Няма пострадали българи при атентата в Турция

Терористичната атака е извършена от самоубиец
Обновена: 21 авг 2016 18:14 | 21 авг 2016 18:11, Камелия Цветанова
1
Няма пострадали българи при атентата в Турция
Снимка: Reuters

Засега няма данни за пострадали българи при атентата в турския град Газиантеп, съобщиха от МВнР.

Както Dnes.bg писа на мястото, където бе извършено снощното кърваво нападение, в което загинаха над 50 души, а над 94 бяха ранени, беше намерена разкъсана жилетка с ескплозиви за извършване на самоубийствени атентати .

Атентаторът самоубиец, който извърши смъртоносна атака на сватба в югоизточна Турция, е бил на възраст между 12 и 14 години, заяви държавният глава на страната Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от БНР.
Според Ердоган терористичната атака най-вероятно е извършена от терористичната групировка "Ислямска държава".

Той остро осъди нападението, като посочи, че няма разлика между организацията на проповедника Фетхуллах Гюлен, обвинен за опита за преврат от 15 юли, незаконната Кюрдска работническа партия (ПКК) и „Ислямска държава“, защото извършват терор.

Президентът съзря в атентата опит на терористите да всеят раздор между различните етнически групи в Турция, като араби, кюрди и тюркмени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: МВнРТурцияатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
27 преди 7 години
Малко преди този атентат е имало друг в Шанлъурфа. Там жертвите са малко. За този атентат нищо не се пише! Вече атентани с по-малко от десет жертви изобщо не се отразяват. Това от много демокрация и развитие в турция. Да видим докъде ще стигнат нещата....