Тъжен и сам... Кой изостави онкоболно дете в болница?

Хиляди изпратиха дрешки и играчки на малкия Мустафа
20 сеп 2016 09:07,
136
Тъжен и сам... Кой изостави онкоболно дете в болница?
Снимка: Facebook

Призив във Facebook на служител от клиниката по Детска онкохематология в Пловдив трогна хиляди българи.

"Скъпи приятели, това е Мустафа и се лекува от злокачествено заболяване. Изоставен от родители и близки, той е принуден да разчита на персонал, други майки и най-вече на себе си относно грижите и нуждите, които има по време на лечението. Нашата молба е да помогнем на 9-годишния Мустафа с дрешки. Предполагаме, че всеки има нещо останало от неговите деца. От Детска онкохематология в Пловдив ще ви благодарим", написа в статуса си Гергана Божилова, която е служител в клиниката.

Пред Нова тв д-р Стоянова, която е лекуващ лекар на момчето обясни, че 9-годишното дете е само в болницата вече повече от месец. По думите й детето е в добро състояние и в ход е лечение от остра левкемия.

"Това е детето на отделението! Публикувахме този призив, защото дрешките на Мустафа не достигаха, защото е при нас повече от месец", каза д-р Стоянова.

Тя разказа, че Мустафа бил доста тъжен, без родители, в началото ги чакал ги, искал да дойдат. Лекарката обаче не осъжда родителите, според нея те най-вероятно имат много сериозни причини, за да не дойдат.

Стоянова добави, че лечението на момченцето продължава със същия успех с или без родителите, но но тъй като всички деца са с мама и татко Мустафа е по-тъжен от останалите.

Тя благодари на всички, които са откликнали на призива им. "Толкова бързо откликнаха всички! Вече сме презадоволени от дрехи и играчки. Мустафа вече си има всичко. Нека хорат да не носят повече. Моите студенти му събраха парички, за да може да си купи и лакомства", каза още лекарката.

Докторката подчерта, че на този етап не може да се мисли за приемно семейство.

"Трябва да се проведат сериозни разговори с родителите, те известно време бяха с него. Нека не осъждаме никого. Лечението върви и всичко със заболяването му е в нормален ход. Има известна езикова бариера и не иска да отговаря. С други майки, които говорят турски, все пак успяваме да комуникираме. Никак не ни тежи да се грижим за него!", завърши д-р Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
7
 
29
 
! Отговори
бачо Кольо преди 7 години
ТОРМОЗЪТ ЗА ПАРИ НАД МАЙКАТА Е БИЛ ПОСТОЯНЕН И ЖЕНАТА НЕ Е ИЗДЪРЖАЛА И Е ИЗБЯГАЛА, ОСТАНАЛА Е ЕДИНСТВЕНО НАДЕЖДАТА ЧЕ САМО ТОВА МОЖЕ ДА СПАСИ ДЕТЕТО, ВМЕСТО ДА СЕ ОБСЪЖДА ТУК ТОЗИ ПРОБЛЕМ ТРЯБВА ДА СТИГНЕ ДО УШИТЕ НА ОНЕЗИ ДЕТО СТРОЯТ МАГИСТРАЛИ И ГРАНИЦИ А ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ЛЕВ НЕ ДАВАТ, ВЕДНАГА ДА СЕ ОТКРИЕ СМЕТКА НА ДЕТЕТО И ВСИЧКИ ДА ПОМОГНЕМ С КАКВОТО МОЖЕМ. СЪБУДЕТЕ СЕ ХОРА ТЕЗИ НАРОДНИТЕ ИЗБРАННИЦИ НАРЕЧЕНИ ДЕПУТАТИ НЯМА ДА НИ ПОМОГНАТ, САМИ СМЕ И ТРЯБВА ДА БЪДЕМ СЪПРИЧАСТНИ.
42
3
 
11
 
! Отговори
хм.. преди 7 години
Чета и невярвам. Къде е силния инстинкт - майчинския ? Възможно ли е да се казва при тази ситуация, че детето има родители ? Да, нищо, абсолютно нищо не оправдава родителската незаинтересованост към детето в този момент.Тогава в кой друг са до него ?Щастливи са тези, които имат РОДИТЕЛИ.
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не са звъннали на 112 и да подадт сигнал към закрила на детето ?За какво ги има тия организации?Както винаги - хората всичко правим, държавата - нищо
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до Доктор 52 Щото не си политически коректен. ахахахах Тук всичко се цензурира особено ако казваш истината.
39
0
 
