Дрон засне сбогуването с Митко Цонев, превръща се във филм

Стотици гълъби излетяха от покрива на църквата "Св. Седмочисленици"
28 авг 2016 07:44,
56
Дрон засне сбогуването с Митко Цонев, превръща се във филм
Снимка: Булфото

Стотици гълъби излетяха от покрива на църквата "Св. Седмочисленици", а множеството хора, събрало се да изпрати в последния му път известния тв водещ и журналист Димитър Цонев, избухна в бурни аплодисменти. По молба на неговата дъщеря Десислава тази спонтанна реакция на почит и уважение към паметта на обичания новинар бе заснето с дрон и ще стане финалният кадър на филма, който тя подготвя за баща си, пише "24 часа".

С усилия, преодолявайки скръбта си, Десислава успя да вземе кратки интервюта от десетки негови приятели.

Димитър Цонев издъхна във вторник (23.8.) на рождения ден на сина си Митко и 6 дни преди своя рожден ден. Той така и не дойде в съзнание след масивния инсулт, който получи на 14 август, връщайки се със семейството си от почивка. Лекарите 10 дни се бориха за живота му. 

Още по темата

Точно в 15,30 часа на дългата опашка пред храма застана Симеон Сакскобургготски, говорител на чието правителство беше Цонев. Сред първите, които пристигнаха на поклонението, бяха министърът на културата Вежди Рашидов, президентът Петър Стоянов, политиците Михаил Миков, Сергей Станишев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Ангел Найденов, Меглена Кунева, Даниел Вълчев, Татяна Дончева, Огнян Герджиков, Илиана Йотова, бившият конституционен съдия Георги Марков и др.
"Бяхме семейни приятели. Чух го от морето. Искаше да ме покани в едно от първите си предавания след ваканцията, да си говорим за култура, не за скандали. Уви... Научих за инсулта от съпругата му, изпрати ми есемес...", каза министър Рашидов.

По молба на семейството повечето от хората пристигаха без цветя, защото желанието на близките е това, което те са решили да отделят за букет, да бъде внесено във фондация на името на Цонев. Тя ще подкрепя млади таланти в журналистиката. "Зачитаме волята на роднините му, идеята им за фондация е добра, но има вътрешна необходимост да се прости със скъп човек с цвете", коментираха пред вестника опечалените, които държаха в ръце бели рози или хризантеми.

"Усмихвайте се, усмихвайте се! Това щеше да го зарадва", чуваше се през сълзи. Опашката пред църквата се виеше почти 2 часа. "Той ще бъде запомнен със своето човеколюбие, търпение и доброта. Митко бе човек за обичане Приемах го като брат. Хората се самоизяждат, хранят се със злоба. Него го хранеше добротата", каза колежката му Цветанка Ризова.

На 30 август, деня, в който той щеше да навърши 57 години, семейството ще събере тесен кръг приятели и вероятно тогава официално ще бъде обявено и създаването на фондацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
10
 
22
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Интересно е все пак , че тая злобарка Ризова е забелязала добротата на Митко Цонев!
24
3
 
61
 
! Отговори
12 преди 7 години
Във вторник очаквайте: Дрон засне третините на Митко Цонев и траурния стайлинг на семейството. А прахът му ще бъде разделен на 7 милиона дози и ще се продава, за да си го има всяко семейство, а с парите събрани от фондацията ще се подпомагат млади журналисти- деца на стара номенклатура, защото живота поскъпна а джиповете станаха с по-кратък експлоатационен ресурс а и бързо излизат моделите от мода.
23
6
 
50
 
! Отговори
12 преди 7 години
В България един Журналист зададе неудобен въпрос на президента първанов. И от следващия ден го свалиха от ефир и повече този човек не се появи. Да, не сме забравили Иво Инджев. А тая номенклатура, който четеше удобните въпроси, не е баш връх в професията. Това беше лицето на удобната журналистика. Замина си човека, сега ще набутат дъщерята да поеме юздите. Няма отърване. Но не ме карайте да скърбя, по скоро ме вбесявате. А знаете ли как са свършили живота си майката и брата на Левски? Сраааамм
22
5
 
19
 
! Отговори
българи преди 7 години
Ами българи това е положението .Германците и те уж голям народ ,но гледам се примириха с ислямизацията ,поне според медиите на олигархията.Ако следващия път сме единни и се вдигнем ,а не както през 2013 само шепа хора .Ако не се оставим някакви групички за уж анти олигархичен ,а то баш за тях да ни подсвиркват - може и да променим нещо .Иначе просто ще си пишем ,а те ще ни казват,че сме хейтъри ,*** .Същите дето създадоха негативизма в тази страна .
21
0
 
