Синът на сгазените мотористи: Просто това е България!

Вярвам, че ще има правосъдие един ден, обяви Владимир
5 авг 2016 09:00,
141
Синът на сгазените мотористи: Просто това е България!
Снимка: Булфото

Вярата ми остава. Вярвам, че ще има правосъдие един ден, обяви Владимир, синът на убитите при катастрофа от турския гайсербайтер Фарук Бекташ - Бойко и Таня Бойкови.

След като бе пуснат под домашен арест от съда Бекташ избяга и бе обявен за общодържавно издирване.

"Аз осъзнах, че той ще избяга още когато го пуснаха. Още тогава ми стана ясно", каза Владимир. Когато разбрал, че Бекташ е духнал, мъжът реагирал спокойно.

Още по темата

"Нямаше яд и гняв. Няма смисъл. Който нож вади, от нож умира. Преглъщаш и продължаваш напред. Просто това е България", заключи той пред bTV.

Припомняме ви, че родителите му загинаха на 24 юли край Драгоман, на път за Австрия, където живее Владимир.

"Чух за катастрофата, но помислих, че са двама мотористи, на два мотора. Сестра ми ми каза, че са родителите ми", обясни той.

Баща му бил печатар по професия, а още от дете карал мотор. В последните 5 години се запалил сериозно. Майка му пък била детска учителка и следвала мечтите на баща му.

След нелепата смърт на семейството мотоциклести от страната направиха спонтанти протести пред турското посолство в София.

Пред турския посланик Сюлейман Гьокче мотористите поискаха сънародникът му да бъде върнат у нас, за да бъде съден.

Макар да обяви, че той няма пръст в изчезването на Бекташ, дипломатът изрази възмущението си от протеста.

"Демонстрацията е незаконно организирана и криеше потенциала да се превърне в насилствена. Не знаехме защо тези мотоциклетисти са пред посолството, но те се опитаха да нахлуят в него", коментира посланикът пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че разчита на закрилата на местните власти и определи ситуацията като скандална.

"Не можем да бъдем отговорни за гражданин на Турция, това е прерогатив на българските власти", категоричен бе Сюлейман Гьокче.

И днес се очаква да има протест, отново пред турското посолство. Протестиращите се заканват да пренесат демонстрацията си пред МВР, Външно министерство и пред парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
5
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯ - и отново не разбирате. Аз не съм от този сайт. Влязох за да изразя съпричастие като моторист, човек и българин. Не съм трил, каквото и да било. И не бих могъл. Изтри Ви злобата, която лъха от "коментарите" Ви. И още нещо. Независимо къде сте, кой сте и с какво се занимавате, Фарук Бекташ може и Вас да срещне на пътя. Тук или другаде. Не виждам смисъл повече да Ви отделям време.
81
0
 
4
 
! Отговори
Изтрий и това преди 7 години
И пак Агата Амбасадор ще трябва да въвежда ред и справедливост. Абе защо не затворим всички съдилища и от днес нататък всички правни въпроси да се решават в турското посолство? Видно е, че българския народ има повече доверие в него отколкото в родната съдебна власт, след като там ходи да търси справедливост.
80
0
 
3
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯ - Пишете, пишете М.АЙМУНО. Събратята Ви в Зоопарка така тресат клетката и замерят посетителите с банани. При това, без да са П.ОМАЦИ. Ако това Ви прави по спокоен, или Ви изпълва със самочувствието, че "служите" на някаква "турска кауза". Характерно е за Вашия вид, но не Ви прави по интелигентни. Пък и това не се иска от Вас. Достатъчно е да сте смачкан, покорен и услужлив бачкатор. По форумите може да сте Голям. Не пречи.
79
0
 
1
 
! Отговори
ббоко преди 7 години
Напиши си с големи букви дума с триптъстие и си го в ......гурбефчииския.....
78
0
 
