Синът на сгазените мотористи: Просто това е България!

Вярвам, че ще има правосъдие един ден, обяви Владимир
5 авг 2016 09:00,
141
Синът на сгазените мотористи: Просто това е България!
Снимка: Булфото

Вярата ми остава. Вярвам, че ще има правосъдие един ден, обяви Владимир, синът на убитите при катастрофа от турския гайсербайтер Фарук Бекташ - Бойко и Таня Бойкови.

След като бе пуснат под домашен арест от съда Бекташ избяга и бе обявен за общодържавно издирване.

"Аз осъзнах, че той ще избяга още когато го пуснаха. Още тогава ми стана ясно", каза Владимир. Когато разбрал, че Бекташ е духнал, мъжът реагирал спокойно.

Още по темата

"Нямаше яд и гняв. Няма смисъл. Който нож вади, от нож умира. Преглъщаш и продължаваш напред. Просто това е България", заключи той пред bTV.

Припомняме ви, че родителите му загинаха на 24 юли край Драгоман, на път за Австрия, където живее Владимир.

"Чух за катастрофата, но помислих, че са двама мотористи, на два мотора. Сестра ми ми каза, че са родителите ми", обясни той.

Баща му бил печатар по професия, а още от дете карал мотор. В последните 5 години се запалил сериозно. Майка му пък била детска учителка и следвала мечтите на баща му.

След нелепата смърт на семейството мотоциклести от страната направиха спонтанти протести пред турското посолство в София.

Пред турския посланик Сюлейман Гьокче мотористите поискаха сънародникът му да бъде върнат у нас, за да бъде съден.

Макар да обяви, че той няма пръст в изчезването на Бекташ, дипломатът изрази възмущението си от протеста.

"Демонстрацията е незаконно организирана и криеше потенциала да се превърне в насилствена. Не знаехме защо тези мотоциклетисти са пред посолството, но те се опитаха да нахлуят в него", коментира посланикът пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че разчита на закрилата на местните власти и определи ситуацията като скандална.

"Не можем да бъдем отговорни за гражданин на Турция, това е прерогатив на българските власти", категоричен бе Сюлейман Гьокче.

И днес се очаква да има протест, отново пред турското посолство. Протестиращите се заканват да пренесат демонстрацията си пред МВР, Външно министерство и пред парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
64
 
! Отговори
Mars преди 7 години
Докато народа мълчи, така ще е. И по-лошо ще става. Не се ли разбра от всички, че без бой и кръв няма да стане. Няма спасение за България ако хората не се надигнат и не поведат борба. Това е голата истина!
1
2
 
47
 
! Отговори
фен на танас преди 7 години
Мир на праха им!!! Не съм ги познавал, но явно са добри и свестни хора. За съжаление държавата ни е скапана и това си е.