Диагнозата на Димитър Цонев: Масивен кръвоизлив в мозъка

Състоянието на журналиста все още е много тежко, обявиха от ВМА
Обновена: 15 авг 2016 17:41 | 15 авг 2016 17:37,
124
Диагнозата на Димитър Цонев: Масивен кръвоизлив в мозъка
Снимка: архив, Булфото

Журналистът Димитър Цонев е с масивен кръвоизлив в мозъка, има и аневризми, съобщиха лекуващите го лекари във ВМА.

Състоянието му все още е много тежко. Предстоят още диагностични и терапевтични процедури, включително и оперативни. На този етап медиците не се ангажират с прогнози.

Още по темата

Припомняме ви, че 56-годишният журналист от БНТ е в реанимацията на ВМА, след като се почувствал зле на връщане от Варна в неделя.

По пътя се оплакал от главоболие и се наложило съпругата му Мариана да го смени зад волана. При пристигането им в София той бил още по-зле, с изпотяване и затруднено дишане. Цонев веднага бил закаран във ВМА.

Образните изследвания показали, че той е с тежък хеморагичен инсулт, вследствие на аневризми, пише "24 часа".

Аневризмата е разширен участък по дължината на кръвоносен съд. На това място съдовата стена постепенно изтънява и се разслоява. Най-често в момент на високо артериално налягане се стига до пръсване (руптура) на аневризмата и се получава обилен кръвоизлив.

Ако е мозъчна аневризма - най-често в артериите в основата на мозъка, човек получава хеморагичен инсулт. Аневризми се образуват и в аортата. Независимо къде е аневризмата, пръсването й е спешно животозастрашаващо състояние, чието овладяване и лечение е много трудно.

При Цонев се обмисля мозъчна интервенция, но той първо трябва да бъде стабилизиран. Периодично се провеждат образни изследвания и консулти с неврохирурзи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До azА аз да ти кажа колко докторчета са завършили с 3-ки, маси отрупани с агнета и връзки!И тоя некадърник, нищо не е научил за многото години, излиза от Университета и почва да лае за пари. И то европейски пари. Иска да взема колкото д-р Гюнтер в Мюнхен. А е на светлинни години от опита, ценза, стажа и професионализма на д-р Гюнтер. Вие докторчетата тук сте абсолютен пример за това.
57
1
 
0
 
! Отговори
az преди 7 години
До Анонимен 77-----------------------------------Ами както се вижда лекуват го!
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плащам за свършена работа. На монтьора му плащам защото е работил 1 час, сменил е частите и колата пак върви нормално.На доктора за 2 минути "консултация", с пренебрежително отношение, в което ме едва ме е изтърпял да си кажа проблема и дори не ме е изслушал, чудейки се как да ме изгони по-бързо....на него нищо няма да дам!Монтьора е работил качествено и си е заслужил парите. Хитрото докторче не е свършило никаква работа. Няма парички за вас. Ходете в Европа, вижте там как се работи.
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
спокойно другарив ГЕРБ имаме кадрище го заменимЦвъки
54
7
 
6
 
! Отговори
az преди 7 години
Да ти кажа колко учи един лекар.Шест години следване,после още 5 г за една специалност,после още 3 за втора специалност! 14 г общо!Повече отколкото всички плювачи на лекарите заедно са учили!
53
4
 
1
 
! Отговори
az преди 7 години
До Анонимен 72=============Що ти без пари ли работиш.На автомонтьора плащаш,а на лекаря- не и искаш да му пука! Хайде бе!
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До единИ само той ли е учил? Ще си ги мерим кой колко е учил ли? Или дипломите ще си сравняваме? Не е в това въпросът, а в безразличието, корумпираността, сухата надменност, циничността и балканщината на БГ доктора! И не, не са в парите проблема, щото повечето са се ояли с пари, вдигнаха къщи, хотели, карат скъпи коли и пак реват. Реве човека бе, учил много навремето, само той учил и има дадено от Бога право да се държи с теб като *** и да се чувстваш ***. Щото видите ли само той учил!
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 71------------------------------------Дрън дрън! И да имат няколко вили и апартаменти те го заслужават! Защото са учили! Значи мутрите с 8-ми клас могат да имат вили и лимузини,лекарите -не! Който мисли така-да върви да го лекуват мутрите!
50
1
 
