Синът на сгазените мотористи: Просто това е България!

Вярвам, че ще има правосъдие един ден, обяви Владимир
5 авг 2016 09:00,
141
Синът на сгазените мотористи: Просто това е България!
Снимка: Булфото

Вярата ми остава. Вярвам, че ще има правосъдие един ден, обяви Владимир, синът на убитите при катастрофа от турския гайсербайтер Фарук Бекташ - Бойко и Таня Бойкови.

След като бе пуснат под домашен арест от съда Бекташ избяга и бе обявен за общодържавно издирване.

"Аз осъзнах, че той ще избяга още когато го пуснаха. Още тогава ми стана ясно", каза Владимир. Когато разбрал, че Бекташ е духнал, мъжът реагирал спокойно.

Още по темата

"Нямаше яд и гняв. Няма смисъл. Който нож вади, от нож умира. Преглъщаш и продължаваш напред. Просто това е България", заключи той пред bTV.

Припомняме ви, че родителите му загинаха на 24 юли край Драгоман, на път за Австрия, където живее Владимир.

"Чух за катастрофата, но помислих, че са двама мотористи, на два мотора. Сестра ми ми каза, че са родителите ми", обясни той.

Баща му бил печатар по професия, а още от дете карал мотор. В последните 5 години се запалил сериозно. Майка му пък била детска учителка и следвала мечтите на баща му.

След нелепата смърт на семейството мотоциклести от страната направиха спонтанти протести пред турското посолство в София.

Пред турския посланик Сюлейман Гьокче мотористите поискаха сънародникът му да бъде върнат у нас, за да бъде съден.

Макар да обяви, че той няма пръст в изчезването на Бекташ, дипломатът изрази възмущението си от протеста.

"Демонстрацията е незаконно организирана и криеше потенциала да се превърне в насилствена. Не знаехме защо тези мотоциклетисти са пред посолството, но те се опитаха да нахлуят в него", коментира посланикът пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че разчита на закрилата на местните власти и определи ситуацията като скандална.

"Не можем да бъдем отговорни за гражданин на Турция, това е прерогатив на българските власти", категоричен бе Сюлейман Гьокче.

И днес се очаква да има протест, отново пред турското посолство. Протестиращите се заканват да пренесат демонстрацията си пред МВР, Външно министерство и пред парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
3
 
! Отговори
jen преди 7 години
Трябва да се линчува съдията. Тоя е избягал, защото му е било позволено. Кой български корумпиран съдия обаче го е пуснал питам аз. Ако тоя съдия понеде отговорността следващия ще се замисли преди да отсъди "домашен арест";
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако в белия свят мислеха като моторджиите всичките български посолства по света щяха да са под денонощна обсада.
100
0
 
19
 
! Отговори
Унизен преди 7 години
Синът най правилно го е казал.ПРОСТО ТОВА Е БЪЛГАРИЯ.И за наше съжаление ние живеем в нея.
99
0
 
18
 
! Отговори
ала-бала преди 7 години
Да, съдът ги е пуснал и съдът е виновен. По всяка вероятност и от полицията не са събрали грамотно доказателствата. Но се съмнявам и да се е минало без натиск от турското посолство. Аз не знам що за съд е това да чака да има протест, за да премисли и да излезе с по-нормално решение. Все трябва да се вдигне шум по вестници и телевизии и изведнъж променят мярката.
98
0
 
13
 
! Отговори
до 114 преди 7 години
че корена на злото е в подкупната правосъдна система или по точно казано МАГИСТРАТИТЕ много обичат паричките е истина но когато едно чуждо посолство си позволява да използва дипломатическия си имунитет да укрие техен гражданин извършил убийство това се нарича СЪУЧАСТНИЧЕСТВО и глупавите ни и дупенце лъскащи политици трябва да се намесят
97
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 7 години
най добре да наречем нашата държава РУШВЕТИСТАН и да се знае за какво иде реч
96
0
 
6
 
! Отговори
Корупция преди 7 години
Обичам тази дума и всичко е наред приготвиш ли точната сума
95
6
 
