Ген. Стойков пое ВВС на мястото на ген. Радев

"Трябва да съхраним хората и да привлечем нови"
Обновена: 15 сеп 2016 17:57 | 15 сеп 2016 17:00,
32
Ген. Стойков пое ВВС на мястото на ген. Радев
Снимка: БНТ

Генерал-майор Цанко Стойков официално встъпи днес, 15 септември, в изпълнение на длъжността "Командир на Военновъздушните сили", съобщиха от Министерството на отбраната.

Началникът на отбраната генерал Константин Попов е представил генерал-майор Стойков пред командирите на войсковите формирования от състава на ВВС и личния състав на Щаба на ВВС, съобщи БТА.

"Очаквам от генерал-майор Стойков да изгради силен екип и да работи за стабилизирането и развитието на Военновъздушните сили", е казал генерал Попов и е посочил, че генерал-майор Стойков има солидно образование и е отличен пилот и подготвен командир.

"Мой основен приоритет ще е изграждането и развитието на ВВС, което ще постигнем заедно с командирите на бази и с целия личен състав", е казал генерал-майор Стойков и е очертал трите основни задачи пред командването на ВВС.

"На първо място трябва да съхраним хората и да привлечем нови, за да осигурим приемственост. Продължаваме работата по финализиране на основния ни проект за придобиване на нов тип боен самолет. Ще работим и по поддържане на авиационната и обслужващата техника, за да гарантираме безопасната им експлоатация", е посочил още новият командир на ВВС. Той е заявил, че от изключителна важност са моралът и устойчивостта на войнските колективи.

"За мен е важно да не се превръщат ВВС и въоръжените сили в арена на политически битки, защото това се отразява негативно на личния състав. Ние, военнослужещите, сме деполитизирани и сме призвани да защитаваме демокрацията, демократичните ценности и националните интереси", е заявил генерал-майор Цанко Стойков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надявам се този да обича България, за разлика от Радев!
16
11
 
24
 
! Отговори
КРИМЛЯНИН преди 7 години
Българи от маика България ,защо веднъж не се запитате как ние кримските украински българи живеем под руско господство в окупирания незаконно украински Крим. Издигането на о. з. ген. Радев за президент от червената БСП показва какво коварно дело са измислили кремльовсите путински стратези ,за да откъснат и България от верния и път към Европа и в НАТО. Българи ,братя ,не допускаите платеното руско чудовище Радев да управлява страната в интерес на нашите руски захватчики.
15
16
 
24
 
! Отговори
УКРАИНСКИ БЪЛГАРИН преди 7 години
Ген. Стоиков е достоен български генерал,доказал се на различни постове ,верен на българските национални интереси и евроатлантическата ориентация на България,отличен пилот и професионалист . За разлика от гадния ,перверзен и червендясал Радев,които се оказа руска змия в пазвата на НАТО ,ЕС и България. Затова това предателство към БА Радев ще загуби изборите . ГЕРБ отново ще има своя български президент.За да я има България.
14
8
 
33
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Ген. Стойков - тефлонов, обтекаем, без гръбнак, слузест като риба, винаги верен на пожарникаря!
13
5
 
25
 
! Отговори
Четете преди 7 години
До поствалия 18 и 20. Прочети малко, пък тогава коментирай. Стойков години наред бе командир на база Граф Игнатиево, имаше май най-много летателни часове и летеше повече от всеки един там. Докато любимият ти военен министър Ангел Найденов не го думна за да си сложи свое протеже...
12
2
 
18
 
! Отговори
Cosmoz преди 7 години
Za bg narod li stava duma?!
11
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само в българия е такъв цирк - качиш се два пъти на самолет - и ставаш генерал.
10
0
 
26
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
опааа експертите по военнитв въпроси са на линия. Добре че никой не ви слуша кво си лаете. Демокрация, ако вземе да ви слуша някой, скоро на мястото на петолъчката в софия, ще вземе да грейне полумесец.
9
5
 
33
 
! Отговори
Милена Славова преди 7 години
Директор на водопад.
8
3
 
42
 
! Отговори
Прост народ преди 7 години
Накрая, генералите ви ще си играят с фунийки и хартиени самолетчета, да ва вземат мътните и некадърен български народ.
7
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКой те е излъгал, че нямаме годни самолети бе, ***? Има точно толкова, колкото са необходими в момента - около 20.
6
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ген. Стойков пое ВВС на мястото на ген. РадевНовият командир ще се цели в стабилизирането на Военновъздушните силиЗначи това означава че стария е осрал всичко нале.....
5
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е какви Въздушни сили като нямаме и едни годен самолет.Трябва да им сменим името на Военноземни сили
4
3
 
36
 
! Отговори
Капитан о.з преди 7 години
....Звено ....до ст.л-т...ескадрила...до майор...полк ...полковник Днес в ВВС на България ,с брой на самолети до ескадрила от всички видове ...цял ген-майор ... какво да кажем за цялата Армия ....Броя на всички генералски и полковнишки "болтове" е повече от всички военослужащи в нея барабар с кашаварите и теляците ! Ама иначе толкова наведени , мазни и ...послушни ! Срам и позор ! да търпят "главнокомандващ" да им е една дунда и министър ....комбайнер с ГМО-перчем !
3
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е като в оня стар български филм - Министерство на котолова в Черно мореТа и нашата работа същата.Генерал на паметници. Трябва по едно хвърчило да им дадът поне да не губят форма.
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То самолети няма ама генерали дал бог.
1
12
 
23
 
! Отговори
vodka преди 7 години
До Анонимен 1Ако желаеш, може да пробва да стабилизира и теб!