България да се възползва от енергийния си интерес с "Балкан"

Да се възползваме от геостратегическото си положение!
7 сеп 2016 10:22,
4
България да се възползва от енергийния си интерес с "Балкан"
Снимка: Bulgaria ON AIR

България е готова да използва правото си на вето в случай, че се възпрепятства реализацията на газовия хъб "Балкан". Това каза в "България сутрин" зам.-председателят на Комисията по енергетика в НС Валентин Николов.

Още по темата

По думите му правителството е твърдо решено да не пропуска възможността България да стане основната транзитираща страна на газ в региона и няма да се задоволи с ролята си единствено на потребител.

"Вложихме над 200 млн. лева за компресорни станции от ново поколение и в един момент възникна въпросът това ли е нашето желание, склонни ли сме мълчаливо да приемем този факт", заяви Николов.

Премиерът Борисов е наясно с факта, че несъгласието на Европейската комисия с реализацията на "Южен поток" е било политическо решение, поясни още гостът в студиото на телевизия Bulgaria ON AIR.

И още България трябва да се възползва от своето геостратегическо положение, а "не само да обираме негативите от мигрантската криза".

Другата разглеждана алтернатива - "Турски поток" е крайно нежелателна за страната ни, продължи зам.-председателят на Комисията по енергетика в НС, тъй като това би довело до криза в енергийният сектор у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този газов хъб ми прилича като да построиш гара разпределителна в село до което няма жп линии
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гърчове някакви в гонене на дивото, след като изтървахме питомното...