33
 
! Отговори
Lan преди 7 години
НЯМА оправдание! НИКАКВО! Освен ако самите те на са тежко болни (в болница) или пък са умрели! Не мога да си представя НИЩО, което да ме спре да си виждам детето! Дори и да работя по 16 часа - при него ще спя ако трябва! С другите 5 деца ще ходя ако трябва! Това е НЕчовешко да го изоставиш в най-тежкият момент от живота му!
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам нищо против детето и не му желая лошото, но тук се изказват големи "шведски" и торски " професори" .
37
0
 
18
 
! Отговори
Родител преди 7 години
Не осъждаме никого ? Вие не осъждате никого! Аз ги осъждам. Ако това са наистина родители щяха да са до детето си и да му държат ръката. Тези псевдо родители.... Да оставиш детето си и то в такъв момент.... Засрамете се.... Опомнете се хора! Защо?!?!
36
8
 
11
 
! Отговори
Диа преди 7 години
Не искам да съм на мястото на родителите на Мустафа . Те най-вероятно са поставени на колене, както и много, много други в тази държава, в невъзможност да живеят достойно и да се грижат добре за децата си . Нещастието на хората няма етнос, както и наглостта на политиците , за това трябва до мислим, пак идват избори
35
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Децата няма етническа, национална и религиозна принадлежност.Засрамете се!
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На родителите му не им пука за него.На роднините му също.На бас че има няколко десетки роднини.Ще дойдат да си го приберат като го излекуват и ако могат да изкарат пари от него.Може би ще съдят докторите,че са го отвлекли.Ако не оздравее- винаги има балъци мазохисти.Между другото Мустафа не желае да говори на български.
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не са родители, а чудовища.
32
2
 
12
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Ако тези родители не са се вясвали дълго време в лечебното заведение изобщо, то задължение на неговия директор е да информира социалните служби да направят проверка, а не да се измъква тихо по чорапи, играейки го "Бай добър" с призиви да не съдим хората.Първо се установяват фактите по случая, пък после се правят такива призиви и се съдят или оправдават "хората".
31
0
 
13
 
! Отговори
хйжж преди 7 години
Детето има нужда от най-близките си хора. Трябва да се разбере какво възпрепятства майка му да е до него и да й се помогне.
30
19
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Вярно е, че това дете има тежка съдба и не е виновно за нея.Съжалявам го !Питам се обаче дали медиите щяха да вдигнат толкова шум, ако детето не се казваше Мустафа, а примерно Стефан ?Питам и отговорът ми е ясен - НЕ !Защото хиляди етнически българчета угаснаха през последните 27 години без никой да даде гласност на техния случай. Те имаха шанс да живеят, ако не живеехме в такава държава като днешната евроатлантическа България.Умряха заради недостиг на пари и унищожено здравеопазване. Факт!
29
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Трябва да се проведат сериозни разговори с родителите, те известно време бяха с него. Нека не осъждаме никого."Зарязали са го там и не са го посещавали от повече от месец. Защо да не ги осъждаме? Бас хващам, че дори не са му се обадили да им чуе гласовете.
28
3
 
9
 
! Отговори
мда преди 7 години
До сатанаНЕ знам какво ти се случвало в живота досега за да напишеш нещо такова? жал ми е за теб сигурно не са те гушкали като малък или пък са те гушкали малко повече от необходимото...
27
16
 
4
 
! Отговори
до Доктор преди 7 години
....не ходим по свиждания, защото бачкаме, не паразитираме както споменатите! Аре взимай пакета под масата и мълчи!
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Доктор 45Абе "Докторе" никакъв доктор не си ти. Много са грижовни да особено както са си пуснали чаветаата по цял ден да просят и не им дават да ходят на училище и ги женят на по 10 години. Това че идват по много в болниците е за да правят панаири, да се бият, да заплашват ако се наложи.
25
12
 
4
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
E.. a kako taka be.. ...deteto ne znaelo bolgarski ... ami nali site deca vo Bolgaria treba da peat.... ''As sum malo B'lgarce''...
24
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Красимир 37Какво да се съвземаме между българите и останалите племена не е имало, няма и няма и да има уважение. Това е.