Призив откъм НС: Развалете сделката за клуба в Бояна!

Реформатори питат министри как се продават апетитни имоти
15 сеп 2016 13:14,
38
Призив откъм НС: Развалете сделката за клуба в Бояна!
Снимка: bTV

Депутати от РБ призоваха вицепремиера Томислав Дончев да развали сделката за Дипломатическия клуб в Бояна.

Скандалът избухна преди седмица, когато стана ясно, че фирма на трима младежи е спечелила търга за 8,5 млн. лв. 

Още по темата
Дружеството им е на по-малко от година, като всеки от тях е участвал в капитала с по един лев.

Фирмата победител има 20 дни, за да внесе 8,5 млн. лв. Ако не го направи, Агенцията за приватизация трябва да насрочи нов търг, като началната цена на имота ще падне с 30%.

Днес Мартин Димитров от РБ припомни, че апетитният имот е част от АДИС, която пък е в забранителния списък за приватизация.

"Как е възможно това", попитал реформаторът ръководството на Агенцията за приватизация на вчерашното заседание на икономическата комисия.

Оттам обаче му отвърнали, че когато става дума за обособена част от имот в забранителния списък, не било проблем тя да се продава. 

Според реформаторите обаче това не е така. "Ние смятаме, че без решение на Министерския съвет и на парламента не може да има никаква сделка", каза Мартин Димитров. 

Той и колегите му внасят питане до вицепремиера Дончев дали подкрепя тълкуването на Агенцията за приватизация.

Ако не, да предприеме действия за разваляне на сделката, призова Мартин Димитров.  

Реформаторите ще попитат и всички министри, в чиито ресори има имоти в забранителния списък, дали апетитни части от тях не са продадени по същата схема.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Аа,другарите нищо не развалят просто ей така,без да има файда.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ОИСНА НИ Когато си отидат тия заедно с цацата.
22
0
 
5
 
! Отговори
78227 преди 7 години
Какви данъци са плащали младите и успели бизнесмени с по няколко милиона в джоба за готовност да се включват в апетитни търгове?
21
1
 
1
 
! Отговори
48306 преди 7 години
За информация на новодошлите в София - дипломатическият клуб ев горна баня, а в Бояна има лезиденция и къщи на богаташи, но най-голямата забележителност е Боянската черква.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Нема ли кой.Идеята ти е добра,ама това Нема ли кой,ами давай,какво чакаш,или нека да е някой друг нали?
19
0
 
7
 
! Отговори
ОИСНА НИ преди 7 години
ПРОКУРАТУРАТА КОГА ЩЕ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА СИГНАЛИТЕ СРЕЩУ НАЙ-КРАДЛИВИЯ КМЕТ НА ПЛОВДИВ
18
0
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
МНого обосновано е как да се развали кат парите са взети и казал ще видим.Как ще види като са изпапкани.пРЕДСТОЯТ ИЗБОРИ И ЗА ТАМ ТРЕБА ПАРОЦИ хаха хпхах
17
3
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
България се срина до Монголия и Никарагуа по икономическа свобода
16
0
 
10
 
! Отговори
Край преди 7 години
България е страната на неограничено безотговорните субекти. 2лв. и ром с костюм и вече имаш фирма - холдинг груп. Всичко е една голяма лъжа и на никой не му дреме и не вярва че може да не така.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сделката за царските конюшни да се разваля ли господин Димитров? Че то в провинцията квадратен метър върви повече отколкото се продаде имота в центъра на София. Но щом продава човек от РБ значи е закона и морална.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Фирмата победител има 20 дни, за да внесе 8,5 млн. лв. Ако не го направи, Агенцията за приватизация трябва да насрочи нов търг, като началната цена на имота ще падне с 30%"Светна ли ви крушката вече всичко е един цирк просто за да се вземе без пари ;)
13
1
 
16
 
! Отговори
ОПАА преди 7 години
Ген. Атанасов-Борисов и Цветанов умират от страх. Ние уличихме кмета на Пловдив за милиона, прокуратурата мълчи. Цацаров е основен законотворец в държавата. . Абсолютно ухажване има сега отново на Доган. Сделката за Дипломатическия клуб вече е факт и Доган си го прибра. Сега му се урежда яхтеното пристанище на Росенец. Главата на Веско Пенев беше отрязана в услуга на ДПС, Няма никаква конспирация, това са истини, подчерта Атанасов.
12
23
 
2
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Хора, нека да не бъдем толкова ограничени и тесногръди. Нека да дадем на младите хора в България да осъществяват мечтите си. Защо да има проблем младежите да купят и да инвестират в имота за да развиват бизнес?Но на българина само му дай да плюе и да критикува. А тук няма никаъв проблем.
11
0
 
16
 
! Отговори
математик преди 7 години
Ми...то си мирише на далавера дори да са внесли и изгубят 10% депозит ако цената ще пада с 30%.Даже може няколко пъти да го направят, за да мултиплицират печалбата.
10
0
 
24
 
! Отговори
nqkoi преди 7 години
Имаше едно доста ценно изречение в статията, а то е - ако не се внесе сумата, цената пада с 30 %. Първо с този търг пробваха общественото мнение какво ще е и второ, намалиха цената с 30 %, което си е 2.55 млн. лева. Сега няма да се внесе цена и вторият търг започва на цена около 6 млн. лева. Реформаторите само си говорят за разваляне, явно са на ясно, че сумата няма да се внесе и така търга си става нищожен. Ако случайно бъде внесена, ще е интересно да видим последващите действия на държавата.
9
1
 
20
 
! Отговори
Вони на из.мет преди 7 години
Реформаторите са лъжливи и краадливи! Областния с царските конюшни от тяхната квота , областен в бургас пак от тях , харизал на доган кей с присатанището в Росенец . Сега щяли да питат , то още сделка няма , фирмата е бушон , целта е да падне цената на дипломатическия с 30 % надолу !
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До светнатнай-вероятно е последното
7
1
 
9
 
! Отговори
избирател преди 7 години
крадци подрепяни от държавата/имам предвид дончев/
6
2
 
16
 
! Отговори
Почетен председател преди 7 години
Няма смисъл да се пените. Всеки от вас постоянно се чуди какво да открадне.
5
0
 
19
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Това областния от реформаторскя блок докато го слушах как оправдава сделката разбрах. Тоя е с морал да намери начин и майка си да продаде, какво остава за общественото?