Мирела Демирева от малка искала медал от Олимпиада

Сребърното момиче иска да бие рекорда на Стефка Костадинова
Обновена: 5 сеп 2016 09:56 | 21 авг 2016 20:58, Камелия Цветанова
14
Мирела Демирева от малка искала медал от Олимпиада
Снимка: Reuters

Майка на сребърната ни медалистка в скока на височина Мирела Демирева - Валя, сподели как се чувства след отличното представяне на дъщеря си в Рио.

Още по темата

"Няма по-щастлива майка. Няма по-щастливи родители и това да видиш, че детето ти стъпва на почти най- високия връх", призна пред камерата на Bulgaria ON AIR Валя.

Валя Демирева е спринтьорка от 80-те години, представяла България и на олимпийски игри. Тя е част от българската щафета 4х100 метра, която се класира 4-а на световното първенство по лека атлетика в Рим през 1987 г. и 5-та на олимпийските игри в Сеул през 1988 г.

По думите й Мирела е мечтала още от малка да вземе медал на олимпиада, да скочи 2 метра, което тепърва й предстои, както и да бие рекорда на Стефка Костадинова.

"Ако искам някой да ми бие рекорда, искам това да е Мирела Демирева", споделя майката думите на спортистката Стефка Костадинова, чийто рекорд е 209 см.

"Най- притеснено ми беше на квалификацията. Там винаги е най- тежко, но Мирела се пребори много мъжки и го преодоля", разказва майката.

След този напрегнат период майката поздрави олимпийската гордост на страната ни и й казала да скача за удоволствие. В този момент медалистката се обърнала към майка си й отговорила "Благодаря ви, мамо и тате, но аз отивам за олимпийски медал. Продължавам нагоре, аз имам още мечти и това не е краят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Азззз преди 7 години
Ами ппстарала се е... Получило се е.
10
3
 
7
 
! Отговори
Стефка Костантинова преди 7 години
Браво на ДНЕС за заглавието!!!! Май сте много зле , а иначе БРАВО на това момиче!!!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мирела Демирева от малка искала медал от Олимпиада - егати заглавието, честно! Кой спортист не иска медал? Всяко дете мечтае за такива успехи!
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДВА ЛИ ИМА ПО ГОЛЯМА РЕКЛАМА ЗА МАЛКА БЪЛГАРИЯ- БРАВО МОМИЧЕ, А НА ТИЯ ДЕТО СЕ ОПИТВАТ ДА ОМАЛОВАЖАТ ТОЯ ОГРОМЕН УСПЕХ- ПОГЛЕДНЕТЕ КОЛКО СКРОМНИ СА ПОСТОВЕТЕ ПОД ТАЯ НОВИНА, А СЕГА ГИ СРАВНЕТЕ С ОНИЯ НОВИНИ ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО И ФИН УСПЕХИ НА ПОДНЕБЕСНИТЕ- БЪЛГАРИ ЛИ СМЕ ИЛИ НЕ. ХАЙДЕ ПАТРИОТИ, НАЦИОНАЛИСТИ- КЪДЯ СТЯ ВА- ОТ ДЯК НА ДЯК ДА СА ХАБИТЕ- НЯМА ДА ИМА СТОТИНКИ.
7
3
 
10
 
! Отговори
Владо преди 7 години
28 години да не се подобри един рекорд ... явно допинг контролът е бая затегнат ...
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 световния рекорд е 2.09(стефка костадинова 1987) кво искаш да скочи 8 метра тва да не ти е дълъг скок ти сигурно се спъваш в бордюра така че кво въобще говориш игнорант сакат :)
5
14
 
7
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
Тея на въже ли са скачали? 197см за злато на олимпиада, сигурно някакви с инвалидни колички са скалчали...А тая с пърсънал бест от 197, ще трябва с пружини да скача за да направи световен рекорд...
4
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на момичето! За първи път чувам това име, но явно човек изпъква с подвизите си. Браво!
3
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горд съм,че съм Българин!!!Това Дете от нищото взе сребърен медал от Рио!!!Да е жива и здрава и да ни радва с нови успехи!!!
2
4
 
16
 
! Отговори
nikoi преди 7 години
BRAVO ... SUPER...EUROPA
1
2
 
57
 
! Отговори
Хах преди 7 години
Това момиче отиде и си свърши перфектно работата . за разлика от други лигочи , които бяха силни само пред камерата.