Тъжен и сам... Кой изостави онкоболно дете в болница?

Хиляди изпратиха дрешки и играчки на малкия Мустафа
20 сеп 2016 09:07,
136
Тъжен и сам... Кой изостави онкоболно дете в болница?
Снимка: Facebook

Призив във Facebook на служител от клиниката по Детска онкохематология в Пловдив трогна хиляди българи.

"Скъпи приятели, това е Мустафа и се лекува от злокачествено заболяване. Изоставен от родители и близки, той е принуден да разчита на персонал, други майки и най-вече на себе си относно грижите и нуждите, които има по време на лечението. Нашата молба е да помогнем на 9-годишния Мустафа с дрешки. Предполагаме, че всеки има нещо останало от неговите деца. От Детска онкохематология в Пловдив ще ви благодарим", написа в статуса си Гергана Божилова, която е служител в клиниката.

Пред Нова тв д-р Стоянова, която е лекуващ лекар на момчето обясни, че 9-годишното дете е само в болницата вече повече от месец. По думите й детето е в добро състояние и в ход е лечение от остра левкемия.

"Това е детето на отделението! Публикувахме този призив, защото дрешките на Мустафа не достигаха, защото е при нас повече от месец", каза д-р Стоянова.

Тя разказа, че Мустафа бил доста тъжен, без родители, в началото ги чакал ги, искал да дойдат. Лекарката обаче не осъжда родителите, според нея те най-вероятно имат много сериозни причини, за да не дойдат.

Стоянова добави, че лечението на момченцето продължава със същия успех с или без родителите, но но тъй като всички деца са с мама и татко Мустафа е по-тъжен от останалите.

Тя благодари на всички, които са откликнали на призива им. "Толкова бързо откликнаха всички! Вече сме презадоволени от дрехи и играчки. Мустафа вече си има всичко. Нека хорат да не носят повече. Моите студенти му събраха парички, за да може да си купи и лакомства", каза още лекарката.

Докторката подчерта, че на този етап не може да се мисли за приемно семейство.

"Трябва да се проведат сериозни разговори с родителите, те известно време бяха с него. Нека не осъждаме никого. Лечението върви и всичко със заболяването му е в нормален ход. Има известна езикова бариера и не иска да отговаря. С други майки, които говорят турски, все пак успяваме да комуникираме. Никак не ни тежи да се грижим за него!", завърши д-р Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 7 години
MAIKATA GO E RODILA NA 13 GODINI I POSLE OSHTE - 3 DECA. KAKVA OBICH KAKVA OTGOVORNOST ?
82
4
 
11
 
! Отговори
v преди 7 години
Не зная какво се случва на този свят. Дете означава отговорност, въпроси, които трябва да си зададеш преди да го имаш: ' Мога ли да го издържам? Мога ли да го възпитам? Ще имам ли сили да се грижа за него ако не е здраво или с недостатъци? ' Много малко хора са добри родители и осъзнават колко отговорно решение е това. Повечето раждат от тъпотия и да подражават
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A velikia moskov kade e toi kakvo pravi sa bolnite nischto otpe4atazi boiko mu e sad garba igrajat fudbol s bolnite sa na opa6ka 4akat ne vseki e milioner a samo te sa ok v bg i se lekuvat v skspite 4asni bolnizi Besobrasie moskov tova dete go ispratete v berlin kakto. Pomaka vejdi ra6idov pratihte i to v vip staja koi mu plati scherefe bolnizata gerb li ili toi ili milionera mu sin ot avstria
80
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оказа се накрая, че детето не е изоставено от родителите си, а че те нямат средства да отидат до Пловдив на свиждане. Тези доктори са на държавна хранилка откакто се помнят и само създават трагедии. Сега социалните и полицията са взели другите деца от семейството. Тази болница няма ли си PR, който да поддържа връзки с роднините на болните и да урежда такива въпроси.
79
6
 
8
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Децата от всякакъв вид и раса си остават деца.Проблемът е в майката която не го е научила да говори но обича секса и има още болюк деца без капка разсъдък как ще ги отглежда и какво ще им даде.Неграмотността и духовен упадък е бича на тази държава ,включая всички етноси
78
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И вместо да се помогне на семейството, за да си гледа децата, ще дават пари на чужди хора, за да им ги гледат.Помислете - тези деца, независимо ромчета, турчета, българчета - те са бъдещето на България, те трябва ви изкарват пенсиите - неграмотни, болни, отгледани в нищета и мизерия.
77
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Плача: Там където са: Национално движение "Русофили", Съвет България-Русия, Федерацията за дружба с народите на Русия, Фондация Славяни, сдружение за приятелство с Русия Ал. Невски, форум България Русия,Русофили в БСП", Шаренкова, Гестапото, Гоце, Л.Коларов, Станка Шопова, БСП, Атакларъ, ДПС и прочее платена русофилска ***.
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен75, дори в тази новина замеси славното минало, браво.-----първо, никой не ми плаща, второ до къде се докарахме- 21 век половината от населението да живее в пълна мизерия, КОЙ е виновен?Нормално ли хората да нямат пари, за да си гледат децата, да няма работа, да няма бъдеще? И да , имахме славно минало, а сега имаме мрачно бъдеще, защото такива деца като Мустафа станат все повече и повече - не може да говори български, родителите му са социално слаби и безработни.
75
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега писаха в блиц - семейството е социално слабо, взели са и другите три деца.КОЙ ни докара до такава мизерия, да не могат хората да отглеждат децата си?
74
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колко мъка има по тоя сват, боже.и какви хора сте, да злобеете така по адрес на едно болно дете, изоставено само...ужас...
73
4
 
