Синът на сгазените мотористи: Просто това е България!

Вярвам, че ще има правосъдие един ден, обяви Владимир
5 авг 2016 09:00,
141
Синът на сгазените мотористи: Просто това е България!
Снимка: Булфото

Вярата ми остава. Вярвам, че ще има правосъдие един ден, обяви Владимир, синът на убитите при катастрофа от турския гайсербайтер Фарук Бекташ - Бойко и Таня Бойкови.

След като бе пуснат под домашен арест от съда Бекташ избяга и бе обявен за общодържавно издирване.

"Аз осъзнах, че той ще избяга още когато го пуснаха. Още тогава ми стана ясно", каза Владимир. Когато разбрал, че Бекташ е духнал, мъжът реагирал спокойно.

Още по темата

"Нямаше яд и гняв. Няма смисъл. Който нож вади, от нож умира. Преглъщаш и продължаваш напред. Просто това е България", заключи той пред bTV.

Припомняме ви, че родителите му загинаха на 24 юли край Драгоман, на път за Австрия, където живее Владимир.

"Чух за катастрофата, но помислих, че са двама мотористи, на два мотора. Сестра ми ми каза, че са родителите ми", обясни той.

Баща му бил печатар по професия, а още от дете карал мотор. В последните 5 години се запалил сериозно. Майка му пък била детска учителка и следвала мечтите на баща му.

След нелепата смърт на семейството мотоциклести от страната направиха спонтанти протести пред турското посолство в София.

Пред турския посланик Сюлейман Гьокче мотористите поискаха сънародникът му да бъде върнат у нас, за да бъде съден.

Макар да обяви, че той няма пръст в изчезването на Бекташ, дипломатът изрази възмущението си от протеста.

"Демонстрацията е незаконно организирана и криеше потенциала да се превърне в насилствена. Не знаехме защо тези мотоциклетисти са пред посолството, но те се опитаха да нахлуят в него", коментира посланикът пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че разчита на закрилата на местните власти и определи ситуацията като скандална.

"Не можем да бъдем отговорни за гражданин на Турция, това е прерогатив на българските власти", категоричен бе Сюлейман Гьокче.

И днес се очаква да има протест, отново пред турското посолство. Протестиращите се заканват да пренесат демонстрацията си пред МВР, Външно министерство и пред парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на мен ми стана ясно че тоа..ще духне.както нА повечето хораСамо че проккурратурата се направиха на луди и го пуснаха да офейка.
61
5
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До МарияПротестът беше напълно законен. Организаторите имат съответните разрешителни за него.МАРИЙЧЕ ,ПИЛЕНЦЕ , ТОЙ ПРОТЕСТЪТ МОЖЕ ДА Е ЗАКОНЕН С НЕОБХОДИМИТЕ РАЗРЕШИТЕЛНИ ,НО Т.ЪПОТО В СЛУЧАЯ Е ЧЕ ПРОТЕСТЪТ СЕ ПРАВИ ПРЕД ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО ,СЪЩО ТАКА Е Т.ЪПО ,ЧЕ СА РАЗРЕШИЛИ ПРОТЕСТЪТ ДА Е ПРЕД ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО СЯКАШ ТУРСКИЯТ ПОСЛАННИК Е УБИЛ МОТОРИСТИТЕ ?! ТОЗИ ПРОТЕСТ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ НАПРАВИ ПРЕД СГРАДАТА НА БЪЛГАРСКИЯТ СЪД ! НЕ СЕ УЧУДВАМ ЧЕ СТЕ МИЗЕРНИЦИ ,НЯМАТЕ ЕЛЕМЕНТАРНА ЛОГИКА !
60
4
 
4
 
! Отговори
жабата преди 7 години
някой се опитва да създаде етническо напрежение и от това да си наббавят накой глас за изборите мястото на протеста не е пред турското посолство не се правете на луди много добре знаете каде 50 кирли...ви националисчета
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво? Ще побрамчът с тези бръснарски столове, и до там. Кой от къде е... нищо няма да стане , няма да има виновен и наказан.
58
3
 
