Диагнозата на Димитър Цонев: Масивен кръвоизлив в мозъка

Състоянието на журналиста все още е много тежко, обявиха от ВМА
Обновена: 15 авг 2016 17:41 | 15 авг 2016 17:37,
124
Диагнозата на Димитър Цонев: Масивен кръвоизлив в мозъка
Снимка: архив, Булфото

Журналистът Димитър Цонев е с масивен кръвоизлив в мозъка, има и аневризми, съобщиха лекуващите го лекари във ВМА.

Състоянието му все още е много тежко. Предстоят още диагностични и терапевтични процедури, включително и оперативни. На този етап медиците не се ангажират с прогнози.

Още по темата

Припомняме ви, че 56-годишният журналист от БНТ е в реанимацията на ВМА, след като се почувствал зле на връщане от Варна в неделя.

По пътя се оплакал от главоболие и се наложило съпругата му Мариана да го смени зад волана. При пристигането им в София той бил още по-зле, с изпотяване и затруднено дишане. Цонев веднага бил закаран във ВМА.

Образните изследвания показали, че той е с тежък хеморагичен инсулт, вследствие на аневризми, пише "24 часа".

Аневризмата е разширен участък по дължината на кръвоносен съд. На това място съдовата стена постепенно изтънява и се разслоява. Най-често в момент на високо артериално налягане се стига до пръсване (руптура) на аневризмата и се получава обилен кръвоизлив.

Ако е мозъчна аневризма - най-често в артериите в основата на мозъка, човек получава хеморагичен инсулт. Аневризми се образуват и в аортата. Независимо къде е аневризмата, пръсването й е спешно животозастрашаващо състояние, чието овладяване и лечение е много трудно.

При Цонев се обмисля мозъчна интервенция, но той първо трябва да бъде стабилизиран. Периодично се провеждат образни изследвания и консулти с неврохирурзи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано се оправи, Боже!
77
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без лоши чувства към човека. Но защо трябва да повтарят. Колко велик журналист бил. Ми не беше. Всеки ден го гледахме по телевизията. Но ако посмееш да напишвш такова нещо, веднага те обявяват за хейтър.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 100То след тоз Митьо Ушите ще ни остане само Митьо Очите, да ни е жив и здрав, левент и юнак е той, гордост на бате Бойко
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ana zoneva doide li ot usa da vidi sina si 21763
74
4
 
14
 
! Отговори
Ези-Тура преди 7 години
Един *** съвет,от един *** човек. Минеш ли 45,ходи само на планински балнеолечебен курорт.Ходил съм в Евксиноград като дете.Мястото е с лоша енергия,още го помня.Там наоколо навсякъде мирише на смърт.
73
0
 
2
 
! Отговори
име преди 7 години
5% от писалите коментари е вероятно да имат аневризми или това са 5 човека. помислете преди да хейтите. В другите сайтове пише че е получил инсулт и има аневризми, не пише че е от спукана аневризма. Преписва се от 24 часа без да се провери. В 24 часа са ***.Лека вечер
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук освен, че е пълно с хейтъри (каква прекрасна българска дума от "демократичните" времена), бъка от всезнайковци. ето какво, драги ми умничета - няма два еднакви случая под слънцето. Имах приятел, великолепен учен от световно класа, който получи тежък исхемичен инсулт. Молех се да си отиде по-бързо. Оживя! Когато отидох да го видя, намерих развалина, която се движеше трудно, но с брилянтен мозък. Превеждаше Анри Бергсон. А вие дори не знаете кой е той! Мозъкът поднася изненади!
71
13
 
18
 
! Отговори
доктор ганю преди 7 години
мойта прогноза е да се готви за среща с баща си и да завещае наколенките на некой другвръзкар
70
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Митьо Очите и Златко Баретата добре ли са?Защо не казвате?А бай Иван от село Мечка?Защо не пишете за него?
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
парите натрупани за пенсияда се дадат на гладните ромитака е реднобат Сали
68
14
 
7
 
! Отговори
az преди 7 години
Станой,както и аз нямаме никаква причина да обичаме Русия и комунизма,който тя преди 70 г ни натресе!
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 96-------------------------------------Е,не всички са като теб отличници и хуманисти.Ламтящи да ползват20 безплатно висококвалифициран лекарски труд!
66
13
 
6
 
! Отговори
Толерантен преди 7 години
Всеки ден бежанец афганистанец се дави в моретовие ни занимавате с този
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До azНе ходя при него, защото слава Богу нямам нужда от д-р Гюнтер. Но гледам да предпазя близки и приятели от тройкаджии като теб, щото съм се нагледал на цинични непрокопсаници като теб, които са станали доктори без любов, знания и призвание и са комерсиализирали професията си. Които са цинични, арогантни, брутални и гледат на пациента (клиента) като на касичка. Постингите ти тук доказват думите ми, жалко докторче!
64
1
 
13
 
! Отговори
До 89 преди 7 години
Не, няма да ми обяснява на мен защо е сменил лекарството. Нищо че навсякъде по света докторите дават информация на пациента какво правят и какво изписват.БГ докторчето е умно, завършило е със "Среден 3", с отрупани маси и връзки. БГ докторчето е над теб, то е "богоизбрано и безсмъртно", трябва да държи клиента си (пациент сори) в невидение, щото БГ доктрочето е учило, само то е учило, ама много е учило и има право да източва касата и да си прави експерименти с теб.
63
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Бойко и Горанов добре ли са?Понеже говорим за парита се сетих за едни 16 млрд. които имам да плащам ази всички българии ми е трудно да спя
62
6
 
4
 
! Отговори
az преди 7 години
Ами бягай при доктор Гюнтер-отличника! Ама висиш като каиш пред кабинетите на трокаджиите и си кротък като агънце.Ама във форума-голям ербап!
61
5
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 72 преди 7 години
Да бе, на теб трябва да ти се обяснява, защо сменил лекарството! "Щото на теб онази трансфераза вероятно не е типичната за 90% от хората, а имаш някой от другите 17 изоферменти, ти назначавам рецепторен антагонист." И ти всичко ще разбереш, и за фосфодиестеразата и за йонните канали...Туй за пръстовите отпечатъци не са го измислили докторите, а бизнесмените и от мен ще вземат пръстов отпечатък, когато удуша някого или от дръжката на ножа! Т.е. няма да им се случи, ако ще да мра!Само чипове не са
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А от БНТ научиха ли вече новината ?!?
59
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 82----------------------------------------Ще дадеш,ще дадеш! След година -две ще даваш хилядарки да те погледне какъв да е доктор дори за 1 секунда,ама няма да има на кого да ги дадеш! Ще те лекува монтьора!