4
 
! Отговори
име преди 7 години
от всички писали до тук, 5% има голяма вероятност да имат аневризми. или по друг начин казано 3-*** от вас имат анверзима без да го знаят.и там до някой дето беше написал че аневрзима = мозъчен кръвоизлив, това не е вярно, анверизма е слабо място в артерията.и за сведение на всички малък процент от аневризмите се пукат. особенно важно е колко са големи и къде се намират. :)поздрави и успех
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При такъв масиран хеморагичен инсулт с две аневризми, шансовете са нулеви. Ако издържи до третия ден, максимум петия, може да има минимални шансове за оцеляване. Братовчед ми на третия ден почина при такъв инсулт. Дано си има дни, да стане чудо и Бог да му даде живот....но не вярвам. Но даже и да остане жив, това вече няма да е живот.....парализиран на легло...Пази боже! Гадна, гадна високосна 2016г.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aвтомонтьора си върши работата и ако нещо обърка повече не съм при него.Докторчето те претупва за 2 минути, сменя ти набързо лекарствата, нищо не ти обяснява и ти те праща да си ходиш. Не му пука на човека, болни клиенти пред кабинета му - бол. Пари трябва да прави човека.
47
2
 
2
 
! Отговори
един преди 7 години
До Анонимен------------------------------------------------Що да са пари под масата,бе драги! Знаеш ли.че за да стане светило е учил 20 г и е изчел няколко вагона книги-нещо непонятно за теб!Това нещо се плаща! А оня в чужбина,дето е оправил уж грешката му без пари ли ти работи!
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 63-------------------------------------А пациентчетата все гледат да минат при доктора безплатно.Плащат на автомонтьора,на фризьора.на плочкаджията,а на доктора не искат.Е.ще се научат!
45
6
 
7
 
! Отговори
лустрация преди 7 години
Не е лош човека но мисля че има едно петно. Благодарение на влиятелните си родители се е издигнал до тук. И това е главната причина да бягат младите от България. Ткива като Митко Цонев и Бокова са градили кариера благодарение на влиятелните си родители преди 89г , а не защото са кадърни. Това е рака на България и ще е доведе до разпад....Аман от "наши хора"!!!!
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Върни ни боже Митковземи Бойкоза благоденствието на народаамин
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДядо 73 годишен,аз на твоите години не знам дали ще стана, но имам мой дядо, почти 90 годишен, обикновен човек, когото преди 15+ години го оперира един "велик", надменен, "неповторим" и "уникален" доктор, който освен че взе МНОГО пари под масата (нали е светило, трябва да му се плаща, иначе дядо ми нямаше да е жив) отказва да разговаря с нас задето обърка нещата и трябваше в чужбина друг да оправя положението. Пожелавам ви, на вас "богоизбраните" малко да слезнете на Земята.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 58А ти чие синче си? Татьо ти не викаше ли по събрания и манифестации "Бйе-Ка-Пйе!"? На Митко баща му каза: "Живота си бих дал за Вас, Ваше Величество!". И какво?
41
7
 
1
 
! Отговори
az преди 7 години
До Анонимен----------------------------------------Важното е да си плащате.И ще се научите на това.Като не искате по лесния начин- по трудния! Пък обичайте когото искате!
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докторчетата много мразят да им показват зулумите и да им бият по надменното самочувствие. Как така ние простолюдието ще смеем изобщо да надигаме глава против гениалния им автортет?! Нито сме М.Цоневци, нито сме М.Очичковци.Мълчете, плащайте си здравните вноски, че "богоизбраните" доктори да има да лапат. Бедни са хората, искат европейски заплати!
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До азДа, знаем, че не ви пука за обикновения човек! Вие затова и сте толкова обичани от народа. С вас дори не може да се разговаря нормално. С единия крак сте в безсмъртието!