Хроники от Бюрото по труда: За милостиня ли дойдохте?

Една история за "любезно" отношение в институцията в Асеновград
30 сеп 2016 10:37,
64
Хроники от Бюрото по труда: За милостиня ли дойдохте?
Снимка: bTV

31-годишната Хюля е студентка и вече втора година изучава Психология. Жената има и 80% инвалидност - дясната й ръка е с недъг по рождение.

Преди дни тя отива да се регистрира в Бюрото по труда в Асеновград, където служителите я посрещнали с всичко друго, но не и любезно и професионално отношение.

"Посрещна ме една жена, която ми каза: "Кажи, ма" – това беше първото отношение", разказва Хюля.

Тя разгледала списък със свободните работни места и продължила да задава въпроси, което допълнително изнервило служителката. Хюля пояснила, че е с ТЕЛК-ово решение за инвалидност и попитала дали ще бъде уведомена ако има подходяща за нея работа.

"Вие какво, тук за милостиня ли дойдохте да си търсите, искате да ви галим ли? Какво като имате ТЕЛКово решение, това беше отговорът от нейна страна", разказва Хюля пред bTV.

31-годишната жена е живяла в Европа, но казва, че никога там не е била унижавана по този начин.

От Бюрото по труда в Асеновград признаха, че и друг път са получавали сигнали за грубо отношение от въпросната служителка.

"С жената е разговаряно веднага и е предупредена за това отношение", поясни директорът на бюрото Екатерина Гешева.

Заради обидното държание Хюля ще подаде сигнал до Министерството на труда и социалната политика, с надеждата, че хората в неравностойно положение също ще бъдат ценени като личности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се има предвид какви хора опират до Бюрото по труда, там престижни обяви няма и да видиш. Да не мислиш, че ще търсят одитори сред разни хасани и айшета, дето не могат да си напишат и името.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз също съм имал вземане-даване с бюрата по труда (нали компенсациите за временна беработица там се обслужваха?) и мога да кажа, че организацията и нивото на служителите е ... доста ниско. Ясно е че повечето клиенти са ***, но защо и тяхното ниво да е такова?! Ако има организация и ред, няма да има проблеми, но липсата им се компенсира с бутане, викане, нечленоразделно говорене, употреба на епитети и тн. Всичко това се прави само и само да те откажат да се възползваш от правото си на обезщет
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бюрата по труда са главно цедка за НОИ.Реално, ако човек е квалифициран, лесно сам ще си намери работа и въобще няма да опира до тях. Разбира се, случва се и квалифициран човек да остане безработен. Тогава, поне на мен, помогнаха, с каквото можаха. Но масата подаващи заявления в тия бюра са или шведи, или white trash, които са тотално забили. А тези хора искат парите на НОИ, сещате се.А парите на НОИ са мои и ваши, те не са на Тиквич, колкото и да се тупа в гърдите.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рядко са обявите за престижни професии в Бюрото по труда.
11
0
 
20
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Тази служителка, за съжаление, е събирателен образ на българския държавен служител. Аз също съм се натъквал доста често на подобно безобразно, меко казано, отношение! И винаги съжалявам тези хорица, защото имам чувството, че те мразят и самите себе си...
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През Бюрата по труда минаваше и кампанията "Аз мога повече". От нея ходих на испански и беше много добре.Сега, ако някой гледа на тях само като на касичка - това е друг въпрос.
9
0
 
14
 
! Отговори
Бюро по труда Бургас преди 7 години
Б Бургас не говорят на ***, но се държат с теб все едно си неудачник, пренебрежително просто. Когато отидох да си подам документите и свидетелствата за квалификация по език, по немски най-високото за чужденец, по английски - едно ниво по ниско и доп. друга професионална квалицикация, служителката която обработваше документите ме изгледа толково пренебрежително, как съм стигнала до тук. На всеки може да се слу да си загуби работата в даден момент.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В нейният конкретен случай - защото навсякъде искат да си на 20 години с 30-годишен трудов стаж :)Казано накратко - трябваше й стаж и при първа възможност се махна.Повярвай ми, нямаш на идея какви хора им идват с молби за помощи. Ако назначат тях, опреш ли до БТ някой ден, не дай Боже, ти пръв ще изпищиш тука у форума как нямаме държава :)
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименА защо стоят на тази работа след като не е заплатена?! Да освободят мястото - може и някой от тези безработни да назначат.
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо сте нацъкали толкова минуси на коментар 2, като е съвършено верен.Моя близка роднина доскоро работеше в едно Бюро по труда. Пълен ад е там и наистина има много *** сред тези, които кандидатстват за помощи. Страшно е положението, а взимаше смешна заплата :(
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде, айде.....Точно така е станало... Тез лоши, нетолерантни българи бе все пречат на младите, образовани и перспективни роми, които все търсят работа, но никога не намират...
4
11
 
10
 
! Отговори
Въпросната преди 7 години
Хюля всичко може да каже,но трябва и да го докаже!
3
4
 
17
 
! Отговори
маке преди 7 години
бюрата по труда не стават и за *** за зеле там работа за повеке от 300 лв не предлагатбарем по шише ракийка на ден да отпускат ама и за тва се скръндзаватдо Краси пич споко бре я не познавам и един дет да са му нашли работа
2
38
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига глупости бе. Тия хора работят по цял ден с диви ромеи за смешни пари. Разбираемо, че са им съсипани нервите.
1
4
 
46
 
! Отговори
Краси Радков преди 7 години
Двама безработни врачани -приятели се засичат до сградата на бюрото по труда и единия пита другия- К'во прайш тука?- Подавах си документите.И що рискуваш така? Ако ти намерят работа к'во ще прайш?