Убиецът на Георги Марков – все още жив!

Никой обаче не го търси, твърди братовчед на убития писател
12 сеп 2016 15:22, Красимир Ангелов
39
Убиецът на Георги Марков – все още жив!
Снимка: Булфото

Убиецът на Георги Марков е още жив, но никой от българите не го търси. Това твърди първият братовчед на убития преди 38 години писател – Любен Марков, в интервю за "България днес".

"Независимата съдебна власт с много малки изключения е съпричастна към убийството на Георги. С нежеланието си да разкрият причините, организацията на убийство, те се включват в тези виновници", твърди Любен и посочва, че сега никой няма интерес това убийство да бъде разкрито и да бъде разплетена тайната на "българския чадър".

"И знаете ли, на мен много ми се иска като българин да кажа, че ние, българите, не сме го убили, но за съжаление истината е точното такава - българските служби, българската партия уби Георги Марков, а физическите му убийци почти всички с изключение на един са мъртви", обясни още Любен Марков.

Вчера се навършиха точно 38 години от смъртта на Марков, който умира 4 дни, след като е прободен със съчма с отрова на моста "Ватерло" в Лондон.

При аутопсията от дясното му бедро е извадена миниатюрна сачма с каналчета за отрова, а в сачмата е имало рицин.

България започва разследването за убийството на Георги Марков едва след промените през 1989 година. И до ден днешен обаче няма категоричен отговор и яснота за това кой е отговорен за случилото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
90 % от "избягалите" преди 1989 година са били вербувани от ДС преди това и за "бягството" им е било помагано! Разправят се невероятни истории от хора с развинтена фантазия - всяка уникална по своему.Тези, които са успели да се измъкнат от НРБ самоинциативно са били обект на допълнителна разработка - в зависимост, от това къде са се устроили оттатък ! Нищожен е броя на тези, които са останали честни и независими.Много точен е коментар 33 ! Доста "колеги" на Г.Марков се намериха...Паметник ..!?
33
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 7 години
До Шефа-------------Българската следа беше доказана по време на следствието за убийството на Папа Йона-Павел Втори!Замесени са агентите на ДС Желю Василев и Тодор Айвазов! Недвусмислено се доказа,че след бягството си от турски затвор с помощта на наши и турски служби Агджа няколко мес.живее необезпокояван в Ню Отани и др.хотели по черноморието,. И пистолетът с който стреля по папата е придобит в България.Кой по това време даваше,подаряваше и продаваше пищови? А?
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко се уморих да пиша. Никой Няма да ви каже истината. Всеки да я търси сам.
31
2
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 31: Георги Марков "велик български писател"? Сигурно го бъркаш с някого.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дааа демокрацията си търси своите герои и борци защото такива преди 1989 май май нямаше.
29
1
 
10
 
! Отговори
Долон преди 7 години
В Илиада, Одисей убива предателя Долон с думите: "Един предател е еднакво вреден и за чужди и за свои."
28
3
 
12
 
! Отговори
Мики Маус преди 7 години
Убиецът на Г. Марков е жив. Видели са го в Аржентина. Заедно с Елвис Пресли и с Джими Хендрикс!
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идва видов ден и скоро ще бъдат изправени пред съда убийците на този велик български писател. Загинал като Ботев в борба за свобода.
26
5
 
18
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Кой да търси убиеца , като е под закрилата на английската корона?Защо се правите на наивни , не помните ли "българската следа" в случая Антонов?Запада лъже , както винаги е лъгал!Нямаха доверие на Марков и ....го ликвидираха.....англичаните !
25
3
 
10
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
До 24: Живков беше уникално ***. На "социа'лизъма" слагаше апостров в средата,ащото думичката му беше дълга! / Не се шегувам /. Москва такива такива слагаше за надзиратели в концлагера 'НРБ'-*** и бедни,такива са най_верни. На такива се крепеше целият им комунизъм.
24
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В днешни дни всеки ден умират хора и вече този случай губи всякаква стойност.
23
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
иван костов е виновен и агент гоце
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова се гордее, че баща и е смазал Райко Алексиев и груги инакомислещи.
21
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Управниците на НРБ си мислеха, че като избият интелигенцията, ще станат по-умни.
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля, че на всички е ясно защо сме просяците на континента, издигаме неграмотници на ни управляват, а умните и кадърните ги прогонваме и избиваме.
19
11
 
10
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Към 15: Г.Марков с години го бяха оставили да си говори и пише каквото иска! До *репортажа*в който спомена Живков /спомням си го от радиото_то не беше и кой ьнае какво_за привилегийте беше/. Явно от тлва се задеистваха. На Живков за 'комунизъма' не му пукаше_само _семейството да не закачат_! Живков беше дребен,дребнав,злобен,полуграмотен ***. Няма да се очудя ако лично не е разпоредил. Търсете свдетели, писмено едва ли го има_страхливият *** е натоварил някой от по_малките ***.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо чадър,кат такава сачма може и да бъде заложена и в 15 см. токче на високи обувки,щот вали,от чядър може да се цели и по високо,гръб,рамо,врат,на ниво таз,а в тази част кат бедро на безлюден мост и преследваща го непозната фигура пресякла пътя от насрещното платно заради него да го проследи,дори да има камери може да се цели кат си иска и си върти чадъра или играе с него без подозрение в намерение,също в следене наближава нещо с обувката не е наред,със зачестили крачки спира да поправи,щрак.
17
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо продължава да се натрапва версията за убийство. Няколко експертизи от Унгариия /най-компетентна в областта на рицина/ доказват,че в това топче не може да има смъртоносно количество рицин.Съществува само една обективна книга в тази област и тя е "Убийте котката на Георги Марков" от Ангелина Петрова. Прочетете я.Марков бе английски агент и те си го убиха.Поради това не са ни предали нищо по случая- тито ред, нито документ.
16
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убиха Марков защото предрече гибелта на социалистическите диктатури в Европа. Мислеха си, че като убият човека, катастрофата ще им се размине.
15
4
 
14
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Не съм полицай и не съм прокурор, но още преди години си позволих да предложа "уличка" по която дасе тръгне при разследването. 'Отличията'! Да се съпоставят по време неогласените държавни ордени, министерските грамоти и ведомствените вписани похвали Комунистите умураха за такива "приьнания"! Извършителите няма начин да не са били наградени от режима! От там ще излязат имената.