След катастрофата: Боян и Андрей - без обезщетение

Алпинистът и екологът не изпълнявали задача на АПИ и екоминистерството
2 сеп 2016 21:58,
31
 След катастрофата: Боян и Андрей - без обезщетение
Боян Петров, снимка: архив "Булфото"
Боян Петров и Андрей Ковачев остават без обезщетение след катастрофата в Кресненското дефиле.
 
Алпинистът и екологът пострадаха тежко преди две седмици. Докато правеха екологични проучвания заради строежа на магистрала Струма, те бяха пометени от румънска шофьорка, която не успя да вземе завой.
 
Двамата обаче не са изпълнявали задача нито на Агенция "Пътна инфраструктура", нито на Министерството на околната среда и водите. Това заявиха от двете институции пред "168 часа".
Още по темата
"Няма как да бъдат командировани там хора, които не са служители на агенцията и на министерството", твърдят от ведомствата. 
 
Андрей Ковачев е член на обществения комитет по наблюдение строителството на магистрала "Струма", но той е на доброволни начала и не е част от проекта. А Боян Петров въобще не е участвал в обсъжданията. 
 
Къде да се изградят тръби, какъв да е диаметърът им, за да минават земноводни, влечуги и костенурки, къде да има преграда, която да ги насочва към безопасен път, е конкретната задача, която са изпълнявали Боян Петров и Андрей Ковачев по време на катастрофата в Кресненското дефиле.
 
Според природозащитника Стоян Бешков двамата е трябвало да покажат невралгичните точки, в които умират най-много от изброените животински видове, както и да предложат алтернативни варианти за безопасната им миграция.
 
"Предишната седмица аз също отидох на мястото, за да огледаме проблемните зони. И лично поисках от Андрей Ковачев, който ме покани, командировъчно без право на пътни, дневни и квартирни. Дали сега са имали, не мога да кажа", каза Бешков. Според АПИ обаче такива командировъчни не са били издавани на двамата пострадали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
3
 
! Отговори
и, въпросът е.... преди 7 години
Кой им плаща? И за кво, мамка му...
21
3
 
4
 
! Отговори
Никой преди 7 години
Няма официална цел на разходката, няма документ за да бъдат овъзмездени усилията им. Какво търсят на пътя тогава? Гей-разходка?
20
6
 
1
 
! Отговори
Леля преди 7 години
До ninaЛелиното, съжалявам , смени си превръзките и не ми казвай за спелиологоята, каквото и да е това за теб. А, твойте определения , че съм проста, можеш да ми кажеш, че съм извънредно проста, а аз ще ти кажа, че ти си много мъдра, и пак ще си останеш с нередовен цикъл.
19
0
 
4
 
! Отговори
nina преди 7 години
Всъщност,тези,които се занимават с пещерите,се наричат спелеолози.Колкото до определението "***",ти сам си се определяш така.А защо пишеш откровенни глупости в коментарите си по темата-не знам.Явно толкова си можеш.Без лоши чувства :)
18
4
 
0
 
! Отговори
Леля преди 7 години
До ninaТова, че казваш, че някой е ***, без да казваш защо, обикновено значи, че дори не си знаеш датите на цикъла.Нина,нина, ама нали пещерите са най-любимите места на т.н."еколози", нали от там е произлязла цивилизацията. Влизам под земята, за да установя, защо има такива мутации в човешката раса, като при теб, които не подлежат на коментар.Ихуу
17
0
 
3
 
! Отговори
nina преди 7 години
#20,ЛеляНе знам каква лелка си,но от коментарите ти става ясно,че си доста ограничен и не особено интелигентен индивид.По-добре ще бъде, ако си влезеш обратно в дупката под земята и спреш да коментираш неща,който явно и не разбираш.
16
4
 
1
 
! Отговори
Леля преди 7 години
До 16 до 17До 19Явно газове те мъчат, а това, че някой е изкачил Еверест не значи, че и плъховете, дето му пляскат са на едно ниво с него. То е същото (няма да пиша бати Бойко, щото ме скопяват от еди къде си) да хвалиш Тодор Живков, че е най-големиьот комунист на земните кълбета. Та, боян петров си гледа живота, проси чужди пари и си прави разходките. Да, на "разходките му" свалям шапка, уникален е, и с неговия диабет особенно, ама стига, до тук.
15
5
 
1
 
! Отговори
Леля преди 7 години
До АнонименДо 16 АнонименНяма човек, който да е изкачил Еверест или Каракорум, или Витоша без кислород. Попитай си "световно известните еколози" за аеробните форми на живот.И поздрави на трийчовците от "Днес".
14
3
 
4
 
! Отговори
До: дедо преди 7 години
Ама нали се сещаш, че тези еврА, както ги наричаш, се дават ако си спазил всички изисквания за безопасност, а не ако просто си оглеждал скалите на завоя.
13
9
 
6
 
! Отговори
леля преди 7 години
До дедоДосега чух, че ги е блъснала румънка, но никаде не пише, че румънката е виновна. Може пък румънката да е пострадалата от инцидента, защото само тя носи негативите, а "световно известните еколози" едва ли не - герой. Тези хора трябва да знаят, че не могат да определят политиката, дори и екологичната, защото са около 20-30 човека, който блажат от зелен талибанизъм, а останалите дето ги подкрепят са манипулирани доброволци. Та кой ги е избрал за еколидери???
12
2
 
9
 
! Отговори
дедо преди 7 години
За тези травми спокойно може да се претендира към гр.отговорност на виновния и неговия застраховател .В Румъния за подобни случаи се претендират суми от порядъка на поне 80-100 хиляди евра за пострадал.
11
6
 
15
 
! Отговори
eho преди 7 години
Сега еко мафията да ги обещети, а те да кажат кой им плаща, за да бъде даден на съд.Костенурките ги броят, а хората?
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отиват двама еко на собсвена воля и отговорност и става ПТП....явно в необезопасен и нерегулиран със знаци район техна си е вината изпяло!
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хайде сега тръгни да правиш добро...........
8
9
 
9
 
! Отговори
фен преди 7 години
Да, те са обезщетени предварително от еко-мафията.
7
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди повече от 10 г. с приятелката ми си напрваихме един преход с велосипеди от Бургас до Балчик. За 5 дена. Който от вас е карал десетки километри велосипед по пътищата той знае колко много прегазени таралежи, костенруки, зайци, лисици и каквото се сетите има. С автомобил това няма как да го забележите, но с велосипед - със сигурност! Та.. драги еколози.. що не ревете за таралежите по пътя за Варна??? Аааа...там няма далавера... Той пътя вече построен, нали?...
6
0
 
11
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
до 1 - най-после някой да знае за какво е тази Гражданска, браво :)
5
9
 
13
 
! Отговори
КК преди 7 години
На ви сега НПО-та! Те да ви плащат обезщетения като работите срещу държавата си!
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господарите показваха как едни такива природозащитници искаха луди пари от инвеститорите, за да не завеждат дела срещу строителите.
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за шоферите - трибуквеното.