Гастарбайтери задръстиха Калотина

Пътуват на големи групи, бавно им обработват документите
11
Гастарбайтери задръстиха Калотина
Снимка: Булфото, архив

Километрична опашка от коли на турски гастарбайтери чакат на ГКПП-Калотина, за да преминат границата.

Всяко лято хиляди турци, които работят в европейски страни, поемат обратния към родината и очаквано преминаването на граничните пунктове става много бавно.

Гастарбайтерите пътуват на големи групи, така че обработването на документите им отнема време, обясниха от ОДМВР-София област пред "Фокус".

Именно това е и причината да има дълга колона от чакащи коли на Калотина. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Нека ги проверяват турските гастарбайтери особено в посока Европа, че сума ти бело прекарват измежду локума и баклавата. Бели немци не съм виждал с такива коли, а мустакатите с коли за по 150-200 000 евро. С кво мислите, че се купуват?
7
2
 
3
 
! Отговори
Хаберлия преди 7 години
Голяма лапаница пада за, ,наште"митничари!По голямата част от, ,заработеното'' отива, ,нагоре"! Нещо остава и за нещастните изсуляци които се излагат с простотията и наглоста си и дават повод за много лошият ни имидж между Европейците пък и имитацията им на контрол след като баш престъпници и осъдени си сноват свободно,а работниците от чужбина чакат с часове изсуляците да си свършат работата!
6
1
 
6
 
! Отговори
111 преди 7 години
То не че парите ще отидат по предназначение както знаем, но все пак, представете си колко пари за винетки влизат от тези транзитно преминаващи.
5
1
 
11
 
! Отговори
Пътуващ преди 7 години
Аз вече не пътувам през Сърбия за Германия. Там е ужас с тези задръствания и опашки. През Румъния е 100 пъти по-добре. И там ги има тъмните , ама по се ядва. Мръсотии семки с*aт направо на паважа в задръстването. Мноооого са зле. Калотина no go
4
0
 
26
 
! Отговори
Мартин преди 7 години
Отвратителна гледка-*** по бензиностанциите и задръствания.Кой допусна това-Германия.Язви и тумори в сърцето на Европа.
3
0
 
36
 
! Отговори
don преди 7 години
да чакат .те са толкова нагли.а и правят опити да прекарат хора с без документи или да ползват чужди документиВсяка година историята се повтаря. държавата ни просто е абдикирала пред тяхната наглост.
2
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пътуват на тyмби и кaтyни. По пътя бензиностанциите са ги превърнали в походни джамии.Не можеш да изпиеш едно кафе спокойно от насядали и налягали фенове на аллаха.Пфу!
1
0
 
20
 
! Отговори
Николай преди 7 години
От както има турски гастарбайтери в Германия положението на Калотина през тези летни месеци винаги е такова. По тоталитарно се оправдаваха, че ги бавят защото им пишеха специални картони към паспортите, с които преминаваха страната и бяха задължени не само да имат визи, но да сменят и определено количество валута за български левове. Сега макар, че повечето от турците са с документи на държави от ЕС и гореизброените пречки вече не съществуват пак има задръствания, кой знае защо ?