27
 
! Отговори
Плача преди 7 години
Къде е Фондация Америка против България Къде е Българският Хелзински комитетКъде е Милиардерката кРисталина ГеоргиеваКъде е милиардера Бойко борисов.Къде е Цветелина БориславоваКъда са ...всички ...филантропи и човеколюбци .Някой ,виждал ли ги е ?
72
1
 
21
 
! Отговори
до 73 преди 7 години
До анонименЕй това е дете, всяко дете има право на старт и подкрепа в живота, при добра грижа, утре ще стане човек. Не е нужно да е лекар или инж, но може да е грамотен, да живее достойно и да заеме своето място в обществото. Красотата е в многообразието, в достойното изкарване на парите и честният живот. Домовете са пълни с нещастни деца, на чиито гръб се изкарват пари и са препитание за малки общини, но попаднали в нова среда, навреме тези деца стават хора. Гена е ген, но семейството е повече
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
75, дори в тази новина замеси славното минало, браво.Троловете от Козяк са досадни, но вие направо не сте хора. Дано ви приседнат тия стотинки, дето ви ги плащат на пост.
70
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо нямам думи, не ми се реве, а ми се крещи, къде е тази държава, която позволява деца да живеят по този начин, родители, които не обичат децата си, не се грижат да тях, трябва да им бъдат отнемани, други са готови да дадат живота и душата си, за чуждо дете. Представете си ако това дете някой го вземе и го осинови в чужбина, дори и с това заболяване и адекватна грижа може да пребори проблема, но само, отчаяно как да стане това. Турците са много задружни по света, но явно в БГ е друго.
69
0
 
20
 
! Отговори
Kiril преди 7 години
Направо се разплаках като чух за това дете ... Дано се излекува и да порасне голям мъж
68
2
 
16
 
! Отговори
баи Ганю преди 7 години
Мамкамуууу,защо ако има господ,допуска тези страдания за децата.ЩЕ имат ли краи наи после на тази земя детските мъки. Какво са виновни дечицата,какви са тези родители.Нямам думи за да изразя,какви чуства и мъка изпитвам на 71год след като го прочетах.Имам внуци и ми стана много мъчноооо!!!!Ще имат ли краи наи после човешките страдания и мъките.
67
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 82 Ако има нужда да се раздава морално правосъдие, за да не се съди дете, само защото "почита" друг бог......мъка. Мъка, защото става ясно, че не сме по-различни от тези, които натискат копчето и се взривяват! Само дето ние натискаме друго копче - икономическо. Да "убиеш дете", да го убиждаш, защото не е българче....за мен си е тероризъм. Родителите му са ***, НО ТО НЕ Е ВИНОВНО ЗА НИЩО. КАК МОЖЕ ДА ГО НАПАДАТ?
66
21
 
9
 
! Отговори
до 82 преди 7 години
*** вземи си го у вас и си го гледай- ей го сам и тъжен, какво чакаш. Или само влезе да се правиш на хуманист и да раздаваш морално правосъдие кой какъв е. Като те е срам, смени си гражданството, с турско такова и няма да те срам. Хич не ми трябва д аим гледам очите- утре ще ми почне да ми гласува за дпс- та, да ми вее турски знамена, да ми ходи по джамии.
65
7
 
51
 
! Отговори
Мършояди преди 7 години
Абе хора...Вие как спите вечер? Как гледате Вашите деца в очите? Как им давате сладолет или дъвка или хляб? То, детете, може да е турчин, българин, американец, китаец, японец....може да е от всяка религия.....но преди това то е ДЕТЕ. Вие можете ли да си представите, какво се случва в сърцето и в главата на това дете?!?! Болно и изоставено от майка и баща!! Как намирате сила да спорите за произход и религия?!?! Мършояди. Не ви е срам. Мен ме е срам от Вас.
64
14
 
8
 
! Отговори
до Eliz преди 7 години
Иска ви се да сте едно с нас, но няма - никога не сте били и няма да бъдете. Не сте българи, така че приеми срама , че си туркиня или к'вото си там