Хроники от Бюрото по труда: За милостиня ли дойдохте?

Една история за "любезно" отношение в институцията в Асеновград
30 сеп 2016 10:37,
64
Хроники от Бюрото по труда: За милостиня ли дойдохте?
Снимка: bTV

31-годишната Хюля е студентка и вече втора година изучава Психология. Жената има и 80% инвалидност - дясната й ръка е с недъг по рождение.

Преди дни тя отива да се регистрира в Бюрото по труда в Асеновград, където служителите я посрещнали с всичко друго, но не и любезно и професионално отношение.

"Посрещна ме една жена, която ми каза: "Кажи, ма" – това беше първото отношение", разказва Хюля.

Тя разгледала списък със свободните работни места и продължила да задава въпроси, което допълнително изнервило служителката. Хюля пояснила, че е с ТЕЛК-ово решение за инвалидност и попитала дали ще бъде уведомена ако има подходяща за нея работа.

"Вие какво, тук за милостиня ли дойдохте да си търсите, искате да ви галим ли? Какво като имате ТЕЛКово решение, това беше отговорът от нейна страна", разказва Хюля пред bTV.

31-годишната жена е живяла в Европа, но казва, че никога там не е била унижавана по този начин.

От Бюрото по труда в Асеновград признаха, че и друг път са получавали сигнали за грубо отношение от въпросната служителка.

"С жената е разговаряно веднага и е предупредена за това отношение", поясни директорът на бюрото Екатерина Гешева.

Заради обидното държание Хюля ще подаде сигнал до Министерството на труда и социалната политика, с надеждата, че хората в неравностойно положение също ще бъдат ценени като личности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
8
 
3
 
! Отговори
xax преди 7 години
Абе доста е лесно с 2-3к на месец в джоба да кажеш на човек, който години наред работи за 350-450 лв. на месец чисто "няма значение колко взимаш, винаги ще си в настроение, усмихнат и любезен". Кво ти пука, че има деца, дето трябва да ходят на училище, уни и т.н. Конктретната ситуация, разбира се, е грозна, но не слагайте толкова лесно щампи, защото не знаете на тая жена нито образованието, нито ситуацията. Аз поне не знам народ, който да е доволен от администрацията си, дори Сингапур/Швейцария.
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заплатата не е оправдание. И аз съм работил за по-ниски суми, ама никога не съм си позволявал да съм груб с хората. Това е супер просташко.
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
офффффф като почнете с глупостите-колко взима служителката,за да се държи добре и т.н простотия.идете в европа,във всеки магазин,учреждение,във входа,на улицата-все хора с любезно отношение,но българина си е овчар,така е възпитан,да се уволняват такива на мига,и аз се прибрах в бг и започнах работа за 300 лева,но не съм се мръщила на хората в работата си,тая държава е за закриване.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки знае какво е решението, ама политиците ни са *********Здраво рязане на държавна администрация, повече електронно правителство, орязване здраво на привилегиите на шведите и работеща съдебна система. Ама на тях не им изнася, къде по-добре е да има хаос и да ловят риба в мътна вода.
31
9
 
6
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Хуля това е и да искаш и да неискаш тук няма закони , няма институции , няма нищо което да е в полза на обществото т.е. хора като мен , теб и други жители на тази красива и велика някога страна . Когато БКП изколиха и изпозастреляха истински ценящите РОДИНАТА и подмениха целият държавен апарат с уродлив корумпиран и некомпетентен такъв какво ли е очаквал българският народ се питам !? Искахте Русия еми тя ни докара дотук а Запада в частност ЕС и Краварите заедно с *** ни поробиха вовеки !
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошото е , че във всички институции е подобно отношението към всички хора...Всеки знае, че при посещение на подобно място трябва да се зареди със зверско търпение и да изпие няколко валерияна предварително.Изключително груби, мудни и некомпетенти. Поне да бяха със свръх клалификация, че да имат прентеции и това самочувствие.Това за колко пари работят не ме интересува вообще и е абсурдно да равнявате полиция ( дори и те да не са това, което трябва да са) с някакви цъкачки(и тези пари са много
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горката ''студентка''винаги търси работа.На едно място работи най-много един месец.
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Тиквата как се държи с вас бе роби?И не взима по 400 кинта на месец, а на секунда
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ОтговорОчевидно на служителката и тази заплата й е много - с това отношение и поведение трябва да мете улиците, та като обиди някого да си получи лопатат в главата.
26
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо питайте за колко пари работят хората в тия служби, какви са изискванията за образование и ги сравнете със заплатите на милиционерите със средно, на военните с ОСНОВНО и на съдии прокурори, които на най-ниското ниво вземат по 2500 лв. на месец и пак нищо не вършат.
25
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
31 годишна студентка?хахахахахаромски истериимисли си, че всички сме и длъни
24
7
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
До АнонименЗащото заплатите които получават тези служители, са колкото помощите на ромлчните, затова.
23
2
 
7
 
! Отговори
1453 преди 7 години
Истината винаги боли:)Хюля не е добра жена!!Много завижда и говори зад гърба на хората.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление това е положението. Човек винаги може да избере:1/ Да го псуват в България щото е отишъл да си свърши работата при хора, които това работят 2/ Да го псуват в чужбина, щото говори езика като ****** и им взима работното място, или пък търси помощи.Който си мисли, че г чужбина те посрещат с хляб и сол се лъже жестоко. Пиша го от Германия, където няма разлика между ******, дето е дошъл за помощи или компютърен специалист - и двамата са чужденци.
21
0
 
7
 
! Отговори
и аз. преди 7 години
До Pоро от АсеновградАз познавам Роро от Асеновград , ....той е по-мързелив и от Хюля .
20
1
 
8
 
! Отговори
роми в Бг преди 7 години
До 26г., преход в Бг Ромизация в Бг.
19
3
 
11
 
! Отговори
Pоро от Асеновград преди 7 години
Познавам Хюля и мога да кажа за нея че е мързелива,злобна и винаги недоволна.
18
15
 
9
 
! Отговори
бюро по трудо - ОАЕ преди 7 години
Браво на жената от бюрото по труда. Тази жена я познавам и мога да кажа, че истината е изопачена. Жената е голям професионалист. Хората, работещи в бюрото по труда са светци, защото намират на търсещите работа. не е лесно, но успяват. тези, които ги мързи да работят и постоянно се оплакват никога няма да са доволни. КАТО НЕ МОЖЕ ДА СИ НАМЕРИ РАБОТА ПОДХОДЯЩА ЗА НЕЯ, ЗАЩО НЕ ОТИДЕ В ОБЕДИНЕНИТЕ АРАБСКИ ЕМИРСТВА?
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да се сети и да даде сигнал и в комисията по дискриминация, колкото повече толкова по-добре. Хора не си мълчете, подаавйте сигнали, борете се, така ще се промени България. Иначе всички викат, тръшкат и се и накрая нищо. За подобно отношение, след като написах писмо, служителката повече не я видях, да видим дали на друго място, така ще се държи. Простоотделяйте 5-10 мин и пишете по имейла, вече това е възможно навсякъде, задържени са да ви върнат и отговор.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до сега два пъти съм се заинатявал, че ще си получа услугата от държавата, единият път беше за безработицата, няколко месеца докато почивах, другият път за здравни услуги, които заради безумната организация винаги съм си заплащал въпреки осигоровките. И двата пъти всичко е организирано по начин да те отврати, да се откажеш и да им теглиш една майна (или с други думи да спестят някой лев).