6
 
! Отговори
Мария преди 7 години
Протестът беше напълно законен. Организаторите имат съответните разрешителни за него. Сюлейман Гьокче нещо неподоготвено сде изказва, но как иначе няли трябва да лобира за сънародника си.
57
3
 
21
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
АБЕ БЪЛГАРСКИ Т.ЪПАЦИ И ПАЛЯЧОВЦИ , ПРОТЕСТИРАЙТЕ ПРЕД СГРАДАТА НА БЪЛГАРСКИЯТ СЪД ,ТОЙ Е ОСВОБОДИЛ ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК ПОД ГАРАНЦИЯ !
56
10
 
5
 
! Отговори
бг преди 7 години
който не харесва българия багажа и да си заминава аз си харесвам държавата бил съм и в други държави там си има корупция престъпления и птп та че какво си мислите че в другите държави всичко е ок ли много се лъжете
55
4
 
8
 
! Отговори
Джо преди 7 години
Наистина тия мотористи нещо не са в час. Български съдия е пуснал престъпника под домашен арест. Сигурно за това решение българина съдия е гушнали 20-30 бона евро рушвет, онез каскети отишли да превземат турското посолство. Няма да се оправим близките години. Просто сме лишени от елеменарна логика и ум. Ако тия с каските имаха поне капка акъл щяха да са пред съдебната палата а не пред турското посолство
54
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като това е България кой търсиш тука бе?Събирай куфарите и изчезвай.Изтрябвали са ни такива като тебе.
53
4
 
5
 
! Отговори
razgradski pop преди 7 години
мислех тези мотоциклетисти за по-умни хора...какво общо има турското посолство с тази история...първият адрес пред който би трябвало да протестират е вътрешно министерство и министерство на правосъдието...проблемът даже не е на вътрешно министерство, а на сакатата правосъдна система...полицаите залавят, но съдиите освобождават...
52
1
 
5
 
! Отговори
Бо преди 7 години
До АнабелаЯ покажи с факти и цифри колко моториста са убили някой. За последните 5 години има само 1 случай в който Моторист се заби в спирка и уби човек и моториста беше хлапе !! Не говорете на изуст овце
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вкарали сме в парламента бат Сали да пише законите.А отвън протестираме какви са тия закони,каква е тая държава.
50
1
 
7
 
! Отговори
100 преди 7 години
А защо не протестират пред тези които са го пуснали..Какво общо има турското посолство, да не е съд..Все не можем да се ориентираме къде е причината..
49
4
 
4
 
! Отговори
гого преди 7 години
мотористите са опасни за движението всички шофори ги знаем и смеги виждали мен лично по 100 пъти са ме изпреварвали о дясно и после кой е виновен тези мотористи май са роднини на валери симеоноф
48
1
 
11
 
! Отговори
God преди 7 години
До До 45Съдът трябва да отсъжда по закон и СЪВЕСТ! Поне така ги учат в юридическия факултет. Ако съдията прецени, че обвиняемият ще се укрие, не е длъжен да го пуска под домашен арест. Законът е само рамката, но решенията ги взима съдията. Римляните са казали, че правото е изкуството на справедливостта. У нас такова изкуство не се учи. Тук на почит е изкуството на корупцията.
47
9
 
7
 
! Отговори
Анабела преди 7 години
Когато някой моторист го блъснат на пътя, останалите надигат вой до небетоА когато моторист убие човек на пътя, мълчат като дyпетаЩо така бе ?
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо караме като бесни по пътищата?Ето тази събота и неделя със сигурност няколко човека ще си отидат от тоя свят.
45
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мотористите след това да прескочат и до руското посолство и да искат от руската изметт там да върнат убиеца Ставийски!
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдът интерпретира закона както си иска и по свое усмотрение може да реши дали има предпоставка за бягство или не,в случая съдията е решил ,че турчина няма да хване баира за турция и шмекерски го е пуснал за да избяга.Не се страхувайте ,кажете имената на съдиите пуснали двоен убиец на свобода.Да излязат съдиите и да кажат ,ние спазихме закона,нали ,или им меришат краката затънали в тиня
43
1
 
7
 
! Отговори
гафур преди 7 години
ако беше го сгазил амбериканец ефекта дали щеше да е същия и мотористите ги знаем как опасно карат и какви изпреварвания правят