Мусала от последната станция на лифта отнема поне 4 часа. Така че усилията на това семейство, решило да види усмивката на своето дете от най-високият връх в България, са неописуеми.

А Криси? Криси е щастлива и никак не се страхува.

"Не е страшно, даже е много интересно. И на палатка, и въобще да се качваме по планината е хубаво", казва Криси, която не мисли, че за нея има невъзможни неща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето това е човек с огромно сърце и истински баща. Просто поклон и шапки долу!
7
0
 
17
 
! Отговори
Край преди 7 години
Браво ЧОВЕК.
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето - това трябва да е новината на деня, а не поредната сензация за силикона на някоя мутреса!Прекланям се пред морала на тези хора! Сигурен съм, че и съдбата ще им помогне! Да са живи и здрави, да се обичат все така и да помагат на детенцето си в трудното изкачване към смисъла на живота!
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ви е живо и здраво детенцето и вие, за да си го гледате и да му се радвате! :)))
4
1
 
36
 
! Отговори
Ааа преди 7 години
Държавата има пари за 400+ партии, сдружения, 240 хрантутника,1 вожд , 1 млн кърлежа ....а няма за децата в нужда и спокойни старини на възрастните !
3
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудесен подарък! Впечатлен съм! Радвам се че все пак има хора, който възпитават децата си по този начин! Дано детето има късмет и се оправи, на родители определено е случило!
2
0
 
62
 
! Отговори
wld преди 7 години
БРАВО!
1
0
 
81
 
! Отговори
dp преди 7 години
ПОКЛОН!