Една българка разказва: Да си чужденец в България

Историята на жената, която разбуни духовете във Facebook
19 авг 2016 10:30, Петя Славова
190
Една българка разказва: Да си чужденец в България
Снимка: Bulgaria ON AIR

Зачестяват случаите, при които хората са притеснени да се разхождат в центъра на София и по-специално в района на ул. "Пиротска", наричана "меката на бежанците" у нас.

Екип на Bulgaria ON AIR се срещна с Людмила Иванова, която разбуни духовете във Facebook, след като написа, че се чувства чужденец в собствената си държава, минавайки по ул. "Пиротска". Жената разказа, че е изпитала притеснение и шок от преживяното.

Още по темата

"В 20:00 ч. ми се наложи да се разходя по "Пиротска", което по това време не съм правила от години. Действително изпитах шок от видяното и преживяното. По самата улица беше пълно с налягали по пейките сирийци и афганистанци. Шокира ме, че непрекъснато слушаме за бежанци, а в техните погледи нямаше страдание. Всеки може да прецени какво е нагъл и враждебен поглед", разказа Людмила Иванова, която признава, че е изпитала притеснение, стиснала си е чантата и започнала да се оглежда за други българи.

"Имаше хора, които затваряха магазини и засичайки погледите си ни беше ясно, че ние не сме си на мястото. Не се чуваше българска реч", обрисува ситуацията Людмила.

Жената решава да отиде пред Халите, защото знае, че там често има полиция, която извършва проверки, но за нейно нещастие отново се натъква на групи от бежанци.

"Тяхното поведение не е на бежанци. Личи си по погледа и поведението на тялото. Тези хора бяха на групи, подвикваха и с поведението си ти казват, че твоето място не е тук. Изпитах страхотен дискомфорт на пъпа на столицата на България. Ако на това място българин не може да се разхожда спокойно... За мен е почти равносилно на военно положение", разказа още Людмила.

По думите й, публикацията й във Facebook се е превърнала във взрив, получила е стотици коментари и разкази от други хора, че това не се случва само на "Пиротска".

"Имаше само един негативен коментар, че очите на страха са големи. Думата не е страх. Това е реална преценка и трябва да се вземат мерки", категорична е жената.

Людмила Иванова подчерта, че не е расист, учила е с афганистанци и е живяла 15 години в съседство с роми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
5
 
! Отговори
1359 преди 7 години
Тези така наречени "бежанци" нямат място по улиците на София или на който и да е град или село. Тяхното място е в бежанските лагери.
110
2
 
1
 
! Отговори
аз преди 7 години
До rusnak---------------------------------------Никога не сме ви се молили.За Освобождението сме ви признателни,въпреки,че целта беше,не нашето освобождение,а проливите и дойдохта да останете,добре,че англичантите ви скръцнаха със зъби да се махнете! През втората световна война нито пратихме войски срещу СССР,нито прекъснахме дипломатическите отношения.В замяна съветските пияни и въшливи орди нахлуха у нас и ни натрапиха омразния на всички прогресивни хора дуивашки комунизъм!Не щем ви!
109
0
 
3
 
! Отговори
до 133 преди 7 години
Вас черните навсякъде ви гледат лошо- не свикна ли? Нямате място тук, къде се врете в А група.
108
0
 
1
 
! Отговори
до 141 преди 7 години
Излез и плюй навън- кой те е спрял да предприемеш действия?
107
0
 
3
 
! Отговори
до 132 преди 7 години
Днешните немци не са като онези от преди 70 г за съжаление. Днешните немци ходят на маникюр и ако нещо стане, знаят само как да звъннат на полицията, но не и да се справи. В източна Европа все още не са ни превърнали в овце и не търпим такова мачкане, каквото извършва червено- зелената мафия във власт на запад- ние сме патили 45 г съветски ботуш, след това сме обръгнали от преход, липса на законност и сме свикнали да решаваме нещата сами. За първи път ваденето на бухалки ми харесв.
106
0
 
3
 
! Отговори
до 119 преди 7 години
Още един , който се упражнява в теория на толерастията, ама само на теория...
105
3
 