4
 
! Отговори
Българо-славянин преди 7 години
Няма оправия в този *** соросоиден съюз. Само ако сме в Евроазийския съюз, има шанс за тази държава. По-добре да сме изолирани от света, да нямаме достъп до разн джаджи и нови технологии, децата ни да не ходят на запад и да се покварят от тяхната култура, в магазините да има само най-необходимото, но поне всички да сме равни и всички да получаваме еднакво.
94
1
 
14
 
! Отговори
Стефан преди 7 години
Докато ни управляват родоотсъпници , нито един турчин няма да бъде съден , ако ще и цяло село да утрепе!!!!!!
93
0
 
21
 
! Отговори
crow преди 7 години
Да протестират пред съда, какво е виновен посланика, че българските съдии са корумпирани! Да се уволни съдията пуснал виновника и охраняващите го също. Съдебната система отдавна е за масова чистка и съдиите в затвора...
92
3
 
11
 
! Отговори
кел файда преди 7 години
Турският посланик веднага да бъде обявен за персона нон грата и да го пращат в Дан кара. Къде е лицето наречено Плевнелиев и защо се спотайва
91
9
 
2
 
! Отговори
съдия преди 7 години
Ако блъснатите мотористи бяха Турци и ги беше блъснало българин в Турция ? - стига с тези провокации
90
7
 
2
 
! Отговори
Сериозен преди 7 години
Ако блъснатите мотористи бяха Турци и ги беше блъснало българин в Турция ? Тогава щеше да има протест пред посолстеото да ги освободят и да ги върнат в България. Щом съда ги е пуснал значи има нещо гнило (и мотористите може да са виновни, като ги знам как карат).
89
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моите съболезнования към близките за загубата!А мотористите бих посъветвал да проявят елементарна интелигентност, като отидат да протестират там, където трябва - пред Министерство на правосъдието! Там е коренът на злото, а не в турското посолство! Министърът на правосъдието е длъжен да обясни публично как така български съдия постановява домашен арест за чужд гражданин-убиец на двама българи, при положение, че за такова виновно деяние се лежи ефективно и само ЕФЕКТИВНО!
88
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"дипломатът изрази възмущението си от протеста"?!?? TУРЧИНО, тук е България!!!!! Можем да правим каквото си искаме, а като не ви харесва, затваряйте си вонливото посолство и дим да ви няма! И без това само за шпионаж и диверсия го ползвате!!!И откога държавните органи и институции на Република Пуйка не са отговорни за гражданите си? Ми в коя посока е духнал читакът бе, да не би да не е към Анадола?
87
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според вас няма ли никакъв шанс мотористите да са виновни за инцидента?Все пак турчина не е като да е искал да ги удари, след като е паднал от моста.Някой изобщо знае ли как е станала катастрофата?
86
1
 
5
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯ - о, изглежда въпреки ниският Ви коефициент на интелигентност и злобицата, проявявате някакво "чувство"? Спокойно. Аз съм улегнал човек и съм намерил пътя през живота си. Съветвам Ви да намерите по нормален тон. Агресията се връща при този който я изповядва. Злобата - при този който я изпитва. Вдигнете си носа над елементарното и може да видите и нещо добро. И това няма общо със смелостта или бабаитлъка. Хубав ден.
85
1
 
8
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯ - не зная, Господин Гурбетчия. Все пак, виждам, че сте запознат. Вероятно докато сте мили немски Тоалетни, или по вероятно - анадолски такива, сте постигнал "мъдрост" по този въпрос. Къде ще протестират немците? А може да извадят подобно на Вашите "сънародници" преди няколко дни някое войниче от някъде, да го завлекат на моста и да му откъснат главата с озверели и празни погледи? Как "мислите" Господин П.омак?
84
1
 
4
 
! Отговори
До 88 преди 7 години
До АзПросто е за обяснение- тия "коментатори" са турчори.
83
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре дошли в страната на постните "кренвирши" и домашните "арести".