След поръчката за превоз на мигранти – оставки! Борисов ги иска

Поискал е да бъде освободено ръководствотo на "Гранична полиция"
15 авг 2016 10:07,
40
След поръчката за превоз на мигранти – оставки! Борисов ги иска
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов е поискал да бъде освободено цялото ръководство на "Гранична полиция" заради търга, при който транспортирането на нелегални мигранти бе възложено на обвинен в трафик на хора траспортен бизнесмен.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов е поискал оставките на цялото ръководство на "Гранична полиция". Причината - търга, при който транспортирането на нелегални мигранти бе възложено на човек, обвинен в трафик на хора.

Вчера вечерта премиерът Борисов е разговарял с вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова и е поискал уволненията паралелно с пълна проверка докъде има чадър над канадлджиите, съобщава "24 часа".

Днес оставките на шефовете на гранична полиция трябвало да бъдат връчени, гласяло разпореждането на премиера. Уволнени ще бъдат шефът на Главната дирекция "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов, както и заместника му Станислав Манолов, който ръководи направление "Противодействие на престъпостта". Манолов оглавяваше бургаската гранична полиция преди да стане зам.-шеф на главната дирекция в София. Ще бъде сменено и цялото ръководство на "Гранична полиция" - Бургас.

Договорът е за наемане на автобус за превоз на мигранти и е на стойност 195 580 лева без ДДС за една година. Главен комисар Антонио Ангелов е подписал договора на 8 август. Едва 42 дни по-рано, когато процедурата вече е била в ход, управителят на фирма "Еделвай 0707", Григор Григоров е бил спрян за проверка на пътя Резово-Бургас.

Григоров управлявал туристически автобус, в който полицаите открили 65 чуждестранни граждани, сред които и деца - всичките без документи за самоличност. Пътниците обяснили, че са от Афганистан и Ирак.

Тогава шофьорът е задържан за 24 часа и срещу нещо е повдигнато обвинение, съдът му налага постоянно задържане под стража. Дни по-късно обаче Окръжният съд в Бургас го пуска под домашен арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
бургазлия преди 7 години
Зщо създавате неверни слухове и психическа психоза сред ръководството на РДГП Бургас че ще бъде сменено .Т е досега толкова си изпълняваха задълженията а от сега на татък ЩЕ се стараят да си запазят статуса и привилегиитеДано поскоро да встъпи в длъжност новия шеф на ГДГП Светлю К ичиков че на бургазлийските гранични полицаи да им светне.То и неговия заместник е от Бургас но явно няма влияние щом допуска Б.Борисов да иска смяна.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
който не плаща ....ще го застигне дългата ръка на Буда
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ит политика не се интересувам днеска разхождаики се в малкия град гледах кои какво кога какво се оказа пред очите ми същите хора е що да се орентирам към политика какво се промени нищо тия де си се интересуват дремеха в кафето обсъждаха чии чия партия бил заслушаики пътиом и това и кво правим присмехулници от старата в новата докато така я караме ко се загледаме младитв бегали що зарад управия е накрая ще теглим една черта всички и чао а тия си ходят гледат това е затова мразя политика
26
0
 
0
 
! Отговори
Gost преди 7 години
Боико като си в ловеч помислили ще имаме ли отбор в а група а щото във в нени се нрави а и да попитам истинската тв канал 3 мачове на литекс ще предават ли щото на цска предаваха редно е да предават и на литекс се пак в в
25
2
 
7
 
! Отговори
Карамезев преди 7 години
Тиквочите трябва да се сменят, но не с абдикиращи генералчета.
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обикновено в подобни случаи в Европата си подават оставка министрите!Не заради нещо друго,а заради това че не са упражнили достатъчен контрол и са допуснали създаване на подобни условия за корупция и безхаберщина!То не беше агресия и побоща по пътищата,стреби за паркоместа,стачки на полицаи,тарамбуките влизат и излизат откъдето си искат,престъпността и беззаконието процъфтяват,а МВР-то вади някакви смешнш статистики,на които и те самите не вярват!Пропаднала държава сме! Идиотистан БГ!
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов се е вглъбил в бежанците и нищо друго не вижда и не чува.Страх го е да не ни залеят бежанците.Е няма как да стане.Но виж бедност,корупция и безумна агресия между съотечественици ни е заляла и всеки ден давещите стават все повече.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов поискал оставки само пред медиите за да чуем ние, след което се обадил и казал че не иска оставки. Това вече го знаем.
21
1
 
11
 
! Отговори
Каракочев преди 7 години
Сега дисциплинарно уволнение , 20-те заплатки да отлетят като мираж и стажа в мевере да не се брои за пенсия.
20
1
 
15
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
В нормалните държави, първо проверяват всички обстоятелства и след това се вземат решения. В безумната българска администрация, първо се вземат решения, и след това се проверяват!
19
1
 
17
 
! Отговори
прагматик преди 7 години
Затова Динко е проблем.
18
3
 
1
 
! Отговори
анон преди 7 години
аве, добре си е борисов, само трябва да обеднее малко - например на минус. а и, те от неговото коляно не им е да се ширят по къщя - гето за тях ще се спретне, може с *** - стайл орнаментация.
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не гласувайте за ГЕРБ на изборите помнете мафията заплаши да подаде оставка ако не ги спечелят
16
0
 
25
 
! Отговори
писна ми от кочината преди 7 години
Писна ми да живея в тая *** - родна ни Майка България!!!И аз плащам данъци, храня ченгета, ЕРП-та, ГСМ-мни и не знам какви си компании. Градинката пред блока - паркинг. Селяците ми обяснявят, че като им направили паркинг там ще спират. Другите паркират по кръстовищата по малките улици в квартала. *** си хвърлят през прозорците. Всеки шофира като ***, всеки е много нервен. Толкова ли е трудно да сме възпитани, отговорни и морални ??? Малко се иска, но да го даде ВСЕКИ!!! Няма оправия.
15
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А каде бяха Институцийте през това време , че трябваше една телевизия да го покаже.За какво ме дерете с това 20% ДДС за това ли ви плащаме.ЗА какво плащам ДОД ,Телевизите да вършат работата вместо Държавните Органи.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошо нещо е конкуренцията, монопола пък хубаво.
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
отдавна се говори че гранична полиция си правят по 3-4000 евро на месец за редови полицай от мигранти. за ръководството сумите ще са по големи. холандците го казаха в прав текст- не ни интересува какви огради и камери слагате.важното е че с тях работят българи . българинът прави схема и далавера на всякъде
12
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бат`Боци пак се прави на принципен... Още повече, че миналата седмица се овъртя до ушите, сега ще се показва как видиш ли ше спазва законите... Абре, Тиквич - тая поръчката си е пусната по каналния ред, по нелегалния сте я възложили на хубавеца трафикант! Ама предполагам е дал малко медец и на вас!
11
0
 
30
 
! Отговори
бай Х преди 7 години
33 годишния григор григоров от сливница - спечели поръчка в МВР за превоз на бежанци тия да ги разправят на леля си стринка там без яки протекции и документите за участие в конкурса няма да разгладаттоя 1000% е протежиран от високо
10
1
 
12
 
! Отговори
До наско преди 7 години
До Наскоако чакаш съд и прокуратура яснота по случая ще има след 2025 година факт е че сме тотално безправова дършава ....нарушен е основния принцип за навременност в правораздаването огромното забавяне обезмисля дори и правилните присъди Бойко най се страхува от бежанците ...а тия го работят от вътре ..такива ти ми работи