14
 
! Отговори
Идея преди 7 години
Събира ме се, плащаме по лев от човек и наемаме руски бригади
104
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Християнин направо да ги пращат в ония старите германски сгради-Трудът те прави свободен
103
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още веднаж се убеждавам, че освен ние българите да се подкрепяме един друг, няма кой друг да ни подкрепи.Дошло е обратното на време разделно-трябва да се обединим.Тези емигранти не могат и да искат да станат част от нормално общество, защото "браточките" им винаги ще ги теглат към сенчестия свят. МАЙ-НА-ТА ИМ!
102
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЕЧЕ НИЩО НЕ Е СЪЩОТО, МНОГО НЕПОНОСИМО. НО НАЙ-ОТВРАТИТЕЛНОТО Е, ЧЕ НЯМА ИЗХОД, КАМО ЛИ НАДЕЖДА. И ДА СЛАГАТЕ "-"И ВСЕ ТАЯ. ЗНАЕМ КОЙ ВИ ПЛАЩА.
101
46
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" ГОРКАТА ЖЕНА " , ЧАК ДО ХАЛИТЕ ХОДИЛА ,А НАВСЯКЪДЕ БЕЖАНЦИ !
100
2
 
28
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Германците имат нужния опит и могат да го обменят с другите Европейски държави. Веднага по немския почин да почне строителството на ония заведения на които отгоре пише: ТРУДА ТЕ ПРАВИ СВОБОДЕН
99
4
 
52
 
! Отговори
Ханко Брат преди 7 години
Единство руснаците показаха как трябва да се действа с тези ! Бомби , ракети, бомби, ракети!довършителните работи с ***!
98
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами така е пак ще опазим Европа от ордите, винаги сме служили за това. Не се надявайте да пострада тя. Нали чухте че границите са затворени, тези повече не могат да продължат нататък.
97
3
 
53
 
! Отговори
Rada преди 7 години
Още преди 25 год. една германка си търсеше детето някъде в арабския свят с детективи , отвлечено от бившия й и тя казваше ( по телевизията я гледах ),още тогава, че арабите имали цел да СТЪПЯТ ЗДРАВО В ЕВРОПА , за което трябвало да се женят за европейки, а после да си отвеждат децата и да ги възпитават по корана и ето ние виждаме, че това се случва. Ние християните ще останеме малцинство в европа. ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА !!!!!!
96
3
 
38
 
! Отговори
Християнин преди 7 години
Знаете ли каква е истината? Ватикана па си мисли , че от Мала Азия ще завладеят само Балканите и католическа Европа ще си опази г--з--а! Само че Европата не се ли събуди и продължи да слага гейове да я управляват ще се случи най-страшното! А, и да спре да приема еврейските пари от Американсите "братя". Освен това не се знае кога тези "нещастни" пращящи от здраве и сила бежанци няма да хванат пак калашниците и ножовете. Затова, ако трябва с1000 самолета обратно към пясъците, джунглата и оазисите
95
10
 
41
 
! Отговори
rusnak преди 7 години
Ще дойде ден и пак ще се молите на братушките, но те вече са други.
94
31
 
5
 
! Отговори
до ххх преди 7 години
Тревогата и безпокойството не трябва да се превръщат в истерия,която някой се опитват да ни вменят.Това е много по-страшно от самите бежанци.Страхът и агресията вървят ръка за ръка
93
0
 
26
 
! Отговори
xxx преди 7 години
До Анонимен"И как стигна до извода ,че страдам от сенилна деменция.Май първо трябва да започна да забравям буквите.А *** с дръжка или без дръжка е твърде далеч от мен.Но най-често истинските *** хвърлят подобни обвинения.Крадецът вика:"дръжте крадеца"Ами да обвиняваш хората в "агресия" поради това че с право се притесняват от гетовизация в самото сърце на София - или трябва да си обратното на остър или да си ***. Т'ва е.
92
1
 
20
 
! Отговори
до122 преди 7 години
Е да, ама сега така стана, че *** стигнаха и до сърцето на Европа - Германия, Франция, а и навсякъде другаде. Преди 7-8 века са стигнали само до Австрия.