60
 
! Отговори
българин преди 7 години
КО - НЕ ,ПАК ЛИ ТАЯ БЕ ОТ СУТРИНТА НА ПЪРВА СТРАНИЦА.УЖАС - ПОВРЪЩА МИ СЕ ВЕЧЕ.НЯМА ЛИ ДА СЕ КРОТНЕ И ДА ПОТЪГУВА ЗА БАЩА СИ КАКТО ПРАВЯТ НОРМАЛНИТЕ ХОРА.
20
2
 
39
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Знаете ли кое е най-тъжното в България в днешно време !? Днес ако почине някой част от върхушката от 1944 9-ти септември досега наместил се чрез кръв и убийства смазвал всички обикновенни българи и наместил се в Родината ни все едно му е бащиния и ВСЕКИ *** БЪЛГАРИН ще му се кланя все едно е СПАСИТЕЛЯТ и много бързо забравя кой с кой е обвързан и кой какво е надробил и кой какво е причинил и т.н. на държавата . Щях да съм по-малко груб но това е истината ! За вас всички продажници са златни хора
19
1
 
54
 
! Отговори
Сп???нс !? преди 7 години
От личните ми спомени никога не съм го виждал като такъв журналист , за какъвто го представят тези дни. ЗАТОВА потърсих в нет- а и се убедих че правилно си спомням. Онзи професор дето произнасяше "лЪ" е по журналист от този ,защото два часа ги хранеше "на живо" , а Митко цял живот чЕте което му кажат -наготово.
18
0
 
59
 
! Отговори
ф преди 7 години
Всъщност цялата простотия около опелото и изявите на дъщерята из медиите само още веднъж ни показват,че в България нещата са трагични .Тук управляват кланове на БКП ,а няма никакво обществено устройство.Правят си каквото искат.ВЛИЗАТ в Божи храм и после го изгарят на клада , после правят филм и тн . Това е всъщност олигархията за която иначе много викаме анти ,но реално ни се изплъзват истинските й проявления.
17
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
уважавам го човека като журналист , но семейството вече прекалява , всеки ден загиват и почиват стотици хора така че не би трябвало това да се превръща в новина номер 1 по всички медии , даже за смъртта на бай Тошо нямаше такива статйи , имаше една публикация във вестника и това беше
16
0
 
54
 
! Отговори
до 21 преди 7 години
Не на някоя телевизия, а на Българската национална телевизия. Това семейство там са на хранилка.
15
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Филм ? Предполагам ще бъде продаден на някоя телевизия? Прекаляват с тази меркантилност вече..
14
2
 
39
 
! Отговори
г преди 7 години
Свещеника не е пропуснал да им каже,защото не го касае .Той е там да прибере парсата и да си вземе парите от опелото .Това ,че езически ритуали правят в Христов храм не го изнервя .Това са комунистическите свещеници от БКП.
13
1
 
58
 
! Отговори
Алов преди 7 години
До последно гледат да откачат некой лев. Та филм ли не щеш та фондации ли. Може и по торентите после да намерим опелото. Уверен съм ще е интересно и за малки и големи. Па вместо да се набутват за некролози с парите една томбола да разиграят. Може наградата да е селфи с покойника...
12
7
 
43
 
! Отговори
Алов преди 7 години
Ако не друго поне са практични. Ето търсят пари уж за фондацията вместо китки. Там където отиде Митьо от тях файда няма но па блиэките ще им видят файдата. Здраво ядене и пиене)
11
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опело в църква и после ... кремация. Свещеникът пропуснал да им каже, че кремирането е антихристиянско. Християните ги погребват.И наистина стига толкова. Човекът беше обикновен журналист и близък на властимащите. Бог да го прости!
10
0
 
63
 
! Отговори
Коста Цонев преди 7 години
Да почива в мир!НО аре стига вече...........!Всичко с краката на горе......!!!!Все пак не е Папата и семейството му прекалява!!!Повече по медиите и фейса отколкото да страда че и пари искат ........Опорочават паметта на човека!!!Който всъщност си е един обикновен Човек!!
9
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направи ми впечатление стайлинга на опечалените. Съпругата му беше с изрязани ръкави и дълбоко деколте, а сетра му с някакви прозрачни ленти около талията и бюста.Децата и майка му бяха стилни , но Десито малко попрекали с изявите. Нека й простим. Тя не иска да приеме ,че баща й го няма вече.Искам да вярвам ,че всичко ,което прави не е с комерсиална цел , а защото много е ОБИчАЛА баща си .
8
19
 
14
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 7 години
Тая там с черното от снимката е много яка. Охххх Котьоооо ...
7
1
 
44
 
! Отговори
факт преди 7 години
От царя до роба , всички сме там - в гроба /рано или късно/По-често трябва на посещаваме гробища, болница и психиатрия, зада стъпваме здраво на земята.
6
3
 
69
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 години
Абе да не е умрял фараон? Пирамида на мястото на Мавзолея няма ли да му издигнете? Бил основоположник на днешната журналистика! Че тя днешната е бездарна, неграмотна и изключително продажна и подлизурска. От него ли са го научили?