Септември: 100% ще са пълни курортите по морето

Не се очакват сериозни намаления в курортите, смятат от бранша
24 авг 2016 13:44, Анисия Иванова
21
Септември: 100% ще са пълни курортите по морето
Архив: Булфото

Ще има висока посещаемост на морските ни курорти и през септември, каза проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара. По думите му много от хотелите по Черноморието ще бъдат запълнени на 100% през септември.

"Повечето от качествените хотели, които са на първа линия, са заети почти на 100%, така че българи, решили в последния момент да изберат българското Черноморие, може би няма да намерят това, което търсят", обясни проф. Маринов.

Той прогнозира, че през септември няма да има сериозни намаления в курортите, както е било миналата година.

"Смятам, че няма да има сериозни намаления не само за български, но и за чуждестранни туристи, тъй като търсенето към дестинация България е много по-силно. Ще се освободят места в началото на месец октомври, когато ще се появят оферти от рода на „баба, дядо и внуче“. Тогава българи, които не са успели да си починат през лятото, ще могат да намерят изгодни предложения в морските ни хотели", допълни проф. Стоян Маринов.

Той припомни, че през есента се засилва интересът към планинските курорти. По думите му трябва да се направи повече за развитието на културния туризъм.

Проф. Маринов подчерта, че фестивалите и другите развлекателни мероприятия в страната ни също крият сериозен потенциал за привличане на туристи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Гого. Наясно съм с гравитацията. Наясно съм и със строителството, защото съм строителен инженер. За радост в България септичните ями отдавна са забранени. Според мен и в Гърция е така (съгласно рамковата директива на ЕС). На тяхно място се правят изгребни ями. Според теб фекалиите от септичните ями (изгребните ями) къде отива? Моля, когато сте неподготвени да не коментирате! В цял свят водата тече отгоре надолу. Дори в Гърция. И в крайна сметка фекалиите отиват в морето. Ама в цял свят!
13
0
 
2
 
! Отговори
Gogo преди 7 години
Боби виждам че си на ясно с гравитацията, но не и с Гръцките закони. Там за да поставиш фургон или бунгало, първо трябва да направиш септична яма. Да не говорим за хотел
12
2
 
3
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
Ден година храни не е печеливша концепция, но има още време да го разберат по Черноморието. Сега има руснаци, заради отмяната на чартърите с Турция. Ами догодина? Ердоган вече клекна на Путин. Като отидат руснаците в Турция, ще намалите цените, ама хората вече ще са открили хубавото.За фекалиите - ами има си ги. Нали днес имаше статия че се носи миризма на тоалетна от някакъв плаж. Отново...За чадърите - Ами зает е целия плаж. А проверките ги правят края на август да отчитат дейност...
11
0
 
0
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Колкото повече са пълни автобусите Сл.бряг-Несебър,толкова по-малко печалба има от скъсаните туристи.
10
7
 
9
 
! Отговори
110% пълни са :) преди 7 години
България. Морето. 2-3 ден, децата са с разстройство, до края на първата седмица и част от възрастните. Като бонус получавате и алергични обриви, ако имате "късмет" , се уреждате и с някое кърлежче. Гърция. Морето. Ядене и пиене, без описаните по-горе ефекти. Изводите всеки си ги прави сам. Аз от 10-тина години не си и помислям за Кафяво море.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сезонът е приличен, всеки да почива, където иска...и може. Стига нихилизъм, България е евтина дестинация, това също си има предимствата.
8
2
 
10
 
! Отговори
Сладоледаджията преди 7 години
Гладните кокошки от курортите, сънуват просо. Ама вече няма кого да излъжат.
7
4
 
19
 
! Отговори
Бацила преди 7 години
До БобиДа Боби, знаем, че курортите са пълни. Също така знаем и с какво са пълни - с фекалии, развалена храна, фалшив алкохол и мутри, които искат да взимат пари, без да дават нищо в замяна. Затова нормалните хора отдавна само ви гледат сеира и почиват в чужбина.
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво го цитирате тоя мошеник, сезона е договорен още в края на миналогодишния на много ниски цени с чуждите туроператори. Тука са пренасочени най-бедните чужди туристи от Турция. Богатите са в Италия, Испания, Португалия, на 4-то място Гърция и събираните от изтривалката - у нас.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е нали трябва да да се всява паника,че едва ли-не,няма места.А ваучерите с до-70% намаления дето ми излизат в фейса,сигурно са за ски курортите.
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма хора по Черноморието.Стига сте лъгали.Остава да напишете статия "курортите ще са пълни на 120%"
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълни ще са ... като река Хаджийска в Слънчака, хахах.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
местя
1
4
 
26
 
! Отговори
хахххххахаххххяахаха преди 7 години
Глупости! При ГЕРБ курортите под 110-120% не падат. И да не си мислите, че са пълни с бедни чалгари, дрогирани пубери, руски колхозници и западни отпадъци? Неееееее! В България при управлението на ГЕРБ идват само милиардери и харчат по 100-200 милиона на ден. А един мармот...