Към Албания: В автобуса "Ледена епоха", в хотела – мухъл

От туристическа агенция "Бохемия" ще компенсират родните туристи
49

Снимка: София Минева

Гледаш брошура, снимки, подготвяш се за мечтаната екскурзия. Дестинацията е Албания. Но всичко мечтано се превръща в кошмар. Това е накратко историята на София Минева, която сигнализира медиите за неприятния случай.

Всичко започнало още с качването в автобуса.

"Както може да се види от снимките - попаднахме в ужас, който трябваше да търпим 4 дни. Качихме се в автобус негоден дори за междуселски транспорт, камо ли за международен път. Температурата беше около 14 градуса, от климатиците или така наречените вентилатори от шофьорите духаше леден въздух, което наложи да обуваме чорапи, да слагаме шапки, дори някой се завиха с вестници. След като на няколко пъти поискахме да ни се обърне внимание, накрая единия от шофьорите се отзова и започна да облепва въпросните отвори със списания, вестници - да, ама те свършиха, както и тиксото и тогава на помощ ни дойде тоалетата хартия, салфетки, които се пъхаха в отворите. Да не говорим за седалките с изкъртени пепелници, масички. Но за сметка на това облепени с различни по цвят, форма и големина дъвки с голям срок на давност, но за "съжаление" негодни за втора употреба", описва транспортните преживелици Минева.

По думите й, когато рейсът минавал през населено място хората си запушвали ушите от шума на двигателя.

Когато пристигнали в Албания ги очаквал нов шок.

"Настанихме се в хотел "Vila Belvedere" - няма ток в стаите, при включване на климатик, водата се стича вътре в стаята, разбити стени с размазани по тях комари, разбити кранове в банята, всичко ръждясало и в мухъл. Топлата вода - "тука има-тука нема". Капката преля, когато навръщане поради влошените метеорологични условия дъждът който валеше навън, не подмина и нас пътниците в автобуса, което наложи самите ние с подръчни материали да уплътняваме течовете", разказва София Минева.

Тя и останалите пътници направили констативен протокол, за да опишат целия кошмар наречен "екскурзия в Албания".

Фирмата, която е организирала екскурзията е "Бохемия", а транспортът бил осигурен от ЕТ "Метеора Травел".

"Трябва да е ясно, че проблем е имало, отчитаме го, не го игнорираме", обясни пред Dnes.bg собственикът на туристическа агенция "Бохемия" и председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТ-ТА) Байко Байков.

Той не отрече, че пътуването на родните туристи до Албания е било некомфортно, тъй като в задните редове на автобуса климатикът не е работел, настоя обаче, че той и компанията му са взели мерки срещу фирмата превозвач, взели са и мерки за компенсация на пътуващите – пълният размер на услугата за превоз, както и 60% от туристическата услуга.

Според Байков не отговарят на истината твърденията на София Минева, че хотелът в Албания е бил зле оборудван и без ток. Призна, че за кратко не е имало електричество, понеже се разразила буря, но от управата на хотела включили аварийното захранване.

По думите му след пътуването родните туристи са попълнили анкетни карти, от 40 души – 25 са заявили желание отново да пътуват с неговата компания на почивка, петима са заявили отказ, а останалите са се колебаели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Теодора Велкова преди 1 година
Но всъщност защо да не споделя. Записах се по време на Черния петък за екскурзията Лисабон и о-в Мадейра, която ще се състои на 01.09 - 09.09. 2022. Уж. Внесох 758 лв капаро записвайки всички екскурзии без една през месец ноември 2021г, като ползвах 3% отстъпка. В моя договор бяха написали, че самолетните билети ще се купуват на 27.07.2022 и бяха обявили едни авиокомпании за двата полета. После сменили авиокомпаниите и били закупили самолетните билети месец по-рано никъде не пише такова нещо в договора, а пише, че могат да променят датите на пътуването с 48 часа напред и назад без да уведомяв
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До meryЕеех мери само да ти кажа, че автобусите винаги си вървят с шофьорите, но така или иначе цялата отговорност си е на байко и бохемия, които прекрасно знаят какво наемат!
38
1
 
4
 
! Отговори
Rt преди 7 години
Vse edno sa si bili v sofia - v h-l pliska, shipka, princesse, rodina, moskva, corona - sstata kartinka
37
1
 
8
 
! Отговори
Ина преди 7 години
Преди две години ходих със същата фирма до Истанбул. Всяко мръдване с автобуса се доплащаше солидно, на практика екскурзията излезе двойно от обявена цена. Организацията беше отлична, но автобуса беше кошмарен.
36
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво очаквахте да заварите в ислямска дупка от третия свят като Албания ?
35
3
 