4
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До God - а дали не е добра идея някой от политическите шутове, на които сме необходими само по избори, например "Правосъдния" министър да се извини на семейството, за поредния си "високо морален" служител? Закона не е за да бъде прилаган "сляпо" като Темида, и после да се криеш зад него. Госпожа Недялка Николова, ще спи ли спокойно в ложето си от сега насетне? Ще бъде ли в мир със себе си? И пусна един маймун от онези които скачат в подкрепа на смъртното наказание в Турция? Доказан убиец?
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги съм повтарял - докато тази страна не събуди с корумпиран съдия окачен на уличен стълб от онеправданите - няма да има правда. Как очаквате Турция да уважи нашия закон, ако неговите защитници, блюстителите на реда, както им викат, са готови да се продадат за жълти стотинки.
76
0
 
1
 
! Отговори
.. преди 7 години
Еее.Пак става въпрос за сребърниците.
75
0
 
7
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯ - определено не сте разбрал нещо, Господин ниско образован ***. Протеста пред посолството, което припознавате както и Турция за "родно" беше защото цивилизованите хора изказват съпричастност по човешки. Долните Анадолски мамуни нямат интелект за такива фини нюанси. Както и Вие, но то се подразбира. Протест пред Съда имаше и пак ще има. Това е отделна тема и не касае разговора. А големите букви, показват смотан, комплексиран и смачкан човечец, търсещ признание. Не се излагайте.
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недялка Николова, как спиш нощес? Червеят на съвестта гризе ли те или изобщо си забрави какво е това съвест?
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоеа е българският независим Съд."Ние ги хващаме, а те (седа) ги пускат на свобода!" - Бойко Борисов им го каза преди много години!
72
1
 
4
 
! Отговори
Марков преди 7 години
Не Владко,не вярвай в правосъдието,няма смисъл.Нека тази съдийка,ако има задни части,да излезне пред протестиращите,и да им обясни как законно,се пуска човек,отнел два човешки живота.Да излезне с същите тези задни части,дето ги е дала на турското посолство.....
71
1
 
1
 
! Отговори
не гн.гурбет преди 7 години
Протестират там където са сметнали за необходимо.Вероятно не случайно са избрали .
70
1
 
19
 
! Отговори
God преди 7 години
Съдийката, която е пуснала турчина-убиец на свобода се казва Недялка Николова и е от Софийския окръжен съд. Жената е преценила, че след като убиецът си е направил адресна регистрация у нас 2 дена преди делото, то той няма начин да се укрие и ще седи тук и ще чака да го осъдим. Дали не е добра идея да се провери имущественото състояние на тази "съдийка", както и на цялото й семейство?
69
4
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До KromЗАЩОТО СТЕ Т.ЪПИ ! НЕЗАВИСИМО КОЙ ВЪРШИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И КОЙ Е УБИТ ,ВАЖНО Е КЪДЕ СЕ ВЪРЖИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО И ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОСЪДИ ОТ СЪДА В СТРАНАТА В КОЯТО Е ИЗВЪРШЕНО ! В СЛУЧАЯ КЪДЕ БЕШЕ БЪЛГАРСКИЯТ СЪД ?! Т.ЪПАНАРИ СТЕ ЩОМ СТЕ СТАНАЛИ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ ПРЕД ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО ,А НЕ ПРЕД БЪЛГАРСКИЯТ СЪД
68
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До KromПоздравления за коментара Ви! Подкрепям!
67
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 7 години
От повечето коментари лъха на пълна липса на съпричастност към загиналите ни сънародници, техните близки и към хората, които протестират!!! Защо си мислите, че е по-добре да давате съвети отстрани и да сте против нещо, което очевидно е правилно и нормално???!!! Като сте такива "експерти" по кое как се прави, направете го Вие...
66
0
 
5
 
! Отговори
рокер само преди 7 години
Писането с главни букви не те прави умен гн.гурбетчия.
65
3
 
15
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Хора, убити са наши сънародници. От чужди граждани, които всеки който е ходил из България е срещал на пътя, и знае, че "карат" като талибани - грозно, мръсно и нарочно несъобразено с останалите - независимо дали са мотористи, автомобилисти или каруцари. Що за гнусно племе сме? Това прилича на форум на "пишман юриста" - половината защитават съдийката, другите - изливат жлъч срещу мотористите?!? Защо бе?!? Що за "нация" сме? Аз съм отвратен.
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който е измислил протеста пред посолството е *** като ***
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да е в посолството и да мишкува под някой креват.Те като ги подгонятТам бягат.