Скенер не откри нови аневризми в мозъка на Димитър Цонев

Състоянието на журналиста е стабилно, но тежко
18 авг 2016 09:52,
15
Скенер не откри нови аневризми в мозъка на Димитър Цонев
Снимка: архив, Булфото

Скенерът не откри нови аневризми на кръвоносните съдове в мозъка на Димитър Цонев, съобщиха от Военномедицинска академия, където той е от неделя вечерта. 56 -годишният журналист е в реанимацията, след като претърпя масивен инсулт.

Още по темата

По думите на лекарите състоянието му остава тежко. След като в понеделник бе сложен клипс на единия от кръвоносните му съдове и така аневризмът бе неутрализиран, медиците му правят често изследвания с образна диагностика, за да открият и други такива образувания, които биха застрашили живота му.

Той е наблюдаван от корифея по мозъчни аневризми и екипа му д-р Мирослав Лилов. Към момента състоянието му е стабилизирано, но лекарите се въздържат от по-нататъшни прогнози. Основната причина е, че не е изтекъл критичният първоначален период от появата на хеморагичния инсулт.

Аневризмите са разширения на артериални кръвоносни съдове - най-често в мозъка и по аортата, които с времето се разслояват и при напрежение може да се пръснат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
14
 
! Отговори
айде стига преди 7 години
Освен, че е син на баща си и на майка си, с какво е известен, та ни го натрапвате? Както натрапвате и щерка му. Поне няма да го гледам, как се лигавеше пред гостите, които канеше и "интервюираше безпристрастно".
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този човек като излезе от болницата да си оправи храненето и ще оздравее!
6
8
 
11
 
! Отговори
Радио Ереван преди 7 години
Цоцонев, Цоцонев... Свърши цоцането бате. Голяма арменска уста няма да плямпa вече. Всеки майстор си намира Майстора. Всичко се плаща, някои плащат още тук, на Земята...
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двамата Митковци - Цонев и Очичков - над закона, над останалите българи.За тях "царете" - грижи като за ВИП персони.После ми говорете, че всички сме равни пред закона и Бога.Ала-бала приказки за наивници.
4
1
 
28
 
! Отговори
обикновен българин преди 7 години
Нищо против Цонев но обикновеният човек в неговото състояние не би имал шанс да оцелее.ВМА е само за "правоимащи",ние останалите сме на системата 2х1х2.Та да сме живи издрави ние обикновените хорица в тая страна за да може големците с нашите парици да се радват на живота и да ги лечат като се поболеят!И преди и сега за тях е имало правителствена,МВР,военна и кой знае още какви болници дето даже и бръчките им гладят та и на 90 като на 30 да изглеждат!
3
2
 
14
 
! Отговори
мую преди 7 години
До 65Не трябва да си известен , трябва да си паралия !!!
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не прекалявате ли с "новините" за състоянието на журналиста? Искаме само да разберем като се възстанови (дай боже) човекът.
1
4
 
28
 
! Отговори
65 преди 7 години
Пожелавам най-доброто възстановяване на Цонев.Ще бъде тежка битка с пораженията.Но питам АЗ-Къде са нашите корифеи.Трябва ли човек да е известен?