24
 
! Отговори
Лили Младенова преди 7 години
През месец май преживях кошмарна екскурзия с Бохемия до Закинтос. Писахме жалба. Възстановиха ни цялата заплатена сума. Случайно разбрахме, че са ни блокирали ЕГН-тата и не може повече да пътуваме с тях. Не, че го искам, но това си е дискриминация. Тъпо е да искат да си кажеш мнението и след като го направиш и то не им хареса да те "изрежат"! Бохемия и тогава и сега просто се подиграват с почивката на туристите си!Никога повече с Бохемия!
34
3
 
6
 
! Отговори
mery преди 7 години
До АнонименМакар, че предварително да бях разгледала в нета хотелите в които щяхме да спим, останах изненадана от хотелите за Класическа Италия ! Супер модерен хотел около Венеция, 3 нощувки в Рим в хотел близо до центъра със супер обслужване, и хотел във Флоренция със баня в зелен мрамор!
33
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mечтаната екскурзия в Албания !!хахахахахахавие не сте добре
32
3
 
10
 
! Отговори
до 22 от хмм преди 7 години
Виждам, че има полети от Атина до Санторини. До Атина може да стигнеш с няколко авиокомпании от София. Отделно има автобусни фирми, които имат редовни линии и са в пъти по-комфортни от това на снимките. Организирал съм какви ли не екскурзии за мен и приятелката, включително до малки френски селца. Влак, самолет, автобус.. варианти за транспорт има и сам избираш какво да ползваш, не е нужно да чакаш на някоя туристическа агенция да ти организира всичко и после да мрънкаш по телевизии и сайтове.
31
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЛКО трябва да си..странен,за да идеш на екскурзия..в албания?????????
30
7
 
6
 
! Отговори
mery преди 7 години
Проблемът на Бохемия е че използва външна транспортна фирма и явно не проверява какви автобуси тръгват по различните дестинации, и в какво техническо състояние са! Седмица преди отпътуването ти изпращат на ел. поща хотелите в които са нощувките и всеки е подготвен какво да очаква, екскурзоводите са ерудирани, спазват програмата, шофьорите са много внимателни и отзивчиви. От тази гледна точка всичко е на ниво!
29
14
 
8
 
! Отговори
Я преди 7 години
За пръв път виждам да се посочва конкретна фирма - по телевизията ВИНАГИ се казва "една фирма"... По тази, а и по още няколко причини раздуването на случая ми се струва, че е част от медийна атака срещу той Байчов. Най-вероятно Герп се кани да сложи на тоя пост свое вярно куче и търси обществена подкрепа за замяната.
28
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не за пръв път българска туристическа агенция се гаври със свои клиенти.Така е,мзащото не умеем да си търсим правата.Англичаните като дойдат на почивка у нас се оплакват,че слънцетоо греело много силно и всякакви други безумия само и само да им излезе почивката без пари,а ние се примиряваме с всякакви идиотщини,заради робското си съзнание,което едва ли някога ще се промени.
27
5
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
в 21 век от монтана трьгнали за албания да се смееш ли да плачеш ли
26
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз за това си стоя на село. Като искам да разгледам нещо - има интернет. Спестява си парите, нервите и времето. Сега всеки се фука, *** ходил, ко бил ял и пил. Суета е всичко. На село, там е истината, ставаш когато си искаш, еко храна, спокойствие. И всичко си си го направил по собствен вкус.
25
1
 
23
 
! Отговори
ВИЦ преди 7 години
Тази история ме разсмя , особено края .Заприлича ми на вица за Айше - Асан бил войник а Айше му написала писмо .Асане миналата събота с брат ти ходихме на сватба , мене ме изнасилиха а брат ти го биха .Тази събота сме канени пак на сватба - брат ти се чуди дали да ходи , а аз ще ходя .
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хем няма ток, хем климатикът работел. Май се преекспонира ситуацията? Не знам какво са преживели но от това което чета ще бъдат компенсирани и то добре. На бетономорието компенсации има ли?
23
11
 
21
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Кой ненормален иска да иде в ...... Албания ?!?
22
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обслужването в Албания е в пъти по-добро от БГ! Навсякъде по заведенията сервират по двама сервитьори на маса,храната им все още е истинска.На всяко сядане масите се покриват с нови покривки за еднократна употреба и ти дават чаша за бира стояла във фризер!Аз това в БГ съм го виждал на много малко места.
21
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ето че побългарихме даже и албанците