Тавани от сачак, мазилката паднала - казармите ни

Бойко Борисов чака в сряда проект за нова сграда
22
Тавани от сачак, мазилката паднала - казармите ни
Борисов на военното учение. Снимка: Правителствена пресслужба

За следващата сряда трябва да е готово постановлението на Министерския съвет, с което да се отпуснат пари за нова казарма в Пазарджишко. Това заръчва премиерът Бойко Борисов, според стенограмата от заседанието на правителството.

Още по темата

Пред министрите той заявява, че е впечатлен от професионализма на военните ни, но и потресен от окаяното състояние на сградите, в които живеят и тренират.

Във вторник той присъства на демонстрация на способностите на Силите за специални операции в учебен комплекс "Црънча" и тогава обеща да се отпуснат пари за ремонти.

"Изключително съм впечатлен от Сухопътните ни сили и специалните ни части. Просто невероятна мотивация, прекрасно въоръжение, страшно подготвен състав, невероятни бойци. Да не ви разказвам надълго и нашироко, но невероятно подготвени!

И в същото време, като ни заведоха да видим материалната база – по-окаяно нещо не сте виждали! А там 150-200 човека целогодишно тренират", коментира премиерът.

По думите му сградният фонд е толкова сринат, че и да бъде ремонтиран, ремонтът няма да се забележи.

"Таваните са от сачак, мазилката паднала, балатуми – сигурно са на… не знам на колко години са, столова – не може да си представите какво окаяно нещо", възмущава се той.

Борисов иска за следващата сряда проект колко струва нова казарма и разяснява какво очаква от проекта: "Трима човека в стая с баня, с тоалетна – такъв проект, столова, която да става и за зала за обучение, нови кухни".

Премиерът очаква веднага да се обяви конкурсът, защото "догодина по това време трябва да е построена".

"Аз не обвинявам никого, но тези момчета заслужават да им направим нормални условията на работа и на живот при качествата, които имат. И затова вземаме това решение и аз мога да защитя и пред парламента, и пред хората защо го правим", коментира Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
За армията на първо място трябват войници. Ромският етнос не става вече и за трудови войски, а такива отдавна и няма - една от големите поразии на нашите продажници. За турците да не говорим - не се знае за кого ще воюват.Трябва срочно да се въведе предмет "Военно обучение" в средните училища. Ако, не дай боже, се наложи да правим мобилизация, тогава ли ще ги учим на елементарна военна подготовка.
17
0
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До БЪЛГАРИНИ кой докора армията до това положение? Под чие давление рязахме и танкове, и самолети и ракети, намалихме числения състав, премахнахме наборната служба и доведохме армиятадо състояние,генералите и канцеларските мишки да са повечеот редниците, а Турция да ни пази небето, а ние да им плащаме? Путин ли поиска това,или сегашнитени" братя по оръжие"? Атака можеда са всякакви, ***, руски агенти, както щеш ги наричай, но виж едно тяхно филмчев нета-"Расипването на Българската Армия".
16
3
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
Не само казарми ,Борисов .Хора ,мотивирани хора трябват ,наборна служба -задължителво добро въоръжение ,нови танкове ,нови кораби ,нови самолети ,нова артилери и нови ракети но всички от държавите на НАТО. Турция е неспокоина , Русия готви реванш,арабите чакат за поредния си ислямистки поход и завоюване на Европа ,а ние дремем и хленчим ,като ВВС генералчето наричащо се Румен Радев. Щом я докарахме да там да номинираме генерали ,а не политици е жалко и тежко на България. Българи ,БДЕТЕ.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каманите падат ,падат от небето.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ще има ГЕПЕНСОН.
13
4
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
До сега ГЕПЕХМЕ от магистрали, метро, топлоизолации, .... Сега почваме нов "бизнес" - прескъп ремонт на казарми!
12
5
 
6
 
! Отговори
АВС-ШВ-ИЗ преди 7 години
Да ама наборната служба на въпросните страни няма нищо общо със соц изродщината, която беше тук. Нито откъсват хората от цивилния живот, нито живеят в разни коптори, нито ги ограничават с използването на техника и достиженията на цивилизацията. Тези държави имат икономики и могат да си позволят всичко, не само наборна служба. Много повече - гражданска защита, гвардия и каквото се сетите. Къде е нашето БВП, къде е нашата икономика? Съпоставими ли са с тези на изброените държави?
11
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО! Но навсякъде ли трябва да отиде Бойко за да се оправят нещата?!?!
10
0
 
11
 
! Отговори
12 преди 7 години
До Пуньо,също такава голяма казарма,събориха в Шумен,за да ''построят спортна зала,там щял да загрява нашето слънце,отсякоха вековни дървета ,и никой по-вече не се вижда из района, не сачак а саз се се нарича,сачак,означава стряха,преведено от турски език,имаш много консултанти,включително и янка янеф,обаче за нищо не стават.
9
1
 
12
 
! Отговори
Пуньо преди 7 години
Ааа значи заради това я бутнахте толкова огромна казарма, вместо да я ремонтирате. Трябва да има лапалома, все пак това е подхода за унищожението на тая страна. 6000 години имаше хора по тази земя, след още 20 и вече ще останат само ***, евала!
8
2
 
15
 
! Отговори
Много добре преди 7 години
Трима души в стая с баня и тоалетна! Това е начина! Не стара казарма тип 100 легла и общ ***... ужас! Да се надяваме всичко ново да ни е по НАТО-вски стандарти, ако не друго! Немислимо е през 2017г. (почти) да се живее в такава разруха, необновявана от.... Всички искате армия като в Израел, Австрия и Швейцария, много хубаво, но им вижте условията - в какви поделения са, тренировъчна база, екипировка, въоръжаване... всичко това изисква време и много ресурси, т.е. работеща икономика!
7
7
 
8
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Браво, Бойко! Професионалната ни армия има нужда от доста инвестиции и нови придобивки, на първо време! Да се надяваме да бъдат направени!
6
12
 
4
 
! Отговори
Koko преди 7 години
До1 Скрий се в дупчицата си и продължавай да рониш сълзи по бай Тошо
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо всяка година намалявате бюджета за отбрана?За да можеш като отидеш някъде и видиш мизерията да си правиш евтин ПР
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Манипулатора пак се изказа , нали има журналисти...! Лъжец и подлец , той щял да даде пари, щял да прави....само да има матрял да слуша и пляска!
3
9
 
9
 
! Отговори
От Кашимерията преди 7 години
Така е, ние кашиците си вършим работата независимо от условията., за разлика от хленчещото генералче от ВВС което иска да си тръгне понеже така е най-лесно и сега всички смятат това за мъжка постъпка.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И по бързо да стане,направо без конкурс,давайте на фирмата дето строи магистрала Марица,те са спецове,а и добре работите заедно.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да не забравите табелките на английски...