2/3 от българите: Най-много си харесваме Фандъкова!

Вероятният кандидат за президент на ГЕРБ изпреварва Борисов по рейтинг
Обновена: 27 сеп 2016 12:21 | 27 сеп 2016 11:07, Камелия Цветанова
384
2/3 от българите: Най-много си харесваме Фандъкова!
Снимка: Булфото, архив

Столичният кмет Йорданка Фандъкова печели одобрението на 67% от българите, така че никак не е изненадващо тя да е кандидатът на ГЕРБ за президентския вот на 6 ноември, както научи Dnes.bg от отлично информирани източници.

Според данните от проучване на "Екзакта Рисърч Груп" Фандъкова е с най-висок рейтинг сред политиците като изпреварва дори и премиерът Бойко Борисов.

Още по темата

След нея българите най-много харесват еврокомисаря Кристалина Георгиева, която се радва на подкрепата на 53% от анкетираните.

Борисов се нарежда на трето  място с 48% одобрение. След него са регионалният министър Лиляна Павлова – с 47% одобрение, омбудсманът Мая Манолова – с 43%, вицепремиерът Томислав Дончев – с 42%, министърът на културата Вежди Рашидов – с 40%, министърът на спорта Красен Кралев – с 39%, претендентът на АБВ за държавен глава Ивайло Калфин – с 35% и лидерът на ВМРО и кандидат на националистите за "Дондуков" 2  Красимир Каракачанов – с 33%.

Проучването на "Екзакта Рисърч Груп" е проведено в периода 5-12 септември. Социолозите анализират, че през последните шест месеца има леко покачване на одобрението към основните държавни институции и водещите политици.

Към 12 септември работата на правителството е одобрявана от 33% от българите, а тази на парламента – от 18%.

75% от привържениците на ГЕРБ одобряват работата на кабинета. Одобрението и неодобрението към правителството е изравнено сред избирателите на РБ.

Сред привържениците на останалите партии неодобрението доминира.

На фона на нарастващите страхове на хората, свързани със сигурността както в национален, така и в личен план, расте респектът към силовите ведомства – полиция и армия.

Съдът за пореден път е институцията с най-ниско одобрение.

За последните шест месеца работата на премиера печели 4 пункта одобрение, като в момента одобрението към Борисов е по-висок дял от неодобрението (48%:42%).

Най-малко впечатления имат хората от работата на новия министър на труда и социалната политика Зорница Русинова. Дебатът в сферите на здравеопазването и образованието е много остър и перманентен по повод на реформите, което води и до ръст на критични оценки към титулярите на тези министерства.

Цветан Цветанов и Валери Симеонов са най-одобряваните председатели на Парламентарни групи в Народното събрание – одобряват ги по 29% от българите.

Сред популярните лидери на Парламентарни групи намира място и лидерът на БСП Корнелия Нинова с 26% одобрение.

Най-слабо популярните лидери на ПГ са тези на БДЦ-Народен съюз Румен Йончев (одобряван от 3%) и Красимира Ковачка с 5 доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако издигнат Фандъкова тя ще победи още в първият тур и няма да има втори.Както се казва в северозапада тая "ще го бие като мачък у тараби".Генералът ще си изяде пагоните от срам.
246
1
 
1
 
! Отговори
франко фере преди 7 години
Само Цветан Цветанов знае кой ще е Президент .
245
1
 
3
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Какво ги брига в провинцията за Фандъкова.Тя има популярност сред някой софиянци но не сред всички.Па много одобряват управляващата партия ,брееей.Много проценти много одобрени,да няма после зляпане в празното както стана с някой партии.Не си вземат поука тези хора и това е !
244
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още една дето щенапъва за много бежанци от афро-арабски произход.Може да са супер по всички параграфи обаче като им видя милозливо любвеобилно гостоприемната политика към всякакви клошари решили да поживеят на аванта в ЕС и ми се додрайфва.Просто ще направят Бг място дето хич не е добре да ходиш по улиците без охрана.Като в Мексико.Разбира се тва тъпичките българи ще почнат да го осъзнават когато гадоста им се изсипе на главите.До тогава усмивки ,празни обещания и ракия вечерно време.
243
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истинска дама
242
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедна майко България хората все по често ще гласуват с краката си при такива управници
241
0
 
14
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Това не е статистика а стакмистика но лошото е че в костинброд вече са приготвили праввилните чували с бюлетини за ЦИК а другите ще хвърлят в ***.Да ни е честита новата картофена призидетка.
240
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Абсолютнозаради двойното билетче направо са луди по нея сигурно. или за презастрояването.
239
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименОлигархична куклица на конци се управлява от конци. Просто и ефективно. Една куклица се заменя от друга такава. Другата от третата е така си върви олигархичната не демокрация.
238
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ха ха ха, как де шегувате само.
237
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
народа каза не харасваме герберастка *** тя пак продължават да натякват
236
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До иванСтига бе, Ванчо! Не заработи ли за днес? То не че има ефект твойта агитация. Напротив - колкото повече пишеш, толкова по-зле за Данчето!
235
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога в този сайт е написано нещо лошо за Борисов, Данчето и компания? Никога. Винаги в розови краски. И обратно кога са написали няколко хубави не статии , а реда за Сидеров и компания? Никога. Тв медии и сайтове отдавна са средство за мащабно промиване на мозъци. Четейки коментарите 90 % тотално неодобрение за Герб и компания , но винаги платени социолошки казват това, което им е наредено и платено. Във всяка една бивша соц държава имаше мащабни протести само тук не. Господ дава, но в кошара...
234
0
 
7
 
! Отговори
Джани Ривера преди 7 години
ЕГАТИ ЛЪЖИТЕ
233
0
 
15
 
! Отговори
Край преди 7 години
Ако тази жена стане президент аз вече никога няма да гласувам - ако е така то аз очевидно съм обречен да гласувам различно от мнозинството сънародници.
232
0
 
7
 
! Отговори
Абсолютно преди 7 години
Най-много я харесват хората, дето не живеят в София, ама са обхванати от анкетата.
231
0
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Позицията...кмет на София,е трамплин за всички висши...постове в държавата.Боко от таз позиция стана премиер,сега Фандъкова ще...стане президент.Послеслов: За това Боко е пратил Фандъкова...внезапно 2 седмици в отпуска,за да изучава...уставите на БА.Сигурно сега в къщи марширува и се обръща...кръгом,за да не се излага,като приема...парадната рота.
230
0
 
14
 
! Отговори
Край преди 7 години
Фандъкова е безволева и безлична лелка. София се промени към добро не защото е много кадърна а защото беше засипана с пари последните 5-6години. Тази женица е едно копче за раздаване на обществени поръчки което Борисов натиска както реши.Фандъкова не налага РЕД в града и не прави нищо което е непопулярно. Колите пак са си по тротоарите и градинките, *** пак всеки си го хвърля където реши, гратисчиите си се возят. От тази женица президент не става.
229
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във всички форуми един и същ пише еднакъв текст,като плюва генерал Радев.Не разбирам как може да падат някои хора толкова ниско,че да обсъждат негативно качествата *** професионалист като Радев,без да знаят и познават качествата му.Герб трябваше да обяви досега кандидата си и народа да гледа пл телевизията,кой какво ще направи за държавата си и най-вече за ,,мигрантите"СТИГА НИ ЗАЛЪГВАХТЕ !
228
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2/3 от кои българи - от живущите в София или в цяла България. Ако е само в София - мога да приема.Не ме учудва.Защото ако България е общност от ***, то София е точка на сгъстяване.