Кунева се оправда: Двата милиона от ЕС са за реклама!

Няма да наказват чиновници за "запалките и стъргалките"
48
Кунева се оправда: Двата милиона от ЕС са за реклама!
Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева заяви, че не иска да контролира обществените поръчки, освен ако не влияят на начина, по който се възприема МОН.

Още по темата
"Съжалявам, че единствената седмица, в която бях в отпуска, беше седмицата, в която обществената поръчка за рекламните материали беше на страницата на Министерството на образованието и науката", каза тя по повод спряната от нея обществена поръчка за над 2 млн. лева по оперативната програма за наука. Сред рекламните материали бяха запалки и стъргалки за лед.

Кунева допълни, че по същото време в отпуск е бил и главният секретар на МОН Красимир Вълчев, затова нямало кой да даде обяснението, което трябва.

По думите й задължение е към всяка програма да има табели и рекламни материали.

"За тези 2 милиона лева сега за рекламни материали или близо 4 милиона в предишния период, колкото е дало това министерство, със сигурност можем да им намерим много добро приложение. Тази възможност съществува, но за парите от българския бюджет, за парите от европейския бюджет имаме задължения, които, ако не ги изпълним, ще върнем цялата сума по програмата", коментира вицепремиерът.

От думите й стана ясно, че наказани чиновници няма да има. Тя поясни, че целият екип на МОН и особено главният секретар имат нейната категорична подкрепа за техните професионални усилия.

Поръчката за рекламни материали била спряна, защото трябвало да създаде позитивно отношение към европейските средства.

Кунева смята да включи пиар екипа на министерството в обсъждането на артикулите за реклама. Според нея рекламата може да се направи добре от рекламна агенция, но нямало такава практика вероятно, за да няма допълнително оскъпяване. У нас с това се занимавали държавните служители.

"Не смятам, че мога да имам свръхочаквания от хора, на които рекламата не е част от длъжностната характеристика", добави Кунева.

Главният секертар на МОН Красимир Вълчев обясни, че подходът на обществената поръчка е бил на принципа на изчерпателност на списъка.

"Не сме проявили чувствителност към потенциалното обществено невъзприемане на част от артикулите като неуместни за системата на образованието", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
25
 
! Отговори
боби преди 7 години
Тая кукумявка пак изпълзя.
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе стига сте я показвали тази кукумявка бе ! Бактън !
9
0
 
10
 
! Отговори
roro преди 7 години
prostotiata i naglosta prosto luhashe ot tazi press konferencia.za tova che niakoi ne e dogledal, se nakazva i uvolniava, a ne da mi gi zashtitavat i da im plashtat posle i bonusi. Ako niakoi e naprail copy-paste na negovia fish sus zaplatkata sushto se pravi copy-paste i bez parichno pokritie.no nekompetentnosta i korupciata e podcherkut na gerb.
8
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво рекламирате, бе Кунева? Рекламирайте учителската професия, от която ежедневно напускат учители. Рекламирайте глупавите си хартиени учебници, при положение, че вече децата от другите държави учат на таблети. Рекламирайте безумните учебни програми, в които децата носят раници по 15 кг ежедневно!!!,Или тъпите си делегирани бюджети, които превърнаха учителите и директорите в счетоводители!
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и тази като се спомине ще почнете и за нея да жалите, като за другите крадци
6
0
 
25
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 7 години
пръмовица се прави, че не знае правилото от 2007 г. за всеки 1 лв. финансиране от структурните фондове 0.15 лв. са за сметка на БГ данъкоплатеца. на 2 млн. 15% колко са дори и това недоразумение може да сметне. приятен ден
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми като дават от ес що не порачаме малко рекламни гендари и трабички за кока
4
0
 
26
 
! Отговори
Бай Стоян преди 7 години
Ако на лъжата краката са къси,то тая трябва да се влачи по срамни устни
3
0
 
29
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Искам да напомня на "гражданката" Кунева, че обикновено когато от ЕС ни дадат 2 милиона, от Брюксел ни вземат 3 милиона...Агент Юнкер, МИТ!!!
2
0
 
29
 
! Отговори
8 преди 7 години
Тази за *** ли ни има ??? *** от женски род ...Низост, Падение, ..., но на всяка Цена във Властта ...*** ...
1
0
 
34
 
! Отговори
Вуте Вутев преди 7 години
Значи ЕС ни дават 2 милиона за запалки и писалки? Ми то ще има за всеки гражданин по две за тези пари. Аз досега нищо не съм получавал.